Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 05.09.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 808-krat

“Naložba je pomembna, saj z njo pridobivamo na Mirni nove športne in igralne površine …”

V sklopu Športnega parka Mirna bosta najkasneje v enem mesecu stala novo teniško in otroško igrišče, košarkarskega pri osnovni šoli bodo preplastili. V znamenju športa in pesmi bo tudi sobota, ko mirnski prostovoljci pripravljajo zaključek svoje akcije Dobrodelni za Laro.

gradnja v Sportnem parku Mirna (1)

Pri pošti na Mirni nastaja otroško igrišče.

Ocenjena vrednost del v Športnem parku Mirna je nekaj manj kot 92 tisoč evrov, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja pa projekt sofinancira v višini 40 tisočakov. V sklopu projekta bo asfaltirano tudi parkirišče pri pošti.

„Naložba je pomembna, saj z njo pridobivamo na Mirni nove športne in igralne površine v neposredni bližini pošte, hkrati pa smo za projekt uspeli pridobiti nepovratna državna finančna sredstva. Ker je obstoječe košarkaško igrišče res v slabem stanju, je sanacija nujna. Prav tako bomo na področju športa v nekaj tednih poskrbeli še za balinišče pri domu Partizan, prostor za skejtanje pa bomo prestavili in uredili. Z urejenimi športnimi površinami ponujamo vsem generacijam prostor za druženje, rekreacijo in možnost preživljanja prostega časa stran od novodobnih elektronskih naprav,“ pravi župan Dušan Skerbiš, ki je podprl tudi mirnske prostovoljce pri akciji Dobrodelni za Laro, ki se na Mirni zaključuje pojutrišnjem.

Tri in pol leta stara deklica Lara iz okolice Tržišča ima distrofijo, bolezen, ki prizadene mišice. Možnost, da bi shodila, povečujejo zelo drage, samoplačniške Therasuit terapije. Zbiranje zamaškov se je na Mirni uradno začelo na srečanju Tomos Puch v Zabrdju, nadaljevalo minuli konec tedna na nogometnem Forca Cupu na Mirni in vikend dogodku Slovo poletju v Trebnjem, zaključuje pa se to soboto s celodnevnim športno-kulturno-zabavnim dogajanjem na Mirni.

Dopoldne (z začetkom ob 10. uri) bo dobrodelni tek. Otroci, tudi mirnski osnovnošolci, ki se pridružujejo akciji, se bodo na trim stezo podali na 300 ali 700 metrov dolg tek, vsi ostali pa na 6-kilometrsko preizkušnjo. Ob tem soorganizatorji – društvo Partizan, Šolski sklad OŠ Mirna, DPM Jurček, Leo klub Trebnje in DTP Trebnje – pripravljajo tudi pester spremljevalni program, med drugim se bodo otroci za dobrodelni evro lahko posladkali s slastnimi palačinkami, ustvarjali in se igrali družabne igre, malo večji se bodo lahko preizkusili tudi v hoji po rokah ali vrtenju hulahop obroča. Na večernem glasbeno-pevskem dogodku, ki se bo v domu Partizan začel ob 20. uri, bodo nastopili Štirje z Mirne, Vokalna skupina Canatmus, Oktet Lipa in viniški 2B, dobrodelni prispevki in zbrani zamaški pa bodo predani Larini mamici.

(PK)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4