Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 25.03.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 762-krat

Nevarnost v centru Trebnjega odstranjena, kdaj se bo začelo reševati problem zanemarjenih in praznih stavb?

Konec februarja bi naj občan Trebnjega opazil razbito okno na prostorih Mercatorja (nasproti trafike) v centru Trebnjega, o čemer bi naj tudi obvestil Policijo, natančneje PP Trebnje.

pazi razbito okno montaža

Nevarno razbitino (levo) sta Trebanjca prekrila z zaščitno folijo in opozorilnim napisom (desno).

Po cca 14-tih dneh se ni, vsaj navzven, zgodilo nič, zato so se Trebanjci (vir: FB) že začeli spraševati, če je komu sploh mar za razbito okno, predvsem s stališča varnosti mimoidočih, recimo otrok. Našel se je že tudi prostovoljec iz sosednje občine, ki bi nevarnost (brezplačno, “udarniško”) odstranil, a pomoč iz Ambrusa le ni bila potrebna.

Trebanjec Danijel Ocepek je namreč, skupaj s kolegom Gregorjem Kaplanom, nekega večera sredi marca, razbito okno prelepil z zaščitno folijo in s tem mimoidočim (tudi najbolj firbčnim, recimo otrokom) preprečil “šlatanje” po nevarnosti.

Nevarnost je bila tako vsaj za silo odpravljena, v cca treh tednih, kolikor je nevarnost obstajala, pa se na srečo, vsaj po naših podatkih, ni zgodila nesreča. PU Novo mesto smo povprašali – kaj je v dneh po prijavi vandalskega dejanja in nevarnosti storila policija, a odgovora do danes (25. 3.) nismo prejeli. Razbito okno so 19. marca 2015 zamenjali delavci iz novomeškega steklarstva, tako da je sedaj spet vse po starem. In kar je najpomembnejše – varno!

Mercator montaža

Čas bi že tudi bil, da bi začeli reševati problem zanemarjenih in praznih stavb v centru mesta, meni Danijel Ocepek.

Dodajmo še, da je Danijel Ocepek med opisom problematike na svojem FB profilu zapisal tudi, da je celotna stavba (Mercator, op. a.), kakor stavba poleg nje (bivša Grmada, op. a.), zanemarjena (poseda se že tudi streha), s tem pa med drugim tudi kazi(ta) izgled mesta. Smiselno bi bilo, dodaja, končno pristopiti k reševanju problema zanemarjenih in praznih stavb v centru mesta, zaradi privatnega lastništva da pa bi bil potreben razmislek ter skupni nastop in “sistemsko” reševanje tega problema. Udarniške akcije, kot je bila njegova, in kot bi se še lahko izvedle, dodaja, sicer rešujejo problem tistega trenutka, ne rešijo pa bistva, obenem pa dajo “odpustek” odgovornim.

Žal se podobno v Trebnjem dogaja že več let, ko namesto odgovornih probleme (tudi z dobrodelnimi akcijami) rešujejo občani.

(GS)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4