Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 24.01.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,196-krat

Tomaž Jevšenak, prvi, ki se je spoprijel z izzivom

Pred dobrim tednom dni smo objavili izziv za grafične oblikovalce. Potrebno je bilo čim boljše (zanimiveje, udarno, …) oblikovati reklamo za podjetje GM Kuselj iz Šentruperta. Prejeli smo že nekaj predlogov, kot prvega pa smo izbrali Tomaža Jevšenaka iz Ljubljane …

“Iskal sem, tako kot vsak dan, če obstaja kakšna zaposlitev za grafične oblikovalce, pa sem naletel na vaš izziv”, je na naše vprašanje – kje oz. kako je izvedel za izziv, povedal Tomaž Jevšenak, 48-letni Ljubljančan, prvi grafični oblikovalec, katerega smo izbrali v izzivu.

Kdo je Tomaž Jevšenak?

port“Sem Tomaž Jevšenak, izvedbeni grafični oblikovalec. V grafiki sem obtičal slučajno in se zaljubil na prvi pogled. Že 25 let skupaj odkrivava svet in nove stvari na poti. Od junija 2011 iščem novo pristanišče, kjer bi lahko nadaljeval svojo pot, vendar je danes v Sloveniji za grafično oblikovanje težko. Nihče ne razume, da je tudi za internetne medije potrebno oblikovati, ravno toliko kot prej. Biti pa je potrebno še bolj domiselen in hiter. Ideje, ideje, ideje… Le kje bi jih jemal? Sem iz Ljubljane, vendar je tudi internet moj dom in lahko delam za kogarkoli – kjerkoli – kadarkoli. Star sem (vendar se počutim mlad) 48 let, (poročen) po poklicu sem geolog, vendar sem že 25 let v grafiki. V grafiki sem delal vse, tudi ofset in sitotisk, tudi barvne montaže in izdelava filmov od kopiranja na kameri do izdelave filmov preko računalnika. Ukvarjam se tudi s fotografijo, 15. februarja bo v Kamniku razstava fotografij foto natečaja Exposed, na katero sem se uvrstil z dvema fotografijama. To, kar sem poslal, bi tudi oddal, vendar imam vedno v glavi še varianto ali dve, šele potem, ko zadevo malo prespim – vidim, da bi se dalo še drugače. Nič ni popolno. V glavi se mi že vrti animacija – lahko bi se naredil še banner za internet ali pa kaj podobnega – nekaj za android naprave …”, je o sebi zapisal Tomaž, iz česar je razvidno, da gre za izkušenega grafičnega oblikovalca, ki obvlada še marsikaj več, kot želimo v tokratnem izzivu.

In reklama?

Tomaž je izdelal dve različni in dokaj podobni reklami. Ena je v modri niansi (v podlagi kamenje), druga v zeleni. Na obeh je na veliko “mož s samokolnico” (logotip podjetja), v obeh je isti tekst (lahko bi ga bilo tudi več ali pa manj, po želji) in v obeh je preko cele širine reklame slika kamnoloma, preko katere so štiri manjše slike. Reklami se (če izvzamemo modro in zeleno podlago) dejansko razlikujeta le v detajlih. Ena ima zemljevid (lokacijo GM Kuselj), pri eni pa je napis HALO PESEK zapisan z drugačnimi črkami.

V finale pa je poslal zeleno varianto. “Vsaka ima svoj čar, zelena mogoče malo bolj poudarja, da je podjetje kljub vsemu zeleno naravnano, čeprav jemljejo iz narave, a tudi reciklirajo in s tem pomagajo naravi”, je povedal Tomaž.

Untitled-1.indd

Znate tudi vi oblikovati? Pošljite vaš izdelek na naš izziv. Sodelujte … ali pa celo zmagajte!

(JK)

Več o izkušnjah Tomaža Jevšenaka …

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4