Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 30.03.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,233-krat

Naš borec Alen Štritof z zmago v Trstu postal evropski prvak

Alen Štritof se je v nedeljo, 29. 3. 2015, v Trstu boril za naslov prvaka Evrope in po težkem boju, po petih rundah, premagal svojega nasprotnika ter postal evropski prvak v K1 do 72kg po MTA verziji.

Alen Štritof 54

Visoko dvignjena roka, nov evropski prvak je Alen Štritof. (Foto: Milan Krušič)

“Prvi dve rundi bom poskusil čim več gibati, najti slabosti svojega nasprotnika, nato pa do konca še stopnjevati tempo borbe”, je v tednu pred zelo pomembno tekmo povedal naš evropski prvak, njegova taktika pa se je izkazala za pravilno. Alen je strpno čakal na svoje priložnosti in po petih rundah s sodniško odločitvijo dobil dvoboj.

Alen Štritof arkada 92

Nasprotnik je že načel Alenovo arkado, a je le-ta na srečo zdržala in Alen je borbo suvereno pripeljal do zmage.

»Priprave sicer niso bile idealne, saj sem treniral z zvitim zapestjem, tako da mesec in pol pred borbo sploh nisem boksal z desno roko, kaj šele spariral. In glede na težke priprave, sem s svojo borbo zadovoljen. Zelo sem vesel, da sem osvojil ta naslov, vem pa, da sem v prihodnjih borbah sposoben pokazati še veliko več”, je uvodoma povedal Alen, nato pa strnil vtise še o nasprotniku: »Nasprotnik je bil čvrst in dokaj neugoden. Ni se hotel spuščati v odprto borbo, ampak je skozi celoten dvoboj čakal dobro pokrit in poskušal kontrirati na moje udarce. Borbo sem skozi vseh pet rund dobro nadzoroval, stopnjeval tempo in na koncu zasluženo zmagal. Zmaga mi je prinesla naziv evropskega MTA prvaka do 72kg, kar pa je do sedaj tudi moj najvišji dosežek. Prepričan pa sem, da se mi v prihodnosti z bolj »idealnimi« pripravami odpirajo možnosti za še višje naslove in še boljše borbe.«

Italijan Michele Leonzio, katerega je Štritof v boju za evropskega prvaka premagal, je sicer izkušen borec tako v K1, kot tudi klasičnem boksu. In borba je bila vse prej kot lahka, prav lahko bi bil razplet tudi drugačen. Alenu je namreč naprotnik že načel arkado. “To ni nič hudega, gre za klasično in najbolj pogosto poškodbo pri našem športu”, je dejal Štritof, a že tudi ljubiteljski poznavalci tega športa vemo, da je razbita arkada nemalokrat odločila marsikateri dvoboj, saj zna kri zalivati oko, zaradi česar pride do slabše vidljivosti in zelo otežkočenega boja.

Alenu je tokrat uspelo, za uspešen boj pa gre nedvomno zasluge pripisati tudi trenerju Rožletu Jazbinšku, pri katerem v sklopu kluba TBK Brežice Alen tudi trenira. Seveda so tu tudi kolegi iz Alenovega kluba Fearless Fighters, ki pomagajo pri spariranju, na pomoč pa so mu priskočili tudi nekateri znani slovenski borci, denimo Samo Petje in Jure Cesar, ki sta mu pokazala par odličnih, novih stvari, ki so mu prišle prav že v tej borbi, nedvomno pa mu bodo pomagale tudi v prihodnjih.

(BZ)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4