Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 27.02.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 230-krat

O namestitvi koškov za smeti na drogove javne razsvetljave se še ne razmišlja

»Jutri« bo sneg skopnel, za lastniki psov pa bo nedvomno tudi letos ostalo kar nekaj nepobranih pasjih iztrebkov, ki pod snegom niso bili videli. Potrebno je priznati, da je po Trebnjem nameščenih bistveno premalo koškov za smeti, zato sprehajalcem psov po eni strani niti ne gre zameriti. Nekateri so že dobesedno obupali in ne nosijo več s seboj vrečic, saj jih morajo do prvega koška nositi tudi po kilometer daleč, spet drugi pa vztrajajo in upajo na »boljše čase« tudi na tem področju. Potrebno je namreč vedeti, da so iztrebki (že manjši, kaj šele večji) moteči že za sprehajalce psov, kaj šele za ostale občane, ki se sprehajajo, recimo z vozički, po naših krajih.

Požega koški za smeti

Po nekaterih mestih (recimo v pregovorno »umazani Srbiji«), imajo ta problem rešen, investicija pa menda ni omembe vredna.

Na Komunalo Trebnje smo zato naslovili vprašanja – ali je že kdo kdaj na Komunalo (kot izvajalko del) ali Občino (kot lastnico) naslovil prošnjo, da bi po mestu Trebnje in okolici recimo na vse stebre javne razsvetljave obesili (nastavili) koške za smeti za pasje iztrebke in/ali ostale manjše smeti, ali obstaja podatek, koliko je drogov javne razsvetljave po centru in/ali bližnji okolici, če so že kdaj delali študijo, koliko bi koški stali in če bi Komunala lahko poskrbela za brezplačno montažo koškov, v kolikor bi jih ljudje zbrali z lastnimi sredstvi?

Stanko Tomšič 150x150Odgovarja direktor JP Komunala Trebnje Stanko Tomšič: »Iztrebki malih živali se lahko odlagajo v vse koške za preostanek komunalnih odpadkov, ki so nameščeni v mestu Trebnje. Teh koškov je kar nekaj, verjamem pa, da jih je premalo. Javna razsvetljava v mestu Trebnje je v lasti KS Trebnje. Da bi namestili koške za preostanek komunalnih odpadkov oziroma za iztrebke malih živali na drogove javne razsvetljave, še nismo razmišljali. Smo pa se s KS Trebnje pogovarjali oziroma razmišljali, da bi bilo v mestu Trebnje smiselno celovito urediti vso urbano opremo. To bi bil celovit projekt, ki bi zahteval tudi velika finančna sredstva, bi pa zagotovo veliko pripomogel k lepšemu in bolj prijaznemu mestu Trebnje. Sam zelo podpiram idejo, da se pripravi projekt oz. študija urbane opreme za mesto Trebnje, ki bi obsegala drogove javne razsvetljave, ekološke otoke, koške za odpadke, nadstrešnice za avtobusna postajališča, klopi v parkih, stojala za parkiranje koles, itd. Na podlagi enotnega koncepta bi se tako lahko postopoma urejali posamezni sklopi, kot so na primer koški za odlaganje odpadkov. Komunala je v skladu s svojim poslanstvom, kot podjetje v lasti občin in kot partner Krajevni skupnosti Trebnje, pripravljena pomagati pri namestitvi koškov.«

(JK)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4