Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 16.01.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,672-krat

Poslanec ZL Franc Trček: “Matjažu je očitno še vedno nekoliko nerodno, da izstopa po garaštvu in kvaliteti opravljenega dela …”

V prejšnji številki smo z največjim veseljem predstavili našega sokrajana Matjaža Bunca, ki si je prislužil nominacijo za Delovo osebnost leta 2014. Glasovanje je nato potekalo od 20. do 27. decembra 2014, 5. janaurja 2015 pa je bila svečana razglasitev – Delova osebnost leta so postali prostovoljni gasilci.

Matjaž Bunc foto_Jure_Eržen_Delo 1

Matjaž Bunc (Foto: Jure Eržen / Delo)

Prostovoljni gasilci si ta laskav naziv nedvomno zaslužijo, tako kot tudi ostali kandidati, ki so kandidirali. Prostovoljni gasilci so bili pri vseh, predvsem vremenskih težavah vedno v prvih linijah obrambe, nemalokrat pa so zaradi pomoči sočloveku tvegali tudi svoja življenja. Ta naziv gre tako v čast vsem prostovoljnim gasilcem širom Slovenije, vključno s številnimi našimi člani prostovoljnih gasilskih društev, na čelu s PGD Trebnje, ki opravljajo tudi večje in najzahtevnejše intervencije.

Nominacija Matjaža Bunca pa je Trebanjce še enkrat spomnila in opomnila, da tu živijo številni pametni in sposobni ljudje, ki svoje bogato znanje prezentirajo tako na državnem, kot tudi evropskem nivoju, medtem ko za lastno ognjišče – zaradi političnih nasprotij – ne znamo poskrbeti. Mimogrede, Matjaževa starejša sestra, seveda nekoč tudi Trebanjka, je evropska komisarka za promet Violeta Bulc …

Kako pa se Matjaža Bunca spomni njegov sošolec? Ekskluzivno za Cajtng je spregovoril poslanec Združene levice (ZL), sociolog Franc Trček:

Trček Franc 150 x 150 1“Matjaža sem spoznal v prvem letniku SŠPTNU sredi osemdesetih, kot se je v času usmerjenega izobraževanja (pre)imenovala novomeška gimnazija. Bili smo, skupaj z njegovo sestro dvojčico Natašo, sošolci. Že takrat je, ob dejstvu, da je bil vrhunski košarkaša, izstopal kot najbolj delaven in uka že(l)jen v naši celotni generaciji. Bil je tudi vedno pripravljen priskočiti na pomoč manj uspešnim. Ob njegovih učnih uspehih pa – kot, da mu je bilo ves čas nekoliko nerodno.

Priznam, da sem se večkrat spraševal, kam je poniknil, saj so se najine poti ločile pred 27 leti. Ko je v Delu postal kandidat za osebnost leta, nisem bil presenečen, kako se je razvijala in kako zelo uspešna je njegova profesionalna pot. Še zlasti potem, ko sem si ogledal predstavitveni video (spodaj, op. ur.). Matjažu je očitno še vedno nekoliko nerodno, da izstopa po garaštvu in kvaliteti opravljenega dela. Še vedno malo zavije v dialekt, da slišiš “republiko Trebi”.

Vem, da bodo sedaj številni natolcevali, kako je sedaj vse to v medijih posledica dejstva, ker je velika sestra evropskaj komisarka, a lahko odkrito rečem, da je Matjaž bil velik že od naših najstniških let. In veseli me, da se glede tega ni spremenil. Veseli me tudi, da se več kot zaveda, da tudi takšni velikani potrebujejo tako dobre učitelje kot kvalitetne sodelavce s katerim lahko soustvarjajo presežne zgodbe”.

Matjaž, ponosni smo nate, vse najboljše v življenju!

(GS)

One thought on “Poslanec ZL Franc Trček: “Matjažu je očitno še vedno nekoliko nerodno, da izstopa po garaštvu in kvaliteti opravljenega dela …””

 1. lepotilni tehnik pravi:

  bejšte iz pod mojga koša

 • krepko-207-ii
 • Natisni net CTV
 • AVTO SLAK CAJTNG TV
 • Pasji salon Ajša CTV
 • Natisni net za CTV 2
 • BHS 1
 • Pavc Cajtng TV 420×360
 • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4