Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 20.01.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 2,104-krat

NK Ilijaš (BIH) za poletnim turnirjem dobil tudi zimskega

V nedeljo, 19. 1. 2014, je v telovadnici OŠ Trebnje v organizaciji NK Trebnje potekal turnir v nogometu za dečke do 13 let, za katerega se je prijavilo 20 ekip in Slovenije, Hrvaške, Srbije in Bosne in Hercegovine. Med njimi so bile tudi domače ekipe, NK Trebnje in NK Mirna, ekipa iz Obrenovca (SRB) pa je zaradi nepredvidenih težav v zadnjem trenutku odpovedala udeležbo.

skupinska slika

Najboljše štiri ekipe turnirja NK Trebnje

Organizatorji so ekipe razdelili v 4 skupine po 5 moštev, najboljši dve ekipi iz posamezne skupine pa sta se uvrstili v sklepni del.

Iz skupine A sta se v nadaljevanje tekmovanja uvrstili ekipi NŠ Ivančna Gorica (10 točk) in NK Bela Krajina (7), s tekmovanjem pa so zaključili nogometaši NK Mengeš, NK Mirna B in NK Šmartno B. V skupini B sta se najbolje odrezali ekipi NK Ilijaš in NK Mirna A (oboji 8 točk), žal pa se v nadaljevanju tekmovanja ni uspelo uvrstiti ekipam NK Zagorje, NK Krim in NK Kolpa A. V skupini C sta prvi dve mesti zasedli ekipi HNK Gorica 1 (10 točk) in NK Kolpa B (9), tekmovanje pa so po štirih odigranih tekmah morali končati NK Kočevje, NK Rudar Trbovlje A in NK Brežice. V zadnji skupini sta največ točk zbrali ekipi NK Šmartno A (9) in HNK Gorica 2 (7), s tekmovanjem pa so zaključili NK Trebnje (7, slabša gol razlika), NK Rudar Trbovlje B in NK Željezničar.

Sledile so četrtfinalne tekme, kjer so nogometaši Ilijaša z 2:1 ugnali NŠ Ivančna Gorica, Bela Krajina je z minimalnih 1:0 premagala Mirno A, hrvaška kluba HNK Gorica 1 in HNK Gorica 2 sta se razšla z zmago prve ekipe z 2:0, NK Šmartno A pa je domov poslal nogometaše NK Kolpa B. V polfinalu je NK Ilijaš s 5:0 deklasiral NK Bela Krajina, HNK Gorica 1 pa je bil z 2:0 boljši od nogometašev NK Šmartno A. V tekmi za 3. mesto so NK Bela Krajina z 2:1 premagali Šmartno A, v finalu pa sta se ekipi iz Ilijaša in Velike Gorice razšli z neodločenim izidom 1:1. Po streljanju kazenskih strelov so imeli več uspeha nogometaši iz Bosne in Hercegovine, ki so tako zmagali tudi drugi turnir v organizaciji NK Trebnje (prvega so osvojili lani poleti na Blatu). Več v spodnjem video posnetku.

Za najboljšega strelca turnirja je bil izbran Marko Ivančič iz HNK Gorica, ki je dosegel tri zadetke, najboljši vratar je postal Nik Kvartuh iz NK Šmartno A, za najboljšega igralca turnirja pa je bil razglašen Dženan Ćosić iz NK Ilijaš. Vse tekme so odlično odsodili sodniki Bojan Gliha, Peter Jevnikar in Bekim Rushiti.

Kaj reči za naše fante? Rezultati seveda niso najpomembnejši, ker je bil eden izmed ciljev organizacije turnirja tudi pridobitev sredstev za priprave v Umagu, pa vseeno je v športu za boljšo motivacijo pomemben tudi dober rezultat. Nogometaši NK Trebnje so iz nadaljnjega tekmovanja izpadli povsem po lastni krivdi. Po igralski zasedbi je bilo napredovanje zelo realno pričakovati, a nogomet je šport, kjer goli ne padajo sami od sebe, temveč se je potrebno za vsakega krepko boriti, za zmago pa nemalokrat “pustiti srce” na igrišču. Medtem, ko je obramba na čelu z vratarjem Davidom Planinškom delovala zelo dobro, so – kot že tolikokrat doslej – zatajili napadalci, ki tudi iz petih, šestih, sedmih zrelih priložnosti niso dosegli zadetka, kar je bilo, recimo v tekmi proti ekipi NK Šmartno A (končni izid 1:0 za goste), tudi odločilnega pomena za neuvrstitev v nadaljnji del tekmovanja. Z zmago bi se namreč uvrstili v nadaljnji del tekmovanja kot prvouvrščeni, kar bi jim odpiralo veliko možnosti za še večji uspeh. Vseeno čestitke fantom za nekaj lepih tekem, kot tudi trenerju Franciju Jurečiču.

Ekipa NK Mirna A je odigrala nekaj zelo lepih tekem, predvsem velja omeniti remi z zmagovalci turnirja NK Ilijaš (0:0), v nadaljnje tekmovanje pa se jim je uspelo uvrstiti celo brez prejetega zadetka (5:0). V četrtfinalu so naleteli na NK Bela Krajina, ki jih je z minimalno zmago 1:0 izločila iz nadaljnjega tekmovanja. Čestitke fantom, kot tudi trenerju Matjažu Mraku.

Turnir je bil prvi od štirih, katere organizira NK Trebnje. Naslednji bo že to soboto, 25. 1. 2014 (za dečke do 11 let), sledita pa turnirja U10, ki bo 8. 2. 2013 in U8, ki bo 8. 3. 2014.

(GS)

ODZIVI:

Adnan AbadžijaAdnan Abadžija, NK Ilijaš: “Želimo Vam se zahvaliti na svemu te pohvaliti organizaciju turnira. Naravno da nam je uz to veoma drago što smo bili prvi. Ali kako smo mi odrasli stekli več prava prijateljstva i mnogo prijatelja u nekoliko zemalja, lijepo je što se djeca upoznaju i stiču nove prijatelje. Sinoč su u povratku iako premoreni, oduševljeno pričali o svemu. O rezultatu nisu ni zapjevali. To je kažu na sporednom mjestu. Hvala svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.”

(Prevod: Želimo se Vam zahvaliti na vsemu in pohvaliti organizacijo turnirja. Seveda nam je ob tem zelo prijetno tudi zato, ker smo bili prvi. Glede na to, da smo odrasli sklenili že prava prijateljstva in imamo veliko prijateljev v kar nekaj državah, je lepo, ker se spoznavajo tudi otroci in tudi oni sklepajo nova prijateljstva. Sinoči so se ob povratku, čeprav utrujeni, navdušeno pogovarjali o marsičemu, o rezultatu pa niso niti črhnili. To je, pravijo, drugotnega pomena. Hvala vsem, ki so pripomogli v realizaciji tega projekta.)

nenad črnkoNenad Črnko, predsednik HNK Gorica (Facebook): “Klinci Gorice su odličnim igrama opravdali kvalitetu u Trebnju u Sloveniji. Dvije naše ekipe su se plasirale u završnicu ali su nažalost međusobnim susretom već u četvrtfinalu morale odlučiti koja će napustiti natjecanje. U finalu je nakon regularnih 1:1 bolji bio Ilijaš tek nakon druge serije sedmeraca. Čestitke svima uz zahvalu našim domaćinima. Ostvarili smo kvalitetne kontakte, a zajedno samnom Trebnje je posjetio i predsjednik naše Zajednice športskih udruga gosp. Kovačić i uvjereni smo da ćemo ovu sportsku suradnju i na drugim razinama osim nogometa nastaviti u Velikoj Gorici.”

(Prevod: Fantje Gorice so z odličnimi igrami upravičili svojo kakovost v Trebnjem v Sloveniji. Dve naši ekipi sta se uvrstili v končnico, ampak sta na žalost v medsebojnem srečanju v četrtfinalu morali odločiti, katera bo zapustila tekmovanje. V finalu je po končnih 1:1 bil boljši Ilijaš, šele po drugi seriji kazenskih strelov. Čestitke vsem ob zahvali domačinom. Naredili smo kakovostne kontakte, skupaj z menoj pa je Trebnje obiskal tudi predsednik naše Športne zveze gospod Kovačič in prepričani smo, da bomo to športno sodelovanje, tudi na drugih nivojih, razen nogometa, nadaljevali v Veliki Gorici.)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4