Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 21.01.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke:
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 18,914-krat

Staršema Tini in Borutu Hrastarju je kruta usoda odnesla komaj dobri dve leti staro Piko

Ko smo si največji optimisti že drznili pomisliti, da bomo čez 10 let brali o veselem in zdravem odraščanju dekleta, ki se je nekoč še kako borilo za svoje življenje, je kruta usoda spet pokazala zobe. Staršema Tini in Borutu Hrastarju je odnesla komaj dobri dve leti staro Piko.

Pika Hrastar 1

“Rogovili po postelji, kot da ni nič narobe”, je še pred nekaj dnevi za svojo ljubico zapisala mamica Tina. (Foto: FB)

“Decembra 2011 sta se nama rodili enojajčni dvojčici, Pika in Pija. Že v času nosečnosti sva izvedela, da s Piko ne bo vse v redu. Ugotovili so, da se ji trebušček ne razvija pravilno (v popkovnici je ostalo celotno črevesje in tudi jetra), kasneje pa so ugotovili, da tudi s srčkom ni vse v redu. Napovedi so bile zelo slabe oz. nihče sploh ni verjel, da bo deklica preživela. Piko so takoj po porodu premestili na enoto intenzivne terapije, kjer je bila še isti dan operirana na trebuščku, kmalu pa je sledilo še nekaj operacij. Že v januarju 2012 je imela premostitveno operacijo na srčku, kompletna korekcija srca pa je sledila junija in nato še dodatna operacija novembra 2012. Vmes so se vrstila obdobja izredno nizke stopnje kisika v krvi, različnih zapletov, seps in drugih vnetij, večkrat so jo oživljali in večkrat je bilo stanje tako slabo, da sva se od najine borke že poslavljala”.

pika hrastar

Pika Hrastar. Na tej strani ti ni bilo postlano z rožicami, naj ti bo lepše na drugem svetu. Pazi na svojo sestrico in … počivaj v miru! (Foto: FB)

Tako je v zadnji številki Glasila občanov v intervjuju s staršema Pike Hrastar zapisala avtorica članka Mojca Smolič, takrat pa seveda prav nihče ni slutil, da gre Pikino življenje proti koncu. Včeraj, torej 20. 1. 2014 v popoldanskih urah je srček male borke za vedno nehal biti. Po le dobrih dveh letih življenja sta se morala mamica Tina in očka Borut za vedno posloviti od njunega srčka, enega od dveh, ki jima je kljub bolezni dajal tako zelo veliko veselja.

Včeraj okoli 12. ure je mamica Tina na svoj FB profil zapisala: “Rabimo vso vašo energijo in misli za Pikino življenje!! Eno uro jo že oživljajo in sedaj priklapljajo na umetna pljuča in srce! Prosim!” Malo kasneje je sledil še en poziv vsem, ki so bili z dobrimi mislimi in molitvami pri mali Piki: “Še pomagajte”, je zapisala mamica.

Po treh urah pa žalostne besede in soočenje s kruto realnostjo: “Naša ljuba princeska se smejka z angelčki!! Rada te imam, ljubica moja!” Za Piko se je za vedno končalo trpljenje na tej strani, ostala pa je le globoka bolečina tistim, ki so jo imeli najraje.

Iz minute v minuto prihajajo besede sožalja, ganljiva, kakopak, kaj pa dejansko doživljata mama in oče … ne, tega si ne da predstavljati. Ostala jima je mala Pija, ki bo tudi šele sčasoma vedela, da je imela sestrico, s katero sta skupaj rasli v maminem trebuščku, takorekoč hkrati delali prve korake, skupaj jedli, pili, se smejali in jokali.

Draga družinica, bodite močni! Vaš angelček bdi nad vami in naj ta angelček da moči Piji, da bo imela vsaj ona tako življenje, kot bi ga moral imeti vsak otrok. Pa tudi Pika.

(GS)


ODZIVI …

pika hrastar 2

(Foto: FB)

Žal nas je danes, čisto prezgodaj, zapustila naša članica, mala lepotička, pikica Pika H. Ponosni smo, da smo te poznali, kajti bila si mali sonček z iskrivimi očmi in nalezljivim smehom.

Mamica Tina, očka Borut in sestrica Pija …

Kruta, prekruta je usoda, ki vama je iz objema iztrgala premlado Piko, ki sta jo imela neizmerno rada. Ostanejo vama le prelepi spomini, praznina in solze žalosti. Sprašujem se ZAKAJ…

Jokajta, izjokajta bolečino, a ostanita močna za Pijo. Pika je vedela, zakaj si je izbrala tebe Tina za mamico. Si MAMA, prava mama in nudila si ji prekrasne trenutke, življenje… In tudi ti Borut, si krasen očka. Vedela je, da jo imata neizmerno rada.

Zdaj je med angelčki, nasmejana kot vedno …

Iskreno sožalje vama želimo vsi člani Društva Taja

Suzana Vencelj

6 thoughts on “Staršema Tini in Borutu Hrastarju je kruta usoda odnesla komaj dobri dve leti staro Piko”

 1. Jasmina Gros Bevec pravi:

  moje iskreno sožalje staršem in sestrici 🙁

  1. KATARINA pravi:

   moje sozalje 🙁 🙁

 2. zoran pravi:

  moje iskreno sožalje

 3. melita pravi:

  sladke sanje, princeska

 4. Kr Ena Pikica pravi:

  iskrene sožalje družinici,in naj vas lep angelček sedaj čuva iz nebes

 5. Kristina Jaklič pravi:

  iskreno sožalje

 • krepko-207-ii
 • Natisni net CTV
 • AVTO SLAK CAJTNG TV
 • Pasji salon Ajša CTV
 • Natisni net za CTV 2
 • BHS 1
 • Pavc Cajtng TV 420×360
 • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4