Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 21.10.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 2,038-krat

Nataša Krese najboljša reševalka sudokujev v Temeniški in Mirnski dolini

V avgustu, in nato še tudi v septembru, smo vas, drage bralke in spoštovani bralci, vabili na 1. tekmovanje v hitrostnem reševanju sudokujev. Tekmovanje smo izvedli in dobili tudi zmagovalca. V bistvu – zmagovalko …

Sudoku 2014 -  1

Katji Globovnik (levo) je kazalo zelo dobro in je tudi prva rešila dva sudokuja, pri tretjem pa se je malo zataknilo, kar je izkoristila Nataša Krese (desno) in zmagala.

1. tekmovanje v hitrostnem reševanju sudokujev se je odvijalo v Deželi kozolcev v Šentrupertu, prostor pod enim od kozolcev, Lukatovim toplarjem, pa so nam prijazno odstopili organizatorji Festivala marmelade, ki se je odvijal sočasno.

Izmed 10-tih prijavljenih tekmovalcev so se na koncu na prizorišču zbrali le trije, Res da malo, a nič zato. ZA tekmovanje bi bilo dovolj že tudi, če bi bila prijavljena le dva. Pričakovali smo, da bo, glede na rekorde posameznih reševalcev, vse skupaj končano v 10-15-tih minutah, a se je zadeva zavlekla. Med najlažjimi sudokuji, katere so morali tekmovalci rešiti, se je namreč prikradel tudi en malo manj lahek (izbira sudokujev je bila računalniška), kar je čas reševanja podaljšalo.

Z vsemi tremi sudokuji je prva opravila Trebanjka Nataša Krese, Cajtngova kolumnistka, sicer pa znana ljubiteljica psov in predsednica društva Animal Angels. Njen čas naj ostane skrivnost, je pa Nataša za rešitev vseh treh sudokujev potrebovala več kot 30 minut. Drugo mesto sta si razdelila Marko Prosenik in Katja Globovnik, ki sta rešila dva sudokuja, pri tretjem pa sta odnehala, ker je bil zmagovalec tako in tako že znan.

SUDOKUJI, S KATERIMI SO SE SPOPRIJELI TEKMOVALCI (največ preglavic jim je delal Sudoku 1):

Kot organizatorji lahko rečemo, da smo s potekom tekmovanja nadvse zadovoljni. Manj seveda z udeležbo, nas pa veseli, da so bili nad tekmovanjem zadovoljni tekmovalci. Že danes napovedujemo 2. tekmovanje v hitrostnem reševanju sudokujev, ki bo predvidoma tudi drugo leto v Deželi kozolcev. Hvala vsem, ki ste s prijavo pokazali zaupanje in spoštovanje do našega medija.

Za simultanko z Andrejem Brcarjem in tekmovanjem v bowlingu je tekmovanje v hitrostnem reševanju sudokujev že tretje letošnje tekmovanje v organizaciji Cajtnga, seveda v sodelovanju s partnerji. Letos načrtujemo izvesti še eno tekmovanje, o tem pa več v prihodnjih dneh.

(GS)

IZJAVE TEKMOVALCEV:

Nataša Krese 150x150 1Nataša Krese: »Spomnim se svojega čisto prvega reševanja sudokuja, cca 10 let nazaj – reševala sem ga 45 minutk, ni mi šlo, pogrizla sem vse nohte, nato pa sem še 1x DOBRO prebrala navodila in ga rešila »tik tau«. Igra me je potem zasvojila, reševala sem jo povsod, kjer sem jo zagledala, kupovala knjigice s sudokuji, lahki, težki, najtežji… zato sem si rekla zdaj: “Ah, zakaj pa ne, pa dajmo. Nekdo mora biti tudi zadnji, pa če bom to jaz, pa naj bom”. Na tekmovanju je bilo tudi malo treme, zeblo me je v roke, zadaj je pela glasba, ljudje so hodili mimo … tako da pogoji za koncentracijo niso bili najboljši, tudi sudokuji niso bili najlažji, en je bil pravzaprav celo težak. Ampak mi je vseeno uspelo rešiti vse tri. Naslednje leto se vsekakor prijavim še enkrat, upam pa, da se bo prijavilo več tekmovalcev, da bo vse skupaj še bolj napeto.«

Katja Globovnik 150x150Katja Globovnik: »Na tekmovanje me je prijavil sin Denis, ki ve, kako rada rešujem sudoku in križanke. Vsak dan sem rešila nekaj primerov in si merila čas, ki je odvisen od stopnje težavnosti, velikosti mreže in koncentracije. Pogoji tekmovanja so bili drugačni kot doma, zato je bil tudi čas, v katerem sem rešila sudoku, slabši. Tekmovanje je namreč potekalo ob prisotnosti večjega števila ljudi in glasbe in s tem tudi slabše koncentracije. Seveda sem želela doseči čim boljši rezultat, ampak en primer nam je povzročil kar precej težav. Na koncu je bila pomembna samo zabava in druženje. Bila sem presenečena nad številom prijavljenih, zato upam, da bo naslednjič večja konkurenca. Pohvalila pa bi Cajtng, ki poskrbi za raznoliko dogajanje v Trebnjem!!!!«

Marko Prosenik 150x150

Marko Prosenik: »Vesel sem bil, da se je nekdo spomnil organizirati tekmovanje v sudokuju. Takoj sem se tudi prijavil pri organizatorju. Ideja o umestitvi tekmovanja v deželo kozolcev mi je bila tudi všeč. Upam, da kmalu sledi nadaljevanje takih tekmovanje. Če mi bo čas dopuščal, se bom udeležil prav vsakega.«
  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4