Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 20.03.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,250-krat

Gregor Kaplan: Odpovejmo se aprilskim sejninam in pomagajmo otrokom v šolo v naravi

Odziv svetnika Gregorja Kaplana na Odprto pismo Mete Rozman (v imenu 208 staršev)

gregor kaplan 150x150Na zadnji seji OS se je obravnaval proračun v okviru rebalansa. Škoda, ker na občini odgovorni slišijo selektivno in pregovorno – rešujejo zadeve šele potem, ko té že udarijo občane. Na znižanje finančnih prispevkom sem opozoril – tako glede letovanja kot tudi glede lutkovnega abonmaja in cicibanovih uric.

Svet staršev oz. predstavnike (v preteklem letu sem ga še vodil, zato mi tematika ni tuja) sem pozval, da se seje udeležijo, a sta se odzvala le predsednica Barbara Turk in podpredsednik Danijel Ocepek. Na sejo so prišli le starši, ki so si prizadevali za odprtje 30. oddelka in uspeli! Nikogar od vstopnikov tam nisem opazil, tudi predstavniki mlajših skupin iz vrtca niso bili prisotni, čeprav je šlo za njihove otroke oz. za sredstva, ki bi jih v različnih oblikah koristili otroci. Kot predstavnik staršev v Svetu zavoda sem namreč indirektno vključen tudi v delo Sveta staršev.

Kot vedno, sem (spet Kaplan) tudi tokrat opozarjal o težavah na seji OS, vezanih za sredstva vrtca … (le zakaj, saj je vse v redu z vrtcem, težav ni – se bo že rešilo, itd). Vsekakor podpora prizadevanjem, da se stvari uredijo, možne rešitve pa so:

 • urgentna preučitev možnosti reševanja s strani ustanovitelja!
 • v primeru, da se v letovanje vključi otrok s posebnimi potrebami, se stroške vzgojitelja krije iz sredstev, ki jih prejme zavod za takega otroka.
 • uskladitev plačevanja bivanja po načelu izplačila delovne obveznosti ter le ½ oz. dogovorjeni del dodatnih ur, preostalo pa v skladu z dogovorom med vsemi deležniki – izvajalci koristijo kot presežek ur v tekočem letu
 • preučitev možnosti delne vključitve prostovoljcev
 • preučiti možnosti na ravni Zavoda Vrtca Mavrica Trebnje

Glede na izkušnje je moč sklepati, da tokrat ne bo rešitve. Kot izhod v sili bi predlagal, da se vsi svetniki odpovemo aprilske sejnine in jo namenimo za izvedbo šole v naravi ter tako pomagamo staršem iz naše občine. Kaj pravite, spoštovane kolegice in kolegi svetniki, bomo zmogli?

Dolgoročno na žalost tega letos nisem mogel predlagati (odgovornim v Zavodu so vzroki dobro poznani), da se poda predlog za spremembo letnega delovnega načrta, ki tovrstne aktivnosti vključuje v okvir rednih aktivnosti vrtca. O tem sem razpravo načel že v preteklem letu, ko je bil sklican sestanek z vstopniki, a so me verjetno spet preslišali.

Fiesa 44

Bodo svetniki, župan in podžupana stopili skupaj in pomagali otrokom v šolo v naravi?

Drži, da je po uredbi to res nadstandard, a je uredba že polnoletna, če se prav spomnim iz sredine 90-tih let prejšnjega tisočletja. Bi jo morda pa vendarle veljalo posodobiti, ali ne? K temu v prid govori tudi dejstvo, da imajo zavodi tudi določeno samostojnost in trebanjski se ponaša s t.i. FIT projektom oz. zastavo. Še en dodaten argument za korak naprej. Kot najboljša referenca in argument, da se to vključi v redne aktivnosti vrtca pa je, da se ta program izvaja odlično. Otroci odnesejo izredno veliko in v tej šoli v naravi, skupaj s plavalnim opismenjevanjem, resnično uživajo. To je za njih ena nepozabna izkušnja, ki jo lahko, tudi z vidika starša, resnično priporočim.

Tudi zato, v nasprotju z večino, nisem tiho takrat, ko je treba kaj reči. Kot sem v enem izmed telefonskih pogovorov povedal tudi ravnateljici ga. Starc, je to vsebino potrebno – nujno ohraniti in nadgraditi tudi za bodoče letnike otrok iz naše občine.


Občina Trebnje svetnikom in županu ter podžupanoma, glede na podatke Občine Trebnje, za sejnine in plače iz občinskega proračuna izplača okoli 5.600€ mesečno. Če je otrok, ki si želijo na letovanje, 104, to pomeni, da bi lahko z odpovedjo ene (aprilske, kot predlaga Kaplan) sejnine (in ene plače) vsak otrok dobil skoraj 54€, kar pomeni, da bi bil problem letovanja otrok skorajda rešen. Kot še dodaja Kaplan, bi predlog lahko uspel seveda le ob 100% podpori vseh svetnikov in župana.

(BZ)

 • krepko-207-ii
 • Natisni net CTV
 • AVTO SLAK CAJTNG TV
 • Pasji salon Ajša CTV
 • Natisni net za CTV 2
 • BHS 1
 • Pavc Cajtng TV 420×360
 • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4