Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 15.03.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 378-krat

Predsednik Turističnega društva Trebnje je …

Piše: Goran Smuk

Piše: Goran Smuk

Ker je Turistično društvo Trebnje svojega zadnjega predsednika, v bistvu predsednico, izvolilo 25. 2. 2011, mandat pa ji traja 4 leta, je bilo pričakovati, da bodo okoli 4 leta za tem, to pa je bilo konec februarja 2015, potekale nove volitve, s katerimi bi imenovali novega predsednika Turističnega društva Trebnje. Če se je to dejansko zgodilo ne vemo, saj nam od 6. marca, ko smo dosedanjo predsednico Biserko Sitar povprašali, če so že izvolili novo vodstvo, pa do 15. marca, ko smo zaključili redakcijo, niso uspeli odgovoriti. Tako še dandanes ne vemo, če »turisti« že imajo novo vodstvo.

Pa to še ni vse. Povprašali smo nekaj ljudi, ki so tako ali drugače blizu TD, če slučajno kaj vedo, a prav nihče ne ve nič. So se »turisti« zavili v molk? So mar strogo zaprta skupina, ki je zgolj sama sebi namen? Iz vsega navedenega sodeč bi sklepali, da ja. In še več, postati član TD Trebnje je očitno (tako trdi naš vir) prava umetnost.

Ko je želel postati član TD Trebnje, je na njihovi spletni strani poiskal obrazec, ko pa ga je želel izpolniti, je bilo seveda potrebno označiti tudi kljukico – strinjam se s statutom TD Trebnje. Načeloma se je gospod sicer strinjal, a je vseeno želel priti do statuta, da bi videl, kaj pravzaprav podpisuje. Nezadovoljen je ugotovil, da TD Trebnje na svoji spletni strani sploh nima statuta, ko pa ga je želel dobiti na Upravni enoti Trebnje, mu ga tudi oni niso hoteli dati, saj da tega ne dovoli predsednica TD Trebnje. Tudi koliko stane članarina gospodu ni uspelo izvedeti. In, če hočete, tudi kdaj so volitve, kjer bi rad prisostvoval, ne! Kako naj torej nekdo postane član TD Trebnje in komu je le-to namenjeno, če je nedostopno za zunanje ljudi?

Zgodba z Upravno enoto pa ima še malo daljšo brado. O tem smo bežno pisali že v prejšnji številki, nanašalo pa se je na točno ta primer, katerega smo navedli nekaj vrstic višje. Gospoda, ki je želel statut TD Trebnje, je zaposleni prvo sredo odslovil z besedami, da je njegov kolega, ki ima »to čez«, na dopustu, drugič pa z besedami, da mora za pridobitev statuta oddati vlogo.

Potem je izšel Cajtng in na UE Trebnje je menda zavrelo. Gospa, kateri za vse skupaj ni bilo vseeno, je menda želela iti takoj v arhiv in brž poiskati statut TD Trebnje, a menda (tako pravi naš vir) ni upala, ker se je bala nadrejenega, saj le-ta v arhiv dovoli iti le ob sredah. Pa taka fleksibilnost …

Gospod je statut TD Trebnje potem dobil preko »svojih kanalov«, a je tudi tretjo sredo stopil do UE Trebnje. Brez vloge, saj je bil prepričan, da gre za javni dokument, katerega mu na UE morajo posredovati. Seveda tudi tretjič ni bil uspešen, saj je zaposleni medtem, ko je gospod čakal na dokument, pri predsednici TD Trebnje povprašal, če lahko da statut, kar pa je predsednica zavrnila.

Pa smo gospoda povprašali še – čemu je imel tako željo včlaniti se v TD Trebnje, da je kar tri srede hodil na Upravno enoto … »Želel sem aktivno sodelovati z društvom, saj se v našem kraju daleč, daleč premalo dogaja«, je bil odgovor.

Koliko pa je to »malo«??? TD Trebnje, kot je poročala predsednica TD Trebnje Biserka Sitar, je v minulem letu samostojno organiziralo le prireditev Iz trebanjskega koša, sicer pa je pomagalo pri organizaciji še dveh dogodkov. Ostale aktivnosti TD Trebnje so udeležbe na raznih predstavitvah, dogodkih, pohodih ali srečanjih v organizaciji drugih društev. Kot meni bralec, je to bistveno, bistveno premalo, sploh če vzame v obzir, da letno dobijo s strani Občine Trebnje okoli 15.000€.

Sedaj je verjetno vse mimo. TD Trebnje je verjetno že tudi dobilo novo vodstvo (verjetno nekoga izmed »svojih«) in očitno bo šlo še naprej vse po starem. Ideje gospoda, ki je mimogrede dopolnil šele tri desetletja in bo, če bo vse po sreči, Trebanjec še 50 let, pa bodo ostale le v njegovi glavi. Še enkrat – komu je torej namenjeno Turistično društvo? 15-tim posameznikov ali vsakomur, ki želi popestriti dogajanje v našem mestu?

Morda pa so »turisti« tako skrivnostni zgolj v tednih pred volitvami. Izkušnja spodaj podpisanega je bila (takrat niso bile volitve) namreč povsem drugačna, saj sem pred leti brez težav postal njihov član. Je pa res tudi to, da nisem »težil« s statutom, niti imel želje po prevzemu oblasti. Je bilo ravno slednje krivo za to skrivnostnost do našega bralca? Le zakaj »turisti« nikakor ne želijo izpustiti žezla krovne občinske turistične organizacije iz rok? Imajo za to kakšen poseben razlog? Jim je tako lepo upravljati s to organizacijo in 15.000 evri? Je tudi tu bolj pomembno vladati (tako kot na Občini Trebnje), kot pa dati možnost dobrim idejam številnih sposobnih Trebanjcev?

Turizem smo (bi morali biti) ljudje. Tudi v Trebnjem …


PS: Isrekene čestitke novemu predsedniku (predsednici), kdorkoli že to bo (je). In seveda – veliko uspeha pri delu!

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4