Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 13.11.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 559-krat

Neformalna predstavitev idejnega projekta obvoznice

1.750 metrov dolga obvoznica mimo Mirne bo razbremenila ne le središče same Mirne, ampak je ključna tudi za hitrejšo in varnejšo povezavo med Sevnico in Trebnjem. Idejni projekt je narejen na podlagi projekte naloge, ki jo je decembra 2013 izdelala Direkcija RS za ceste. 

Mirna predstavitev obvoznice  4

1.750 metrov dolga obvoznica mimo Mirne bo razbremenila ne le središče same Mirne, ampak je ključna tudi za hitrejšo in varnejšo povezavo med Sevnico in Trebnjem.

Od 1.750 metrov obvoznice je 1300 metrov na območju občine Mirna, preostalo pa na območju sosednje občine Šentrupert. Naložba je ocenjena na 2,5 miljona evrov.

Idejni projekt za bodočo obvoznico se pripravlja na podlagi pridobljenih smernic vseh akterjev na območju, na katerega posega obvoznica, in na podlagi projekte naloge, ki jo je izdelala DRSC. Želja je, da bi se obvoznica čim bolj približala koridorju železnice in zagotovila najboljši dostop do industrijskega območja na Mirni. Povabilu na včerajšnjo neformalno predstavitev idejnega projekta so se odzvali predvsem lastnik zemljišč na in ob trasi obvoznice, vabljeni pa so bili tudi predstavniki gospodarskih družb v koridorju obvoznice.

„Z neformalno predstavitvijo želimo vse tiste, ki se jih trasa obvoznice tako ali drugače najbolj dotika, seznaniti s potekom projekta in jim omogočiti, da že v fazi priprave idejnega projekta podajo svoje mnenje. Včeraj je bilo nekaj pripomb glede zagotavljanja prometne varnosti za pešce, zato se je pripravljalec dokumentacije ACER d.o.o. iz Novega mesta zavezal, da jih bo v skladu z možnostmi smiselno upošteval, dejstvo pa je, da se vsem ne bomo mogli ustreči, lahko pa z dobrim obveščanjem bistveno pripomoremo k uspešni izvedbi projekta,“ odločitev za tovrstno predstavitev pojasnjuje mag. Štefan Velečič, ki je na Občini Mirna zadolžen za področje okolja in prostora. (- pripeta tonska izjava mag. Štefana Velečiča)

Idejna zasnova in idejni projekt sta podlaga za izdelavo in sprejem občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) obvoznice. Vse te postopke bi za omenjeno cesto sicer morala voditi država, ki pa je uresničitev projekta zaradi pomanjkanja denarja zamaknila. Občina Mirna je skupaj z Občino Šentrupert v svoje roke prevzela vodenje in pripravo dokumentacije, da bi vsaj malo pospešila postopke za izgradnjo obvoznice. Če ne bo zapletov, bi bil OPPN lahko sprejet sredi prihodnjega leta. Dinamiko pridobivanja izvedbene dokumentacije, izbire izvajalcev in izgradnje pa je trenutno nemogoče predvideti, ker je projekt še treba umestiti v državni razvojni načrt, pa tudi splošno stanje trenutno državnim investicijam ni naklonjeno, je zbranim na včerajšnji predstavitvi pojasnil Bojan Papler iz DRSC.

(PK)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4