Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 27.05.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 839-krat

Pred vojnimi veterani veliko dela, odzvali pa so se tudi klicu na pomoč

Pred vojnimi veterani trebanjskega združenja OZVVS Trebnje je pestra, pa tudi delovna pomlad. Najprej bodo v sodelovanju s Strelskim društvom Trebnje organizirali tradicionalno strelsko tekmovanje, potem tradicionalno spominsko slovesnost na Medvedjeku, nato pa še prvi, ki bi naj ravno tako postal tradicionalni, pohod iz Pogancev do Medvedjeka. Seveda v vedno prisotni želji po pomoči sočloveku niso pozabili tudi na prijatelje in nekdanje skupne države, ki so v vodni ujmi izgubili domala vse.

Medvedjek 144

OZVVS Trebnje tudi letos pripravlja slovesno prireditev v spomin na osamosvojitveno vojno na Medvsedjeku, slavnostni govornik pa bo Jelko Kacin, začasa osamosvojitvene vojne republiški sekretar za informiranje.

OZVVS Trebnje organizira v soboto, 31. 5. 2014, tekmovanje veteranskih organizacij Dolenjske in Bele Krajine v streljanju z malokalibrsko puško za pokal OZVVS Trebnje. Gre za drugo strelsko tekmovanje veteranskih organizacij Dolenjske in Bele Krajine, ki se bo v bodoče na predlog nekdanjega predsednika OZVVS Trebnje Mira Resnika preimenovalo v Memorial Franca Uršiča. V prvem delu bo izvedeno samo tekmovanje v streljanju (predvidoma do 11.30 ure), ob cca 12.00 uri pa sledi razglasitev rezultatov s podelitvijo pokalov in medalj v hotelu Galaksija. Ne pozabimo, da so trebanjski strelci med najboljšimi v regiji, zato lahko tudi tokrat pričakujemo uvrstitve v sam vrh. Seveda bomo o dogodku poročali tudi preko našega medija.


Slavnostni govornik na Medvedjeku bo Jelko Kacin

Letošnja spominska slovesnost ob Dnevu državnosti in 23. obletnici samostojnosti bo potekala v nedeljo, 22. 6. 2014 ob 11.00 uri v spominskem parku na Medvedjeku, slavnostni govornik na prireditvi pa bo (sedaj še) evropski poslanec Jelko Kacin. Zgolj omenimo, da se na včerajšnji EU volitvah Kacinu ni uspelo znova zavihteti v evropski parlament, v našem volilnem okraju pa je dobil zgolj 3,72% vseh glasov. Le upamo lahko, da bo trebanjski politični vrh letos pokazal do v vojni za samostojno Slovenijo padlih ljudi več spoštovanja kot lani, ko so zato, ker je bil slavnostni govornik prvi predsednik samostojne Slovenije Milan Kučan, bojkotirali osrednjo prireditev.

Trebanjski vojni veterani bodo letos organizirali in izvedli tudi prvi veteranski pohod Po poteh osamosvojitvene vojne Poganci – Medvedjek, ki bo potekal v soboto, 28. 6. 2014 s pričetkom ob 4.00 uri zjutraj izpred spomenika na Pogancih. Ena skupinica vojnih veteranov je pot testno že prehodila, zanjo, dolga je okoli 30 km, pa je potrebovala okoli 8 ur. Tako o tem pohodu, kot tudi o spominski slovesnosti na Medvedjeku, bomo pred samima dogodkoma predvidoma še pisali.


Pomoč na poplavljena območja

Miro Resnik 150x150Da pa v OZVVS Trebnje niso pozabili na sočloveka, dokazujejo z akcijo zbiranja sredstev za prijatelje s poplavljenih območij nekdanje skupne države Jugoslavije. »V Srbiji ter Bosni in Hercegovini se prebivalci iz ure v uro borijo s podivjano vodo, ki ruši vse pred seboj in jim tako odnaša vse, kar so imeli. Ostali so brez osnovnih sredstev za golo preživetje. Težko si človek predstavlja vso širino tega tragičnega dogajanja, ki je na žalost vzelo tudi že na desetine žrtev, posledice pa bodo zagotovo vidne še več let«, je glede katastrofe povedal bivši predsednik OZVVS Trebnje Miro Resnik (na sliki), nato pa nadaljeval: »Glede na nastali položaj in po pogovoru na Pokrajinskem odboru ZVVS Dolenjska sem sprožil pobudo, da tudi OZVVS Trebnje organizira akcijo zbiranja nujno potrebnih stvari in da tako po svojih močeh tudi mi pomagamo pri reševanju velike stiske, v kateri so se znašli ljudje v poplavljenih krajih. Akcija je organizirana za člane (cca 1/3 je obveščenih), pa tudi za vse ostale. Vem, da pomoč že zbira v NK Trebnje v Africi, a pri tej tragediji mislim, da stvari ne bo kmalu preveč«, je končal Resnik, ki je zbrana sredstva predal Rdečemu križu, oni pa so poskrbeli za transport do pomoči potrebnih.

(JK)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4