Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 25.08.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,087-krat

Po skoraj 40-tih letih Trebnje končno dobiva novo športno igrišče

»Po skoraj desetih letih skoraj Don Kihotove bitke z mlini na veter se počasi le premika. Pa četudi zaradi volitev. Mi se ne bomo ustavili, dokler igrišče v celoti ne uredimo. Tudi za košarkarje, mažorete, kegljače, atlete itd. Cervantes je pokazal, kako nesmiselno je vztrajati pri preživelih idejah in morali, ko pa se pojavlja nov, svež veter. Mi imamo Trebnje radi«, je na svojem FB profilu pred dnevi zapisal Dejan Smuk, predsednik Komisije za urejanje okolja in oživitev mestnega jedra pri KS Trebnje in predsednik Športne zveze občin Trebnje in Mirna.

Igrišče CIK nedokončano 88

KOMENTARJI NA FB:

Žiga Starič: Bravo, Smuk!

Sašo Juvanc: Čaki mal, kje pa je igrišče za basket?

Dejan Smuk: Če dobro pogledaš sliko, ga morda zadaj opaziš. V naslednji fazi ga še preplastimo z umetno maso, da bo bolj prijazno za vse uporabnike, tako za basketaše, kot za mažorete, za otroke iz vrtca, itd.

Sašo Juvanc: Odlično! Thumbs up!

Iztok Zakrajšek: Kdaj pa bodo prvi treningi in tekme na igrišču?

Dejan Smuk: Prva uradna tekma bo v soboto, 6. 9. 2014, ko se za mlajše selekcije prične nova nogometna sezona 2014/2015. Treningi pa čez kakšna dva tedna (okoli 20. 8., op. ur.), če bodo goli in mreže že dobavljeni ter še nekaj ostalih zadev urejenih.

Betka Vovko O: Konec koncev je vseeno, iz kakšnih razlogov se na občini premakne, važno, da imamo prebivalci koristi … na podobno foro smo dobili vrtec, ker smo se starši v takratnem svetu staršev zavedali, kdaj je najboljši čas za »pritisn‘t«…. Kapo dol, Dejan Smuk!

Nejko Nejc Jerak: Še en takle parkec nardit, pa bo top.

Dejan Smuk: Nekaj podobnega bomo izgradili ob novi trim stezi na Cvibljah, ki bi že morala biti izgrajena, pa so malo zadevo zaustavili nekateri bližnji prebivalci, pa še preveč mokro je v gozdu, da ne moremo s stroji začet delat. V idejnem projektu, ki smo ga izdelali v sklopu ureditve igrišča pri CIK, pa je tudi predviden en podoben segment, skupaj s skate parkom.

Marko Vencelj: Upam, da bo nekdo to vzdrževal, da se ne ponovi prejšnja zgodba …

Dejan Smuk: Ja, Marko, jaz tudi. Smo tole obdelali že na enem od prejšnjih postov. Že za prejšnje igrišče smo predlagali, da se določi upravljavec (poleg šole, ki pa skrbi dejansko za igrišče le dopoldan), ampak je Občina lastnik, pa na številne pobude v nekaj letih glede tega niso dali ne odgovora, kaj šele sprejeli pobudo za sestanek. Torej, dokler lastnik nima čuta za svojo lastnino, do takrat bo tako. Spremembe so potrebne!

Urban Križman: k bo odbojka na mivki ?

Dejan Smuk: Seveda, igrišče za odbojko na mivki je tudi načrtovano in sicer kombinirano, da bo možno igrati še tudi rokomet na mivki. To igrišče bo na SV delu, tam, kjer je danes začetek zaletne steze za skok v daljino.

Gregor Lindič: Vse to smo vam pripravili na Odboru za družbeno dejavnost, kjer se je tudi oblikoval ta predlog.

Dejan Smuk: Kdo smo to mi, vi, nam, vam? Ta jezik je meni tuj. Zakaj se je sploh potrebno deliti? Še enkrat pravim, stopimo vsi skupaj za dobro vseh nas v Trebnjem. Kdorkoli je od aprila 2004, ko smo dali prvo pisno pobudo za obnovo tega igrišča, kakorkoli pripomogel, da bo igrišče deset let kasneje vsaj malo obnovljeno, je storil dobro, pa čeprav je moralo kar nekaj vode po Temenici v tem času preteči. Upam, da boste vsi še naprej podpirali prizadevanja, da čim prej pridemo še do nove atletske steze, kegljaškega centra, košarkaškega igrišča, igrišča na mivki za odbojko in rokomet, skate parka itd.

Teja Ograjšek: Super! Nikul obupat!!! Tu je tu!


Še številna vprašanja in odgovore (ter seveda na stotine lajkov) na to temo najdete na www.facebook.com/dejan.smuk

Članek je bil objavljen v Cajtngu 189, avgust 2014.
  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4