Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 05.03.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,492-krat

Otroci iz vrtca hodijo po mestu, tako lepo mahajo, v Trebnjem pa ni človeka, ki bi organiziral prireditev

Trebnje sicer ni ravno znano po pustnih povorkah, tako kot denimo Mokronog (do pred nekaj let), pa Sevnica, da ne govorimo o Cerknici ali Ptuju, tokrat pa je bilo očitno starejši gospe iz Trebnjega tega dovolj. Poklicala je na Cajtng in …

maškare

“Zna kdo organizirati pustovanje”, se sprašuje 81-letna Milka Novak? (Slika je simbolična)

“Kje so zdaj DROT-ovci, ki tako obljubljajo, da bodo oživeli Trebnje, Pa Turistično društvo Trebnje, Krajevna skupnost? Otroci iz vrtca hodijo po mestu, tako lepo mahajo, v Trebnjem pa ni človeka, ki bi organiziral kakšno prireditev. Če nič drugega, bi vsaj našli kakšnega harmonikarja, ki bi jih spremljal, pa bi bilo pustno rajanje takoj bolj veselo, tudi več ljudi bi prišlo gledat otroke, ko bi slišali harmoniko. Če nimajo 50€ za plačati človeku, ki bi igral harmoniko, naj pridejo pa k meni, pa bom jaz dala”, je (med drugim) jezno dejala gospa.

Ko smo gospe predlagali, če lahko svoje besede spravi na papir, da bi čim bolje zapisali njeno mnenje, je dejala, da ne zna uporabljati računalnika, naj kar mi zapišemo, ona pa bo stala za temi besedami. “Sem pa Milka Novak iz Trebnjega, stara pa sem 81 let”, je dodala.

David Klarič 150x150Predsednika KS Trebnje Davida Klariča, ki je tudi predsednik DROT-a, smo prosili za komentar … “Najprej zahvala za vprašanje, ker to pomeni, da ljudje spremljajo dogajanje in imajo ideje. Žal pa je le malo tistih, ki so pripravljeni ideje uresničiti. Gospa kot ene redkih v DROT in KS Trebnje prepozna nekoga, ki jim je mar za Trebnje. Prav DROT je v sodelovanju s KS Trebnje leta 2012 organiziral pustovanje za otroke in mladino. Organizirali smo ples v maskah z animacijo za najmlajše in ples v maskah z DJ za mladino. Strinjamo se, da bi bilo za otroke in mladino tovrstno rajanje vsako leto zelo dobrodošlo. Menimo pa tudi, da bi tovrstno rajanje za otroke lahko organiziral marsikdo drug, ki je za to bolj pristojen in bi mu lahko bilo tudi v interesu, ker je njegova osnovna naloga ukvarjanje z otroki. DROT in KS Trebnje nista pristojna in ne moreta vse postoriti sama za kakovostnejše življenje občank in občanov. DROT je v preteklih treh letih izvedel več kot 500 dogodkov. Tedensko organizira Kmečko in rokodelsko tržnico, Šolo klasičnega baleta, Svetovalnico Srečanje, Družbeno trgovino Zastonj. Končal je evropski projekt Trebanjski turistični šopek, sedaj izvaja evropski projekt Dobrote Dolenjske, v okviru katerega je bil organiziran prvi mednarodni Festival marmelad. Izvedej je gledališke predstave (Slovenska muska od A do Ž, Udar po Moško, Nežka se moži) in skupaj s Centrom za socialno delo odpeljal otroke na izlete. Nazadnje je pristopil k projektu Zdravstvenega doma Trebnje – Milijon srčnih točk. Tudi KS je bila v preteklih letih zelo učinkovita, spomnimo se samo 20 prireditev ob 20. obletnici mesta Trebnje, da vseh ostalih izvedenih del in nalog niti ne omenjam. Zato prosim, da vsi tisti, ki imate predloge za skupno našo dobro, da se nam pridružite, ker nas je ta trenutek enostavno premalo. Vljudno vabljeni.”

Milka Poljanc 150x150Iz TD Trebnje smo prejeli kratek komentar podpredsednice Milke Poljanc, ki je zapisala: “Turistično društvo Trebnje pozdravljala predloge občanov. Pred 3 leti smo res sodelovali pri pustnem rajanju v Trebnjem. JSKD je organiziral sprejem kurentov v parku in pustno rajanje pred Mercator centrom. Morda pa je ideja ge. Novak priložnost za oživitev pustnega rajanja v Trebnjem prihodnje leto”.

(JK)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4