Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 24.06.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 945-krat

Pri vodohranu v Peklu kupi oblačil in obutve

Že sredi maja je naš zvesti bralec pri vodohranu Pekel, na razdalji le 100m, našel dva zelo velika kupa oblačil in obutve. Komu je bilo le-to tako zelo odveč sicer ne more vedeti, vsekakor pa so – vsaj “cunje” videti kar lepe, celo tako, da bi se jih dalo še vedno uporabiti …

Oblačila v gozdu 2 Foto NZ

Pri vodohranu v Peklu je bralec našel dva kupa še kar lepo očuvanih oblačil.

Bralec v dopisu ugiba, kdo bi lahko v gozd odvrgel cunje … “Ali je kdo naredil čistko doma, ali pa so jih odvrgli Romi, ker bojda oni hodijo na RK, pa vse poberejo, potem pa tisto, kar ne rabijo, vržejo v stran”, pravi, nato pa izpostavi še en problem: “Nekaj let nazaj se je dalo na tem območju najti celo narkomanske igle. Vse se je začelo takrat, ko so začeli graditi vodohran. Do takrat je bila namreč na cesti zapornica, od takrat pa je ni več. Komunala bi morala tam zapreti dostop, pa se bo verjetno spet izgovorila na lastnike. Vendar dejstvo je, da je zapornica tam že bila in da so jo umaknili – zgolj zaradi del”.

Kako je z morebitno zapornico na tem delu bomo seveda povprašali Komunalo, a se vrnimo na zavržena oblačila … Ne glede na to, da so dandanes (vsaj “ta poceni”) oblačila relativno poceni, in da jih imamo ljudje več ali manj dovolj (kaj lahko se ta trend obrne!), malo večji nadzor Rdečega križa pri podeljevanju le-teh očitno ne bo odveč. Če ne zaradi drugega, pa zato, da ne konča na tako način, kot so končale te.

Zabojnik za tekstil 001

Na tržnici lahko 24 ur na dan in vse dni v letu v rumen zabojnik odvržete oblačila, ki bodo nato našla novega lastnika.

Lahko pa na tem mestu zapišemo, da so na trebanjski tržnici, v sklopu Centra ponovne uporabe (CPU), postavili zabojnik, v katerega lahko občani odlagamo oblačila. In to vse dni v tednu, dan in noč.

“Sporočam veselo novico, da je Trebnje od 10. 6. 2014 bogatejše za zabojnik za tekstil, kar pomeni, da bodo lahko občani odvečen, a še uporaben tekstil, oddali tudi izven delovnega časa Centra ponovne uporabe. Tako res ni več razloga, da bi uporabna oblačila, hišni tekstil in modni dodatki romali med odpadke”, so pred kratkim sporočili iz KS Trebnje, ki je CPU že pred tem brezplačno odstopila prostor, v katerem delujejo.

(JK)


PS: Robert Pavlin, vodja vzdrževanje in gradenj na Komunali Trebnje je sporočil, da so delavci Komunale – po naročilu občinskega inšpektorja Vinka Ribiča in na stroške Komunale – oblačila iz gozda odstranili takoj prvi delovni dan po objavi našega članka na Cajtng.com. Pohvala za ažurnost!

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4