Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 24.09.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 560-krat

Seminar odbojkarskih sodnikov in delegatov – kontrolorjev v Mokronogu

V Mokronogu se je v soboto, 6. 9. 2014, v Gasilskem domu na vsakoletnem licenčnem seminarju zbralo 32 najvišje uvrščenih sodnic in sodnikov odbojke v Sloveniji ter 8 delegatov – kontrolorjev, ki so zadolženi za ocenjevanje in vodenje tekem na tem področju. Med 32 udeleženci je bilo prisotnih tudi 6 mednarodnih sodnikov in trenutno edina mednarodna sodnica Sanja Miklošič.

slika 1

Predsednik Strokovne komisije ZOSS, predsednica predsedstva ZOSS in župan Občine Mokronog- Trebelno skupaj odprli seminar.

Organizator seminarja je bilo Društvo odbojkarskih sodnikov Dolenjske, član DOS Dolenjska pa je tudi domačin Vid Zupančič iz Slepška pri Mokronogu, ki je obenem tudi predsednik Strokovne komisije ZOSS (Zveze odbojkarskih sodnikov Slovenije) ter delegat – kontrolor na tekmah državnega prvenstva. Njemu je bila zaupana naloga same organizacije in tudi vodenje seminarja.

Pozdravil je vse prisotne, med njimi župana Občine Mokronog – Trebelno Antona Mavra, predsednico predsedstva ZOSS Jano Prešeren, kakor tudi sekretarja tekmovanj pri OZS (Odbojkarski zvezi Slovenije) Branka Mačka. Po nekaj uvodnih besedah je predal besedo županu, ki je v svojem pozdravnem nagovoru predstavil Občino Mokronog – Trebelno s posebnim poudarkom na razvoju športa v kraju.

»Nova športna dvorana, športni park, Mivka Mokronog, Sep Mokronog, ……« »Več kot 40 let živi odbojka v Mokronogu in še bo živela«, je med drugim dejal Maver, tudi sam velik pristaš športa. Čeprav je bil v mladosti rokometaš, so mu sedaj, kot je dejal, enako pomembni vsi športi v občini. Prisotnim se je tudi zahvalil za obisk in vsem zaželel dobro počutje z željo po ponovnem snidenju v Mokronogu.

slika 2

Udeleženci seminarja.

V nadaljevanju je predsednica ZOSS Jana Prešeren lepo pozdravila vse z ugotovitvami, da se dela zelo dobro, posebno na področju izobraževanja ter jih seznanila z delovanjem ZOSS-a, kakor tudi uspehi naših sodnikov tako na domači, kot tudi na mednarodni sceni. Tudi ona se je zahvalila za dobro delo in jim zaželela veliko dobrega in uspešnega sojenja, ter konstruktivnega dela na seminarju.

Seminar se je nadaljeval izobraževalno, s poudarkom na izboljševanju sojenja in odnosov med udeleženci tekem. Predstavljeno je bilo zelo veliko posnetkov napačnih odločitev sodnikov z raznih tekmovanj, rdeča nit razprave pa je vedno vodila k zaključku: »Kaj narediti, da se napake ne bi dogajale«.

Tako je bilo izmenjanih veliko strokovnih mnenj in dorečenih zaključkov, pripravljena in uporabljena gradiva na seminarju pa so bila ravno tako dobro sprejeta. Pozitivna je tudi ugotovitev letos uvedenega izobraževanja v obliki »elektronskega testiranja«, h kateremu so sodniki pristopili zelo resno.

Vse zaključke seminarja pa bo pregledala še strokovna komisija in napisala smernice in navodila za sojenje v sezoni 2014/15. Po teh smernicah in navodilih bo potekalo sojenje na vseh tekmovanjih državnih prvenstev v Republiki Sloveniji, osnova navodil pa je upoštevanje FIVB mednarodnih pravil igre in Knjige primerov.

Vid Zupančič

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4