Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 03.09.2014 | Prispevek objavil: Cajtng

V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,674-krat

To soboto na Ponikvah 2. Golažijada, ocenjevalca golažov bosta tudi Teja in Jani (Gostilna išče šefa)

Na Gorenjih Ponikvah bo v soboto, 6. septembra 2014, potekala 2. Golažijada. Dogodka, katerega organizator je Mladinsko društvo Ponikve, se je že lani, ko je bila na sporedu prvič, udeležilo okoli 250 ljudi, letos pa bi jih naj bilo – zaradi prijetne lanske izkušnje – še bistveno več.

golazijada-600x450

Letos bomo lahko na Ponikvah poskusili vsaj 16 različnih golažev. Vabljeni! (Slika je simbolična)

Uradni del se bo, kot pripoveduje Rok Rajar, eden od soorganizatorjev prireditve, pričel okoli 14.30 ure, ko bodo ekipe začele s kuhanjem golaža. Lani je golaž kuhalo 10 ekip, letos pa je že sedaj prijavljenih 15 ekip, tako da bodo obiskovalci lahko poskusili še več različnih golažev. Čeprav večina kuharjev golaža pride na dogodek zaradi prijetnega druženja, naj vseeno povem, da bo letos zmagovalna ekipa za nagrado dobila nagrado v vrednosti preko 100€, najboljšega pa bosta ob naših, domačih kuharskih mojstrih Zdravku in Darinki Rakar (Gostilna Rakar, Ponikve) pomagala izbrati še iz lanske sezone resničnostnega šova “Gostilna išče šefa” znana Teja in Jani.

Morebitni interesenti (ekipe do 10 ljudi) se lahko še vedno prijavite za kuhanje golaža na 040 521 616 ali 040 858 623. Vsaka ekipa si mora sama priskrbeti primeren kotliček za vsaj 10 litrov golaža in pribor za kuhanje golaža, organizatorji pa bodo priskrbeli odprt ogenj, pa tudi vse sestavine (meso, čebula, začimbe), ki jih je potrebno imeti za golaž. Prijavnina za ekipo znaša 35€.

Golaž 5

Dober tek!

Odlično vzdušje, nizke cene

»Lansko leto je bilo odlično, letos pa pričakujemo še veliko več ljudi, saj smo se še bolj potrudili. Prireditev bo v vsakem vremenu, mi pa smo seveda naročili sonce. Pot do mesta dogodka bo označena, namen naše golažijade pa je druženje mladih in starih oz. vseh dobrih ljudi«, še pove Rok Rajar, glavno pa prihrani za konec. »Golaž, ki ga bodo skuhale ekipe, bo brezplačen, povrhu vsega pa bo ves čas na voljo tudi ostala hrana – golaž, katerega bomo kuhali mi, pa pujsek, čevapčiči, pomfrit, … In seveda pijača, in to, tako kot je pri nas že v navadi, po zelo nizkih cenah.«

Očitno torej res ni razloga, da bi v soboto ostali doma. Privoščite si sobotno popoldne v naravi, poskusite različne golaže, pojejte kaj drugega okusnega, spijte kakšno kapljico rujnega. Lani se je uradni del končal v mraku, najbolj vztrajni pa so že začeli »radirati« naslednji dan. In prav nikomur ni bilo žal, da je prišel na Ponikve, kajti mladi s Ponikev to, kar delajo, delajo s srcem. In to ljudje opazijo … Povsem za konec – na voljo bodo tudi igrala za otroke …

(JK)

golaž

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4