Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 31.12.2013 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Cajtng
Prispevek ogledan: 836-krat

Preko 600 Slovencev z “disco vlakom” pripotovalo v Beograd, kjer bodo pričakali novo leto

V nedeljo, 29. decembra 2013, so v Beograd s takoimenovanim disco vlakom iz Ljubljane pripotovali številni Slovenci, srbski mediji pišejo celo o številki 600. Novo leto želijo pričakati v srbski, nekoč (začasa Jugoslavije) pa tudi naši prestolnici. Že na železniški postaji pa so jih pričakali … ne policija, ampak – trubači, s katerimi se je popivanje nadaljevalo!

600 Slovencev v Beogradu

V Beograd je pred dnevi z vlakom prišlo okoli 600 Slovencev, ki bodo zaradi nižjih cen novo leto pričakali v nakdanji skupni prestolnici. (Foto: A. Stanković)

“Napili smo se že kmalu po tem, ko smo krenili iz Ljubljane, sedaj pa žuramo že celo noč. Smo dokaj utrujeni, pa vseeno že komaj čakamo, da stopimo na beograjske ulice”, je dejal Janko (25), ki bo že drugo leto zapored novo leto pričakal v srbski prestolnici.

Mladi Slovenci so se za Beograd odločili zaradi nizkih cen in Cece. “Navdušena sem bila, ko sem slišala, da bo nastopila Ceca. Takoj sem rezervirala karto za vlak in vem, da bodo naslednji štirje dnevi v Beogradu kot na ekskurziji v srednji šoli”, pa je dejala dvajsetletna Marija.

Slovenci in trubači

Čeprav utrujeni od celonočnega žuranja, so Slovenci nadaljevali popivanje s trubači, ki so jih pričakali na železniški postaji. (Foto: A.Stanković)

“Upam sem, da bo nastopil Đus, a me tudi Ceca ne moti. Ni pomembno, koga bomo poslušali, pomembno je samo, da smo skupaj in da smo v Beogradu, katerega obožujemo. Ne dvomimo v to, da se ne bi imeli super”, je dejal Denis (22), ki je v prestolnico prispel z dekletom.

Turistične agencije so za turiste iz Slovenije pričakovanje novega leta sicer organizirale v Mladinskem domu, toda večina jih želi novo leto pričakati pred tamkajšnjo skupščino. Slovenci so že s seboj prinesli velike količine alkohola, tako da v dobro zabavo ne gre dvomiti. Zaradi povečanega interesa so Slovenske železnice do 5. janaurja povečale število svojih vagonov na relaciji Ljubljana – Beograd – Ljubljana, specialni turistični vlak pa je prišel tudi 30. decembra. Danes bo v Beograd prispelo še več deset party busov, sicer pa se v Beogradu za božične in novoletne praznike pričakuje med 12.000 in 15.000 obiskovalcev iz tujine, poročajo srbski mediji.

(BZ)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4