Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 04.04.2013 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Jože Povšič | Kolumnisti
Prispevek ogledan: 447-krat

Razvojni projekti obsojenega Kastelica

Piše: Jože Povšič

Piše: Jože Povšič

Krog okoli pravnomočno obsojenega in skorumpiranega Kastelica se oža. Komisija za preprečevanje korupcije KPK še kar pošilja prijave zoper njega na tožilstva, policijo in kriminalistične službe. Kriminalisti trenutno pregledujejo listine na občinski upravi in zaslišujejo z njim vpletene osebe. Na srečo avtorja tega članka ni zraven, saj se je že na začetku ogradil od njegovih dejanj. Svoje izobrazbe »komercialista« noče za nobeno ceno pokazati nikomur, celo največjim medijem v državi ne.

Časnik Delo ga je večkrat prosil, da naj vendarle pokaže diplomo, če jo ima! Tako obstaja utemeljen sum, da izobrazbe komercialista, ki jo je vpisal v uradne listine in se spodaj podpisal, verjetno sploh nima. Pravnomočno je obsojen za tri kazniva dejanja, ki jih je storil na funkciji župana. In ta fenomen Kastelic še kar županuje! Njegovi politični podporniki pa nič, glave držijo v pesku v upanju, da bo za njih še ostala kakšna korist! Dejstvo pa je, da se nikoli več ne bodo mogli pred ljudmi sprenevedati in lagati, da morajo pravnomočno obsojeni funkcionarji odstopiti! Namesto, da bi »divji« cvet Kastelic nemudoma odstopil že v letu 2012, nam še kar sadi »divje« rožice.

Smešno in tragično! Župan Alojzij Kastelic je v Glasilu občanov najavil dva »razvojna projekta«, ki pa nimata nobene veze z delovanjem občine Trebnje kot lokalne skupnosti in nobene veze z delovanjem župana kot izvršilne funkcije v lokalni skupnosti. V zadnjem letu njegovega mandata se vidi, da bo životaril in na koncu pustil nasledniku veliko občinsko razvalino.

Prvi »razvojni« projekt je njegovo osebno romanje po znameniti romarski poti El Camino de Santiago di Compostela, z namenom novega »prijema« pri promociji Trebnjega. Pri tem dodajam, da je pot je dolga od 800 do 870 kilometrov in da romarji zanjo v povprečju porabijo 30 dni. Ker je napisal, da namerava pot prehoditi v spomladanskem času, bo verjetno kmalu krenil na to »razvojni« občinski projekt… Spotoma bo imel čas, da se bo lahko zamislil, kaj je etika in morala pri delu na javni funkciji! Bog mu odpusti, saj ne ve…! Drugi njegov razvojni projekt pa je »spletni portal za izmenjavo in zbiranje dobrih praks« na področju ogrevanja, ekologije… Iz napisanega ne moremo točno izslediti cilja in pričakovanih rezultatov tega razvojnega projekta.

Ta dva »razvojna projekta« sta njegove zamisli, ki jih bo v prihodnosti »razvijal« v skladu z njegovim »razpoložljivim časom«. Toliko o Kasteličevi trebanjski viziji in razvojnih projektih v zadnjem letu njegovega županovanja, ki ga bo, kot pravi, posvetil »spodbujanju gospodarskega razvoja in razvijanju mednarodnih povezav«. Torej, Kastelic se je vrgel v mednarodne povezave, medtem ko mu vse tisto, za kar je zadolžen po zakonu, vsak dan polzi iz rok. Uspešni župani v Sloveniji delajo na področju razvoja lastnih občin in so vsak dan razpeti med svojimi občinami in državnimi ter evropskimi skladi, iz katerih hočejo počrpati čimveč nepovratnega denarja. Kastelic pa nič! V proračunu 2013 je ta sredstva zmanjšal za štirikrat (na 26%)! Njegovi politični svetniki pa so mu to skropucalo skoraj brez razprave potrdili. Nauk: če proračuna ne prebereš, o njem ne moreš razpravljati!

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4