Iskalnik po strani:

V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,466-krat

Mag. Franc Žnidaršič pošilja Odprto pismo predsednici vlade RS Alenki Bratušek

Spoštovana predsednica Vlade gospa Alenka Bratušek!

franc žnidaršič DSD 1

Mag. Franc Žnidaršič, predsednik DSD

V Demokratični stranki dela (v nad. DSD) se zavedamo težavnega položaja Vlade RS, ki mora zagotoviti 4,7 milijarde evrov za pokrivaje bančnih izgub, da bi tako ubežala usodi Grčije, Portugalske, Španije in Cipra, a se ne strinjamo z načinom reševanja tega problema. Dejansko gre za socializacijo bančnih izgub, ki naj jih pokrije vsak dan revnejše ljudstvo. Gre za bogate tajkune, ki so, z menedžerskimi odkupi in nezavarovanimi, več sto milijonskimi krediti, uničili večji del našega gospodarstva, izžemali gospodarske subjekte, da bi jih lažje poceni dokončno olastninili, sedaj pa se smehljaje sprehajajo po državi, ki mora iz proračuna in najemom novih kreditov pokriti njihovo krajo ter še dodatno osiromašiti ljudstvo, da se rešimo najhujšega.

Ker ni nobenega dvoma, da bodo ceno zapiranja bančne »luknje« tako ali drugače plačali državljanke in državljani, DSD zahteva, da za predvideno vsoto pokrivanja bančnih izgub, država izda certifikate, oziroma obveznice v smislu solastništva s strani DŽAVLJANOV (SEVEDA PA NE TISTIM, KI SO PRI USTVARJANJU TEH LUKENJ SODELOVALI. Tako bi prišlo vsaj do neke vrste pravičnosti, sicer bo ljudstvo ponovno žrtev bogatih, neodgovornih upravljalcev državnih in zasebnih bank, tajkunov, finančnega lobija in neodgovorne politike.

V DSD prav tako pričakujemo, da bodo državni organi še bolj odločno nadaljevali delo na področju odkrivanja in sankcioniranja kaznivih dejanj in poskrbeli, da se premoženje osumljenih IN ČLANOV NJIHOVIH OŽJIH DRUŽIN (PREGLED DARILNIH IN SUMLJIVIH PRODAJNIH POGODB) nemudoma zavaruje v korist oškodovane družbene skupnosti in pospeši postopke zaplembe sumljivo pridobljenega pridobljenega premoženja več tisoč državljanov.

V zvezi z zahtevo po javni objavi prejemnikov kreditov iz oškodovanih bank, DSD zahteva, da zakon določi tudi objavo podatka, po kakšni obrestni meri, so se krediti sploh podeljevali in komu.

DSD ne more razumeti, kako lahko Vlada RS spregleda manipulacijo lobija T6, ki sprejme pogoje, pod katerimi je država jamčila za najete kredite, pa se že ve, da pogojev v TEŠ ne mislijo spoštovati. Ker se gradnja T6 nadaljuje, kljub temu, da je investitor ves čas serviral lažne podatke o končni ceni, zalogah premoga in njegovi kalorični vrednosti ter pravljico o rentabilnosti poslovanja, DSD zahteva, da se financiranje in nadaljevanje gradnje ustavi, protagoniste proslule investicije (IN TISTE, KI SO KLJUB OPOZORILOM, DA PODATKI NISO VERODOSTOJNI, DAJALI DRŽAVNE GARANCIJE) v škodo države pa sankcionira.

V kolikor PA bo država s pokrivanjem investicije in grozečih izgub pri poslovanju T6 nadaljevala, DSD zahteva, se ljudstvu izda certifikate tudi za ta del sredstev.

Mag. Franc Žnidaršič,  predsednik DSD

OPOMBA: Mag. Franc Žnidaršič je malo pred drugim krogom predsedniških volitev poslal podobno Odprto pismo kasneje izvoljenemu predsedniku države Borutu Pahorju, a odgovorov na svoja vprašanja nikoli ni dobil. Se bo ignoriranje državljanov s strani visokih slovenskih politikov nadaljevalo tudi s predsednico vlade Alenko Bratušek? (JK)

One thought on “Mag. Franc Žnidaršič pošilja Odprto pismo predsednici vlade RS Alenki Bratušek”

1. Franc Žnidaršič pravi:

Kandidirati za evroposlanca NE MISLIM! Mag. Franc Žnidaršič

• krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4