Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 05.01.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 276-krat

Novoletni turnir Alešu Brcarju, skupno najuspešnejši v letu 2014 Andrej Brcar

Tudi letošnje leto je Šahovska sekcija Šentrupert, ki deluje v okviru Šahovskega kluba Trebnje pripravila tradicionalni Božično-novoletni šahovski turnir, ki je potekal v četrtek, 26. decembra v Šentrupertu. Turnir, ki je hkrati štel tudi kot zadnji v letnem ciklusu mesečnih tekmovanj trebanjskega kluba, je potekal v okviru prireditve Veseli december v Šentrupertu. Nastopilo je 33 šahistov iz Dolenjske, Posavja, Gorenjske in Ljubljane.

Šah Aleš Brcar

Tradicionalni božično-novoletni šahovski turnir je dobil Aleš Brcar (levo).

Zmagovalec turnirja je postal domačin Aleš Brcar z osmimi točkami pred Tomažem Marinškom iz Ljubljane s točko manj in Romanom Jankom iz Dolenjskih Toplic z osvojenimi 6,5 točkami. Četrti je bil večkratni zmagovalec novoletnih turnirjev Miha Furlan iz Kranja in peti domačin Andrej Brcar. Izmed trebanjskih šahistov so se med deseterico uvrstili še Matej Brcar – 7 mesto ter Jan Opara in Cvetko Jakša, ki sta tekmovanje končala na devetem in desetem mestu.

V skupnem seštevku celoletnega ciklusa pa je bil najboljši Andrej Brcar s 106 točkami pred Cvetkom Jakšo s 101 točko in Matejem Brcarjem, ki je zbral 97 točk. Skupno se je mesečnih članskih tekmovanj trebanjskega kluba letos udeleževalo 51 igralcev. Pokale je najboljšim podelil eden najuspešnejših slovenskih šahistov vseh časov, bivši svetovni mladinski prvak, velemojster Bruno Parma, ki že več let s svojim obiskom obogati zaključni turnir trebanjskega kluba.

Šah Matej Andrej Cvetko Bruno

Najboljši trije v skupnem seštevku za leto 2014, z leve Matej Brcar, Andrej Brcar in Cvetko Jakša, ter velemojster Bruno Parma.

Mladinci pa so zadnji mesečni turnir odigrali na Mirni. Sodelovalo je 25 mladih šahistov. Najuspešnejši je bil Toni Travnik s 6,5 točkami pred Štefanom Travnikom s točko manj in Nikom Vidmarjem, ki je osvojil pet točk. Tudi skupno je bil najuspešnejši Toni Travnik pred bratom Štefanom, tretji je bil Domen Brcar. Med mladinkami je bila najuspešnejša Tjaša Pajek pred Niko Tijano Grabnar in Jano Kramar. Skupno je na mladinskih mesečnih tekmovanjih trebanjskega kluba v letu 2014 sodelovalo 52 mladih šahistov.

ZMAGOVALEC TURNIRJA OSNOVNOŠOLCEV STAŠ HYSZ

Šah Turnir Mirna

Najboljši trije med osnovnošolci, z leve Nik Vidmar, Staš Hysz in Tjaša Pajek.

Na Mirni je Šahovski klub Trebnje v sodelovanju z Društvom upokojencev Mirna organiziral 1. turnir osnovnošolcev Mirnske in Temeniške doline v počasnem šahu. Tekmovanje je potekalo od septembra do decembra, ko je bila v okviru novoletnega turnirja opravljena tudi podelitev nagrad najboljšim. Tekmovanja se je udeležilo 13 mladih šahistov, ki so tekmovali po pravilih FIDE za počasni šah, zato je bilo na turnirju možno tudi osvajanje kategorij. Po odigranih trinajstih kolih je bil najboljši Staš Hysz z 10 točkami pred Nikom Vidmarjem in Tjašo Pajek s pol točke manj. Četrti je bil Domen Brcar z 9 točkami, več kot polovico točk pa so osvojili še Nika Tijana Grabnar, Anja Pajek in Jana Kramar.

Mladi so pokazali veliko šahovskega znanja, turnir pa je bil tudi dobra priprava na osnovnošolska in mladinska državna prvenstva, ki bosta v januarju in februarju.

(BZ)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4