Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 10.01.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: ,
V kategoriji: Lokalno
Prispevek ogledan: 883-krat

Omiški župan prodal audija za cisterno, zdaj prodaja škodo za vrtec

Vem, da je to mogoče označiti za populistično potezo, vendar se s tem ne obremenjujem. Za razliko od vrtca avto ni potreben, pravi župan Omiša Ivan Kovačić.

župan omiša

Omiš je bil z dobrimi štirimi milijoni evrov dolgov med državnimi rekorderji. (Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL)

“Prodal bom službeno škodo in s tem denarjem odprl vrtec,” je za Slobodno Dalmacijo povedal župan Omiša Ivan Kovačić. “Teh slabih 20 tisoč evrov sicer ne bo dovolj, pomagalo pa bo zagotovo,” je povedal župan, ki je v sedmih mesecih mandata minus v mestni blagajni s štirih milijonov evrov zmanjšal za slabega 1,3 milijona evrov. Prodal je že audi, zdaj prodaja škodo.


REZAL PRI SEBI, PLAČE OSTALIH URADNIKOV OSTALE ENAKE

Kovačić ni zniževal plač uradnikom, ker je izračunal, da bi tako prihranil le 65 tisočakov. Najprej se je rešil luksuznega audija, ki ga je “odkril” v voznem parku lokalnega gasilskega društva in s tem denarjem kupil cisterno, ki bo v poletni suši z vodo oskrbovala vasi in zaselke v zaledju. Župan zdaj prodaja avto škoda superb, ki ga je pred dobrim letom kupil njegov predhodnik. Odločil se je odreči tudi storitvam službenega voznika, prihranjeni denar pa bo namenil za ureditev majhnega vrtca v vasi Kučići. In kaj bo z voznikom? “Obljubil sem, da odpuščanj ne bo. Vozniku bomo poiskali drugo delovno mesto,” je pojasnil Kovačić.

Kovačić pa ni prvi “ki mu je mar za svoje mesto”, hrvaški mediji pojejo hvalo tudi njegovemu kolegu iz Metkovića Božu Petrovu, ki mu je prav tako v sedmih mesecih mandata uspelo zmanjšati stroške v mestnem proračunu za 850 tisoč evrov, in sicer na račun zategovanja pasov. Najprej je sebi znižal plačo na slabih 500 evrov, da so nato na minimalni plači pristali tudi preostali mestni uradniki.

Župana sta na oblast prišla po “pravi mali civilni vstaji”, piše Tportal. Njuna predhodnika sta mesti vodila 16 oziroma 20 let.

(Vir: Žurnal24.si)

One thought on “Omiški župan prodal audija za cisterno, zdaj prodaja škodo za vrtec”

 1. Danijeloc pravi:

  No kaj takšnega v Slovenija in Trebnjem kmalu ali nikoli ne bo (pa upam da se motim)… prvo zaradi tega ker večina volilcev ne bo podprla novega človeka/obraza, ki bi bil pripravljen kaj takšnega storiti (prodati nepotrebne “igrače” predhodnikov, racionalizacija stroškov najprej pri sebi, odpovedati se plači oz. pristati na minimalno plačo…) boljše je baje, da se stare “obraze” podpre. Zakaj mene ne vprašati, ne vem, to bo verjetno vedel povedati nekdo, ki slepo zaupa in voli te trenutne ti. politike, ki znajo debato vrteti samo o rdeči zvezdi in belouškah, kaj dlje in o čem drugem (npr, razvoju, zmanjšanju brezposelnosti, samooskrbi, zeleni energiji…) pa jim možgani že ne funkcionirajo več (če jim sploh).

  Kot drugo pa kaj takšnega ne bomo kmalu dočakali (upam da se motim), ker ne poznam človeka/”kandidata”/politika iz naše doline s katerim bi se/sem se o takšnih dejanjih pogovarjal mu to omenil in predlagal in kateri bi bil pripravljen brez odpora/zadržka to tudi storiti in narediti. Žal.

 • krepko-207-ii
 • Natisni net CTV
 • AVTO SLAK CAJTNG TV
 • Pasji salon Ajša CTV
 • Natisni net za CTV 2
 • BHS 1
 • Pavc Cajtng TV 420×360
 • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4