Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 10.04.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 581-krat

Ravnateljica Vrtca Mavrica Vlasta Starc kljub nezaupnici staršev dobila nov mandat

V sredo, 8. aprila 2015, je v prostorih Vrtca Trebnje potekala seja Sveta zavoda Vrtca Trebnje, kjer so izbirali novo ravnateljico oz. ravnatelja. Svet zavoda je organ, ki izbere in dejansko da mandat ravnatelju/ici, sestavlja pa ga 11 članov, izmed katerih so trije predstavniki ustanovitelja (torej Občine Trebnje), trije predstavniki staršev in pet predstavnikov Vrtca Mavrica Trebnje.

Trebnje Vrtec Mavrica

Vrtec Mavrica Trebnje bo še naprej vodila Vlasta Starc. (Foto: Občina Trebnje)

Glasovi predstavnikov ustanovitelja, torej Občine Trebnje, (Branko Veselič, Branko Meglič, Franc Smolič) so šli dosedanji ravnateljici, ravno tako pa so naklonjenost svoji dosedanji nadrejeni izkazali predstavniki zaposlenih (Tanja Fius, Darko Pekolj, Tina Šinkovec Sila, Barbara Kastigar, Brigita Borak). Svet staršev (Danijel Ocepek, Gregor Kaplan, Tadej Železnik) se je po opravljeni razpravi o primernosti kandidatov odločil, da za ravnatelja podpre Franca Bineta Roglja.


Starši z veliko večino za Franca Bineta Roglja

Z osmimi glasovi za Vlasto Starc in tremi glasovi za Franca Bineta Roglja je nov mandat torej dobila nova in stara ravnateljica, ravnateljevanje pa bo verjetno potekalo z grenkim priokusom, saj so starši, zaradi katerih vrtec dejansko obstaja, ravnateljici izkazali močno nezaupnico. Na njihovi seji, kjer sta se predstavila oba kandidata, je namreč kar 23 od 25-tih članov Sveta staršev na javnem glasovanju povedalo, da je za ravnatelja primernejši kandidat Franc Bine Rogelj iz Gorenje Nemške vasi pri Trebnjem.


Predstavnik ustanovitelja upošteval Vzgojiteljski zbor in Občinski svet, mnenja ravnateljice nismo dočakali

Veselič Branko 150x150Branka Veseliča (levo), predstavnika Občine Trebnje, smo povprašali – kateri so glavni razlogi, da so za ravnateljico podprli dosedanjo ravnateljico Vlasto Starc, ta pa nam je odgovoril, da so upoštevali mnenje vzgojiteljskega zbora in občinskega sveta, ki sta se nagnila v smer Starčeve, izrecno pa je poudaril, da sta oba kandidata vrhunska. Dodal je še, da ima ga. Starc hkrati do upokojitve le še dve leti ter da imamo v Trebnjem z g. Rogljem že pripravljenega naslednjega kandidata za ravnatelja. Odgovora ravnateljice na vprašanje – zakaj meni, da se je Svet staršev Vrtca Mavrica Trebnje odločil, da za ravnatelja podpre g. Roglja, žal nismo dobili, ga pa bomo z veseljem objavili v naslednji številki, če ga seveda dobimo.

(GS)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4