Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 22.01.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke:
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 824-krat

Peticija za izboljšanje prometne povezave z Belo krajino predana odgovornim …

Včeraj so podpisniki e-peticije “Za izboljšanje prometne povezave Bele krajine” predsedniku Vlade RS Miru Cerarju in ministru za infrastrukturo Petru Gašperšiču izročili svoje podpise peticije, s katerimi pozivajo k pričetku gradnje 1. odseka južnega dela 3. razvojne osi, ki bi Belo krajino povezal z notranjostjo Slovenije.

NM - BK slika 1

“Ne vem, kje je taka težava najti denar za teh 15, 20 km avtoceste ter predorček, če po drugi strani ni problem dobit miljarde za dokapitalizacijo bank, za TEŠ in za ostalo”, pravi eden izmed anonimnih komentatorjev.

Podpisniki peticije odgovorne pozivajo, da nemudoma začnejo z aktivnostmi za pričetek gradnje 1. odseka južnega dela 3. razvojne osi, katere državni prostorski načrt je bil sprejet leta 2012.

Namigovanja, ki se pojavljajo v javnosti, da naj bi se začetek gradnje 3. razvojne osi prestavil mna leto 2029 so za podpisnike nesprejemljiva, tako z vidika gospodarskega razvoja Bele krajine, kot tudi socialnega položaja prebivalcev Bele krajine in okolice. Podpisniki peticije zahtevajo, da pristojni pričnejo z aktivnostmi za pridobitev sredstev in začetek gradnje 1. odseka južnega dela 3. razvojne osi, Novo meswto – Maline že v tem letu.

Peticija Poziv_Vladi_RS_-_Za_izboljšanje_prometne_povezave_Bele_krajine_Page_1

Peticija, ki je bila včeraj naslovljena na odgovorne.

Podpisniki peticije izboljšanje prometne povezave Bele krajine z domovino vidijo v gradnji predora pod Gorjanci, ki bi Novo mesto povezal z največjimi belokranjskimi kraji, Črnomljem, Metliko in Semičem. V programskem obdobju 2014 – 2020 ima Slovenija, navajajo podpisniki, na razpolago 3,25 miljarde evrov sredstev, ki so med drugimi namenjena tudi razvoju infrastrukture, celotni Sloveniji pa bo za področje izgradnje okoljske in prometne infrastrukture ter področje trajnostne rabe energije na voljo 1,05 milijarde evrov. Rok za oddajo projektov, za kanditaturo za pridobitev sredstev v letu 2015 iz evropskih skladov, je 26. februar 2015.

Facebook skupina, ki se imenuje Povežimo krajino z domovino, ima že preko 4.300 članov, podpisniki peticije, teh je nekaj preko 3.000, pa prihajajo iz domala vse Slovenije.

Navedimo za konec še komentarja neznanih avtorjev, ki nazorno povesta, kako zelo je povezava Bele krajine s preostankom Slovenije pomembna, pa tudi, v čem vidijo problem in kako bi ga “rešili” …

“Sam sicer nisem doma niti blizu Bele krajine, a ko grem na morje, redno potujemo preko Gorjancev. Če bi sam bil Belokranjec, bi z vsemi sosedi, s traktorji in tovornjaki zaprl tisto, čemur nekateri pravijo cesta … in tako do nadaljnjega, dokler se stvar ne reši … Ne vem, kje je taka težava najti denar za teh 15, 20 km avtoceste ter predorček, če po drugi strani ni problem dobit miljarde za dokapitalizacijo bank, za TEŠ in za ostalo”, pravi prvi komentator, drugi pa dodaja: “Naj mi na naši vladi razložijo, kako je bil lahko v času Avstroogrske skopan tunel za železnico, ki pride v Semiču ven, danes pa z vso silno tehnologijo ne morejo nič naredit’??? Se mi zdi, da nočejo dat’ denarja Strabagu in raje čakajo na novo slovensko gradbeno podjetje (ala SCT), iz katerega bodo črpali proračunska sredstva, kot so jih do zdaj.”

Komentar res ni potreben.

(TK)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4