Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 06.03.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,668-krat

PISMO BRALCA: Veseli me, ker živim v občini, kjer denar ne igra neke posebne vloge …

Na oglasni deski je bil pred časom objavljen razpis za prodajo parcele t. XXX/1 (podatki so uredništvu znani, op. ur.) KO 1429 – Stehanja vas, katero ima v lasti občina. Ocenjena vrednost parcele je bila 320,00 EUR (za cca 800m2). Zanimivo, saj je bila potrebna nova odmera, katero so opravili lansko leto. Meni je pri dodatni odmeri moje parcele geometer zaračunal višji znesek samo za odmero.

Stehanja vas

“Sem obiskal precej prodajnih seminarjev, a za tak način še nisem slišal”, pravi bralec.

Ker sem bil zelo zainteresiran za parcelo, sem oddal ponudbo. Do samega postopka, ki je privedel do faze prodaje parcele je prišlo zaradi mojega povpraševanja, ali bo ta občinska parcela kdaj naprodaj. Od sovaščana sem izvedel, da je ponudbo oddal tudi on. Ker je parcela le kakih 20m od moje parcele in manj kot 100m od hiše me je torej zelo zanimala, sem poklical na občino in pokazal pripravljenost, da dam za to parcelo 5 kratnik ali celo do 10 kratnik njene ocenjene vrednosti.

Bil sem podučen, da je pač zadeva taka, da se ne da »kupčkati«, da je cena določena in da jo bodo prodali tistemu, katerega bodo izbrali. Dne 13. 2. 2014 sem bil povabljen na razgovor, kjer mi je bilo predočeno, da bodo glede na to, da ne more nihče uveljavljati predkupne pravice, sami izbrali, komu bodo parcelo prodali. In tako je prišlo do odločitve, da bodo parcelo prodali sovaščanu.

Glede na to, da precej let delam v prodaji, kar ne morem verjeti, da se karšenkoli že postopek prodaje vodi na način, kot se pač tu vodi. Sem obiskal precej prodajnih seminarjev, a za tak način še nisem slišal. Ja, človek se vse življenje uči.

Le zoprno je, da te ves čas preganja občutek, da že vnaprej nimaš nobene možnosti … in, da denar sploh nima neke povezave s prodajo …

Vseeno pa ti dobro voljo povzroči vsaj ta občutek, da tvoja občina nima nikakršnih problemov z denarjem, da ga je zares dovolj …

(podatki o avtorju so uredništvu znani)

2 thoughts on “PISMO BRALCA: Veseli me, ker živim v občini, kjer denar ne igra neke posebne vloge …”

 1. Nino Zajc pravi:

  Gospod naj poda prijavo na KPK. Sum korupcije pri tako negospodarnem ravnanju zagotovo obstaja.

 2. Gringo pravi:

  Hm, tole pa so pametnjakoviči, namesto licitacije kdo da več, so pokasiral drobiž. In to naj bi bilo gospodarno delovanje v korist vseh nas v občini. Pa, iz koga se vi delate norca!?!?!

 • krepko-207-ii
 • Natisni net CTV
 • AVTO SLAK CAJTNG TV
 • Pasji salon Ajša CTV
 • Natisni net za CTV 2
 • BHS 1
 • Pavc Cajtng TV 420×360
 • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4