Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 22.11.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 881-krat

Rivalstvo (končno) pozabljeno!

V letošnji sezoni sta nogometna kluba Trebnje in Mirna, selekciji U15, združili moči in sedaj s skupno ekipo (gre za najstarejšo selekcijo obeh nogometnih klubov) sodelujeta v ligi MNZ Ljubljana. Tako eni, kot tudi drugi so ugotovili, da lahko s skupnimi močmi dosežejo več, zato so, kar je tudi edino pravilno, pozabili na sosedsko rivalstvo.

NK Mirna Trebnje

NK Mirna Trebnje U15

Tako Trebanjci, kot tudi Mirnčani so imeli v selekciji U15 vsak po okoli 10 nogometašev, kar bi pomenilo, da bi oboji za igranje v ligi potrebovali pomoč vsaj petih mlajših igralcev, ki pa bi se težko kosali s starejšimi tekmeci. Sedaj, ko pa sta kluba združila moči, ima ekipa kar naenkrat 20 igralcev. Konkurenca med igralci je velika, fantje redno trenirajo, se borijo za vstop v ekipo, a je med nogometaši prisotna zdrava tekmovalnost.

Seveda ne izostajajo tudi rezultati. Na začetku so naši fantje, ki so združeni pod imenom NK Mirna Trebnje, kar po vrsti zmagovali, nato pa doživeli tudi nekaj porazov. Ne moremo reči, da neupravičeno, nekateri nasprotniki so pač bili boljši. A trenerja ekipe Franci Jurečič (sicer trener NK Trebnje U15, stoji skrajno desno) in Matjaž Mrak (sicer trener NK Mirna U15, stoji skrajno levo), nekdanja soigralca pri NK Krka, nista vrgla puške v koruzo. Naši fantje letos nastopajo v II. ligi, ambicije obeh trenerjev pa so višje.

»Glede na to, da smo ekipi združili takorekoč čez noč, je bila najina prva naloga – povezati fante obeh ekip v neko skupno nogometno celoto. Mislim, da nama je to odlično uspelo, saj med fanti vlada super vzdušje, lahko celo rečem, da so med seboj začutili tisto pravo kemijo«, pove trener NK Trebnje Franci Jurečič.

Nogometaši NK Mirna Trebnje so, kot smo že zapisali, začeli odlično, nanizali serijo zmag, proti koncu jesenskega dela pa občutili tudi grenkobo poraza. Ni kaj, liga je zelo močna, nasprotniki težki.

»Nobena tekma ni vnaprej dobljena, četudi igramo proti na lestvici slabšemu nasprotniku. Vsako podcenjevanje se kaznuje in tega se naši igralci dobro zavedajo. Mislim, da s Francijem fante dobro vodiva, zato naš cilj ostaja nespremenjen – uvrstitev v 1. ligo in kosanje z najboljšimi klubi v Sloveniji, saj bodo naši fantje le tako lahko kar najbolje napredovali«, odločno pove Matjaž Mrak, trener NK Mirna, oba trenerja pa sta najbolj vesela, da je pozabljeno rivalstvo med Trebanjci in Mirnčani.

Upajmo, da za vedno.

(GS)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4