Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 21.02.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 3,925-krat

V nedeljo bo minilo natanko 10 let od smrti Braneta Rokavca …

brane rokavec resize

Brane Rokavec je, tako kot Schumacher, usodo “izzival” pri hitrostih 200 in več km na uro, potem pa povsem nepričakovano življenjsko pot končal na relativno nenevarnem – smučišču.

Michael Schumacher je verjetno najbolj znan dirkač formule 1 na svetu. Je sedemkratni svetovni prvak, s koncem sezone 2006 pa je držal skoraj vse pomembnejše rekorde v tem športu. V nedeljo, 29. decembra 2013, se je med smučanjem v francoskem Méribelu hudo poškodoval. Pri padcu je z glavo udaril ob skalo in utrpel hude možganske poškodbe. Veliko vprašanje je, če bo še kdaj zaživel normalno življenje. Za največjega med vozniki formule 1 je bilo torej usodno – relativno nenevarno – smučanje, po tem, ko je neštetokrat in z veliko večjo hitrostjo prevozil (in preživel) na tisoče nevarnih ovinkov. Kruta usoda se je s Schumacherjem poigrala v njegovem 45-tem letu starosti.

V Trebnjem je pred dobrimi 10-timi leti živel Brane Rokavec, udeleženec evropskih prvenstev in svetovnih prvenstev, večkratni prvak v cestno-hitrostnem motociklizmu, 6-kratni rekorder nekdaj zelo popularne proge Zapuže – Stan, prvak Alpe Adria pokala, 3-kratni prvak Slovenije, vice prvak Jugoslavije, 17-kratni absolutni prvak, itd. V ponedeljek, 23. 2. 2004, se je med smučanjem na smučišču na Rogli smrtno ponesrečil. Tako kot Schumacher, je tudi on z glavo udaril ob skalo. Po tem torej, ko je neštetokrat in z veliko večjo hitrostjo prevozil (in preživel) na tisoče nevarnih ovinkov, ko mu je življenje pri 180km/uro »viselo« na 3cm dolgem kosu pnevmatike, je življenje končal na relativno nenevarnem smučišču. In zanimivo – tudi z Branetom se je kruta usoda poigrala v njegovem 45-tem letu starosti.

Pravijo, da v življenju ni naključij, a neka vzporednica se pri tako podobnih (žal nesrečnih) primerih vseeno lahko potegne.

branetu v slovo emil lukančič mori 1

Besede ob slovesu, katere je preko Cajtnga prijatelju Branetu Rokavcu namenil znani novinar, tudi lastnik tiskovne agencije Morel, Emil Lukančič – Mori.

Rokavec ni bil – tako, kot Schumacher – zvezdnik svetovnega kova, je pa bil v 80-tih in 90-tih vseeno taka »marka«, da se mu je priklanjala domala vsa takratna motoristična srenja v takratni – ne tako majhni Jugoslaviji. Brane Rokavec je bil človek, kateremu so se oči zasvetile že ob zvoku motorja, zajokal od sreče pa bi lahko ob pogledu na svojo Hondo CBR 600. Ta ljubezen do motorjev je bila tako zelo močna, da je v moto svet potegnil tudi svojega sina Roka, ki mu je – ob ženi Anki – pomenil vse na svetu. Da kri ni voda pa je Rok dokazal kmalu, saj je bil v svoji konkurenci vsa leta domala nepremagljiv. Pri rosnih 9 letih je imel za sabo že številne zmage in pokale, 2x je do takrat že postal tudi državni prvak v spretnostni vožnji, za njim pa so – kot po pravilu – zaostajali dandanašnji najboljši motoristi.

Kljub močni karizmi in za marsikoga preveč samozavestni drži, je bil Rokavec človek, ki je znal pomagati slehernemu človeku, s svojim prikupnim nasmeškom pa seči sogovorniku globoko v srce.

V nedeljo bo minilo natanko 10 let, odkar Braneta ni več med nami, njegovo zadnje počivališče pa je – pokopališču v Šentrupertu, od koder Brane sicer izhaja. Samo Bog ve, zakaj je na svetu tako, da jemlje k sebi tudi tiste, ki so se s svojim pozitivnim delom že izkazali, sedaj pa želijo vse to – v najboljši veri – prenašati na druge.

Počivaj v miru, Brane! In pazi od zgoraj še naprej na vse dobre ljudi …

(GS)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4