Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 20.02.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 616-krat

Podpiramo PRoSToFER-je!

Številni starejši imajo velike težave s prevozi, sploh če so doma zunaj mestnih središč, kjer ni razvita avtobusna mreža. Tisti bolj oddaljeni pa se mnogokrat ne morejo odpraviti po opravkih, kadar si želijo, temveč se prilagajajo možnostim oz. času, ko jim lahko pomagajo družinski člani ali prijatelji. Nekateri uporabljajo tudi taksi, vendar pa to prinese dodatne stroške, kar je za mnoge odločilni dejavnik, da tovrstnih storitev ne morejo uporabljati.

Dušan Peskar 195

Dušan Peskar, zaenkrat edini PRoSToFER iz naših krajev.

Sedaj je tu skupina ljudi, ki se združujejo pod skupnim imenom – PRoSToFER (skovanka besed »prostovoljni« in »šofer«).. Starejši, ki potrebuje prevoz, pokliče na 080 10 10, v klicnem centru pa mu posredujejo kontaktne podatke ustreznih voznikov s seznama registriranih prostovoljnih »šoferjev« oziroma prostoferjev. Cilj projekta je spodbujanje in ohranjanje mobilnosti v tretjem življenjskem obdobju, izboljšati varnost starejših voznikov in drugih udeležencev v prometu ter povečati cenovno dostopno mobilnost in socialno vključenost starejših.

Projekt PRoSToFER poteka od maja 2013. V tem času je svojo prostovoljno pomoč in prevozno sredstvo ponudilo 117 prostovoljnih voznikov, od tega jih je 33 neaktivnih iz različnih razlogov (bolezni, težav z vozilom, zaradi finančne ali časovne stiske) 2 pa so izključili na podlagi obvestila uporabnikov prostovoljnih prevozov, da svoje usluge zaračunavata. Trenutno v okviru projekta vozi 82 aktivnih prostoferjev iz različnih krajev po vsej Sloveniji.


DELOVANJE PODJETJA IN CELOTNE PARTNERSKE MREŽE JE NEPROFITNO, TEMELJI NA ZAVEZUJOČIH ETIČNIH NAČELIH

Podjetje CareDesign je bilo leta 2012 ustanovljeno kot družbeno odgovorno podjetje z namenom, da vzpostavi mrežo MATIjA, mrežo aktivnosti, trženja, informacij in asistence z namenom zagotavljanja informacij, storitev in blaga za starejše in druge osebe, ki so dolgotrajno odvisne od tuje nege in pomoči. Mreža MATIjA se je od svojega začetka koncem leta 2012 razvejala že po celotni Sloveniji in deluje kot povezovalni člen med starejšimi uporabniki, njihovimi svojci in prostovoljskimi, nevladnimi organizacijami ter ponudniki storitev in izdelkov za starejše.

Delovanje podjetja in celotne partnerske mreže je neprofitno, temelji na zavezujočih etičnih načelih, ki dolgoročno zagotavljajo varnost uporabnikov in poslovnih načelih, ki zagotavljajo družbeno odgovornost, vzajemne koristi za vse vpletene, sinergične učinke in k uporabniku usmerjen razvoj. Podjetje CareDesign pri svojem delovanju upošteva načela socialnega podjetništva.


DOVOLJ JE, DA SI ZAPOMNITE BREZPLAČNO ŠTEVILKO 080 10 10, ZA OSTALO POSKRBI MATIJA

S klicem na brezplačno številko 080 10 10 mreže MATIjA dobite celovit pregled nad dejavnostjo in ponudbo prostovoljnih organizacij, javnih zavodov in zasebnih izvajalcev, ki je na voljo za starejše. Prijazni operaterji bodo odgovarjali na vaša vprašanja in vam nudili podporo pri reševanju težav. Posredovali vam bodo tako lokalne kot nacionalne informacije, predstavili ali naročali storitve in blago, odločitev o izbiri ponudnika pa bodo prepustili vam.

Ponudba mreže PRoSToFER izhaja iz potreb občanov, dopolnjujejo pa jo na podlagi želja in povpraševanja. Obsega vse od koristnih informacij o socialnih pravicah, prostovoljni pomoči, družabnih aktivnostih za starejše, pomoči in nege na domu, hišnih popravil, urejanju okolice, čiščenja, organiziranju prevozov, osebnih storitvah na domu (fizioterapija, masaža, pedikura…), do naročil (npr. plina v jeklenki, vaj za spomin, Srčne knjige mojega življenja, medicinske pripomočke, hrane in opreme za vaše domače ljubljenčke) z dostavo v vaš dom.

Če želite postati PRoSToFER tudi vi, pokličite na 080 10 10. Saj veste – za vse ostalo poskrbi MATIjA … In hvala, ker delate v dobro tistih, ki sami ne zmorejo!

Vaš Cajtng

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4