Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 07.03.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,957-krat

Šentrupertske ceste so katastrofalne, pravi bralka. Je Šentrupert res lep le navzven???

Konec februarja smo na Cajtng.com pisali o otoku v Šentrupertu, za katerega je gospa iz Šentruperta, domačinka torej, dejala, da je okoli njega ob ponedeljekih “tako, kot pri ciganih”. Ista gospa pa je že takrat vrgla še eno slabo luč na občino Šentrupert, tokrat se je obregnila ob ceste. Dejala je (med drugim), da so ceste v Šentrupertu katastrofalne, pri tem pa da ne misli le na glavno cesto skozi Šentrupert, temveč tudi okoliške, nekatere bi naj bile tudi brez asfalta. Končala je z besedami, da je Šentrupert le navzven lep, občane pa moti marsikaj …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ceste v občini Šentrupert so v katastrofalnem stanju, pravi bralka.

Hude besede, ki zaslužijo neposreden odgovor župana, tudi tokrat pa je bil Rupert Gole pripravljen pojasniti zadeve.

Rupert Gole 150x150“Res je, da so tudi nekatere druge ceste v naši občini (poleg državne vpadnice v Šentrupert, kjer je vzdrževanje in rekonstrukcija na plečih države) v slabem stanju. Podobna situacija je več ali manj po celotni državi, saj denarja za rekonstrukcije in vzdrževanje sekundarnega omrežja v preteklosti ni bilo kaj dosti, ker je bil fokus države na izgradnji avtocestnega križa. V zadnjih dveh letih pa sta bila v teku tudi dva velika projekta, ki sta naše ceste dodatno obremenila in poškodovala. Prvo je izgradnja Širokopasovnega omrežja, drugo pa izgradnja 2 x 400 kV električnega daljnovoda, ki je zahteval postavitev 29 stebrov na območju naše občine. Z ELES-om je bil na začetku podpisan sporazum, da se po končani izgradnji ocenijo poškodbe na cestah, se pripravijo sodne cenitve in se na osnovi priznanih sredstev izvedejo rekonstrukcije in sanacije cest. Ravno v petek (22. 2. 2014, op. a.) smo imeli pogajanje na ELES-u za zadnjo cenitev ene izmed cest in v začetku marca bodo stekla dela na prvih trasah. V nadaljnjih mesecih do konca junija bodo dela potekala praktično na večini cest, ki vodijo iz dolinskega dela proti zaledju občine in naseljem kot so Zaloka, Zabukovje, Kostanjevica, Hom, Dolenje Jesenice, Mali Cirnik in še nekatera. Odkar se je pričel izvajati projekt daljnovoda, ni bilo smiselno delati večjih rekonstrukcij, saj se je na vseh cestah vršil promet s težko mehanizacijo. Sedaj, ko je projekt zaključen, pa je smiselno najbolj kritične odseke v celoti rekonstruirati, ostale poškodbe pa sanirati in tako se bomo tega tudi lotili. Stanje na cestah se bo torej do poletja zelo izboljšalo. Glede makadamskih cest pa lahko dodam, da seveda je nekaj malega tudi tega in menim, da tudi ni nič narobe, če kakšna cesta, ki ni prometno obremenjena, tudi ostane makadamska. Tiste, ki pa asfalt nujno potrebujejo, ker jih recimo dež vedno poškoduje ali je frekvenca prometa velika, pa bomo v nadaljevanju tudi uredili. Kot župan se trudim, da bi v občini vzpostavil čim več možnosti in priložnosti, da bodo mladi ostajali v našem okolju, kar pa zahteva uravnotežen razvoj na vseh področjih (digitalne komunikacije, delovna mesta, pogoji izobraževanja in še kaj). Denarja za vse pa nikoli ni dovolj”, je zapisal župan občine Šentrupert.

Če ste po tem – povsem jasnem odgovoru še vedno mnenja, da je Šentrupert znotraj “gnil”, nam to seveda sporočite. Ne zato, da bi iskali “dlako v jajcu” oz. da bi želeli diskreditirati delo župana, temveč zgolj zato, da pokažemo na (morebitne) slabe stvari, katere je potrebno popraviti. Prepričani smo namreč, da bo župan Vašo kritiko, kot je tudi naše vprašanje, vzel za dobronamerno.

(JK)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4