Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 24.10.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 3,611-krat

Rimski dvori – priložnost za ugoden nakup stanovanja na javni prodaji

Nakup stanovanja v času finančne krize je pogosto težji, kot je bilo v preteklosti, vendar ima kriza tudi dobre strani. Cene nepremičnin so se v zadnjih treh letih postopno zniževale, predvsem zaradi padca kupne moči prebivalstva, manjša pa so tudi pričakovanja prodajalcev in investitorjev, predvsem zaradi potreb po svežem denarju. Poleg redne prodaje pa se občasno pojavijo tudi priložnosti za ugoden nakup stanovanja na javni prodaji ali javni dražbi.

DSCF9232-

Rimski dvori – priložnost za ugoden nakup stanovanja na javni prodaji

Javna prodaja ali dražba je za kupca zelo varen proces nakupa, saj prodaja poteka preko stečajnih upraviteljev, nad katerimi bdijo sodišča. Drugače je pri nakupu nepremičnin v izvršilnih postopkih, kjer je potrebna sicer večja previdnost. Obstajajo pa tudi zasebne javne prodaje oziroma dražbe, kjer se prodajajo nepremičnine izven sodnih postopkov, predvsem na pobudo bank upnic, ki so financirale gradnjo stanovanj in želijo s takim postopkom priti čim hitreje do svojega denarja. Pri teh postopkih sodelujejo odvetniki in notarji, ki poskrbijo, da so postopki popolnoma varni za kupca.

Prednost zasebne javne prodaje ali dražbe je v tem, da lahko kupec s kupljeno nepremičnino zavaruje pridobljen kredit pri banki, po enakem postopku kot pri redni prodaji.

DSCF0875-

Primer kopalnice v Rimskih dvorih.

Pri ostalih dražbah je potrebno najprej v celoti plačati kupnino, šele potem sodišče izda sklep z dovolilom za vpis novega lastnika v zemljiško knjigo. Sicer je zavarovanje kredita pri posameznih bankah možno tudi pred pridobitvijo sklepa – z dovolilom vpisa lastninske pravice, vendar jim to ne nudi 100% garancije, da bo hipoteka tudi vpisana. Ker to predstavlja neko tveganje za banko, se le redko odločijo za tak postopek. Zato je potrebno kredit za nakup nepremičnine na dražbi zavarovati z drugo nepremičnino ali porokom oziroma pri zavarovalnici, šele po pridobitvi lastninske pravice pa lahko prenesete zavarovanje na kupljeno nepremičnino.

DSCF9176-

Dober primer ugodnega nakupa so stanovanja v naselju Rimski dvori, kjer bo potekala zasebna javna prodaja stanovanj z zviševanjem izklicne cene.

Dober primer ugodnega nakupa so stanovanja v naselju Rimski dvori, kjer bo potekala 21. 11. 2014 zasebna javna prodaja stanovanj z zviševanjem izklicne cene.

Prodajalec je poskrbel, da poleg ugodne izklicne cene kupec lahko pridobi tudi ugoden kredit pri banki, katerega lahko zavaruje s kupljeno nepremičnino. Več informacij lahko pridobite na spletni strani www.rimskidvori.re-max.si.


Avtor članka: Štefan Piškur – Nepremičninski svetovalec

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4