Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 10.01.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: ,
V kategoriji: Cajtng | Jože Povšič | Kolumnisti | Lokalno
Prispevek ogledan: 266-krat

Odgovornost, kaj je to?

Piše: Jože Povšič

Piše: Jože Povšič

Se še spomnite, kakšen rompompom so več let zganjali trebanjski (berite: butalski) politikanti in koliko ovadb zoper mene so vlagali na razna sodišča, češ, da sem kot nekdanji direktor javnega komunalnega podjetja povzročal gospodarsko škodo temu edinemu javnemu podjetju v tej občini. Ti butalski politikanti, kateri so imeli podporo tudi pri butalskem županu, so to počenjali zato, ker so se bali prehude konkurence, saj sem delal uspešno in točno po predpisih. V času mojega petletnega uspešnega vodenja javnega podjetja, nisem nikomur, ne tistim z leve ne tistim z desne, dovolil, da bi iz blagajne Komunale Trebnje na kakršenkoli način sesali javni denar za sebe in za svoje interese. Seveda se takšen način dela v tej skorumpirani državi drago plača, tako z lastnim zdravjem kot s politikantskim »zajebavanjem« in metanjem polen pod noge na vse mogoče načine.

V letu 2014 so se vsi ti postopki na sodiščih končali. Vsi v mojo korist! Nihče od teh politikantov ni imel niti enega dokaza, da bi jaz storil kakršnokoli napako ali nezakonitost. Še več, sodišča so v končnih sodbah ugotovila in zapisala, da sem vedno delal zakonito, v korist javnega podjetja, izboljšal sem njegovo likvidnost in odpravil astronomsko izgubo. Odstranil sem tudi vso korupcijo iz javnega podjetja in prejel od revizorja pisno pohvalo, katero kopijo še danes varujem v mojem osebnem arhivu.

Ko so vse te sodne postopke v mojo korist objavili skoraj vsi mediji po Sloveniji, so mi začeli različni znani in neznani občani iz naše občine predlagati, da naj te nesposobne politikante tožim nazaj in od njih zahtevam, da vse stroške teh sodnih postopkov povrnejo javnemu podjetju, meni pa povrnejo povzročeno materialno, moralno in zdravstveno škodo. Ob teh, sicer poštenih njihovih predlogih sem se samo zadovoljno nasmejal in jim odgovoril, da tega ne bom počenjal jaz, saj jih »ne želim nikoli več v življenju videti!«, kaj šele imeti opravka z njimi. Sem pa jasno povedal, da naj to naredi nova uprava javnega podjetja ali predstavniki lastnikov, torej občine. No in tukaj se zgodba konča! Ker so med seboj povezani z interesi, tega ni nihče storil.

Sem pa na odmevni novinarski konferenci dne 19.02.2014 javno pozval neodgovorne osebe Alojzija Kastelica, Štefana Velečiča, Franca Jevnikarja, Cirila Pevca in Silvestra Prparja, da javnemu podjetju Komunala Trebnje povrnejo vse stroške neutemeljenih sodnih postopkov proti meni, zaradi lažnih obtožb in lažnega zavajanja javnosti. Seveda so se glede tega vsi potuhnili in poskrili pred javnostjo. Jaz pa sem si mislil: »Le kdaj je še vrabec prinesel proso nazaj? Vrana vrani ne izkljuje oči! Gliha skup štriha! Iste vrste tiči skup letajo!« Kastelica so (ste) celo »zasluženo« izvolili za nov mandat župana! Le zakaj se potem tisti, ki zadevo razumejo, vsemu temu smejijo in rugajo? Tisti, ki pa butalstva v tej občini ne »shvatijo«, pa se jezijo zaradi butalskega imena!


  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4