Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 06.06.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Brane Praznik | Cajtng | Kolumnisti | Lokalno
Prispevek ogledan: 797-krat

Naša stvar!

Piše: Brane Praznik

Piše: Brane Praznik

La Cosa Nostra pomeni v italijanskem jeziku bodisi “Ta stvar je naša” ali “Naša stvar”, odvisno od tega, kdo besedi prevaja. Uporabljajo jih kot evfemizem za italijansko mafijo. In zanjo pravijo, da kdor je v La Cosa Nostra, ne more več ven.

Že hiter pogled na objavljene volilne rezultate za EU poslance, na območju, ki ga »pokriva« Cajtng, kaže, kdo bi bil jeseni uspešen v naših krajih na državnozborskih (13. julija 2014) in lokalnih volitvah. V glavnem kaže, da bodo to kandidati na listah SLS, NSi in SDS.

OK, to je (ali pa še bo) pač volja prebivalstva. Oblast bomo pač imeli takšno, kot si jo zaslužimo. Če bomo šli na volitve, bo pač naša, četudi bo izvoljen kdo, ki ga nismo obkrožili, ali nam ni všeč, kar je demokratično. Če ne bomo šli na volitve, pa pač nimamo pravice »šinfati« in pika. Izgovarjanje, da nismo imeli koga voliti, pa je opravičevanje lastne neumnosti.

Je pa v okvirih demokracije tudi to, da greš na volitve in obkrožiš kandidata ali kandidatno listo, ki je predložena, vendar je na njej kandidat, ki je v kazenskem postopku ali celo pravnomočno obsojen. Ehehehe, tu pa se začne razprava o temu, kar ponazarja uvod. Kako se tudi pri nas že dela »Naša stvar« ali po domače – mafija.

Toda, če bomo volili takšne in kdor podpira takšne, potem seveda to pomeni, da ne priznavamo ne države, ne prava, ne pravice. In kdor tako ravna, tudi ne ve, kaj je poštenost, niti kaj je demokracija, ki ima (in mora imeti) meje za človeška ravnanja! Takšni s tem seveda priznavajo mafijski način upravljanja in delovanja države. Torej, da nam državo lahko upravljajo tisti, ki kradejo ali so drugače v nasprotju z zakonom in celo med seboj povezani. Z drugo besedo, vodi nas lahko – mafija. Je to še demokracija?

Ne vem sicer – kdo je v Cajtngu prvi zapisal, da naj ne omenjamo trebanjskega župana in njegovih pravnomočnih obsodb, ker mu s tem delamo samo propagando. To je seveda tako, kot bi zapisali, da propagandi nasedajo(mo) vsi, ali da smo vsi neumni. Torej, kaj naj to pomeni? Ali morda to, da smo že vsi mafijska država? Znano je, da se reklama dela tam in takrat, ko imamo primerno populacijo. Da smo vsi mafijska združba sicer ne verjamem, naiven pa tudi nisem, da ne bi vedel, da jih je v tej družbi veliko, ki so med seboj povezani zaradi nelegalnega pridobitništva in bogatenja. Preveč jih je (hvalabogu) na sodiščih.

Kdor ne verjame sodišču, je ravno tako, kot bi rekel (zgolj za ilustracijo), da ne verjamemo geometru, ki na osnovi določenih dokumentov in merskih oznak meri prostor. Sodišče sicer nima matematičnih mer, zato pa ima zakonodajo! V bistvu je zakonodajna mera enaka meri, ki jo uporabljajo drugi, ki določajo takšne ali drugačne meje našega ravnanja. Vrt, travnik, njiva, skratka naš prostor je razdeljen in zanj je določeno lastništvo, zato ne moreš na sosedovem delati, kot na svojem. Pika!

Zaradi mene je naš župan lahko delal v dobri veri in morda celo v dobro ljudi, vsekakor pa je ravnal v nasprotju z družbeno dogovorjenimi (sprejetimi) normami. Če pa bomo še naprej dopuščali, da vsak dela po svoje, ne glede na sprejete družbene norme, in če tega ne bomo ustavili na volitvah, bomo prej ali slej – kot sem že uvodoma zapisal – mafija!

Cosa nostra! Naša stvar! Tudi mafijsko vodstvo dela v korist ljudi. Na oko – lepo za najrevnejši sloj (»Ta stvar je naša«), v resnici pa – samo zase! Pika! Ende, bi rekli mladi. Smo pri nas na boljši poti?


  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4