Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 03.04.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke:
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 593-krat

MDO-jevci obiskali Šentrupert

V sredo, 2. aprila 2014, je v prostorih Planinskega društva Polet Šentrupert potekala 19. redna seja MDO PD Dolenjske in Bele krajine v mandatu 2010–2014. Osrednja točka dnevnega reda je bila priprava na Skupščino Planinske zveze Slovenije (PZS), ki bo 12. aprila v Novem mestu, tudi v počastitev 100-letnice delovanja PD Krka Novo mesto oz. organiziranega planinstva na Dolenjskem in tudi v Beli krajini.

Srečanje MDO 2014 021

Prisotnim so bili podani glavni poudarki o pomembnosti tega dogodka, prav tako pa predstavljena posamezna gradiva, od programskih smernic kandidata za predsednika PZS Bojana Rotovnika preko okvirnega vsebinskega programa dela PZS, komisij in odborov za leto 2015 in ugodnih poročil nadzornega odbora PZS ter poročila neodvisnega revizorja, do poročila o članstvu v letu 2013, ko se z neugodnimi pokazatelji prvič po letu 2001, soočamo tudi v našem MDO-ju. Pojasnjen je bil tudi potek kandidacijskih postopkov, ki jih je vodila posebna komisija za pripravo volitev in tudi sama kandidatna lista, ki tokrat kot novost, vključuje po enotnem postopku tudi volitve predsednikov MDO.

Na seji, na kateri smo z velikim zadovoljstvom prvič svečano pozdravili v naši sredini kar štiri predstavnike PD Kočevje, ki je po zadnji seji UO PZS 6. marca 2014 uradno postalo del našega MDO-ja, je bil prisoten tudi predsednik PZS Bojan Rotovnik, ki se je tudi sam vključil v razpravo, predvsem v delu o skupščini PZS, bodoči strategiji športa v RS, zavarovanju članov in priznanjih. Gotovo je bil zadovoljen s številčno udeležbo na seji in bogato vsebino srečanja. Za vse skupaj se je seveda tudi zahvalil in prisotne pozdravil tudi v imenu celotne PZS.

Tokratno srečanje članov našega MDO-ja, na katerem nas je bilo kar 21, smo nadaljevali z ogledom edinstvenega muzeja na prostem »Dežele kozolcev«, skozi katero nas je popeljal sam župan Občine Šentrupert g. Rupert Gole, univ. dipl. arhitekt in idejni vodja tega projekta kozolcev, zaključili pa na Turistični kmetiji Možina, eni od osrednjih točk Steklasove planinske poti, ki jo vzdržuje in oskrbuje PD Polet Šentrupert.

Po prijetnem druženju in neformalnem klepetu ter izmenjavi mnenj, je župan Rupert Gole v zahvalo, da smo to pomembno srečanje izvedli prav v njihovi občini, izročil posebna spominska darila – čudovito knjigo »Poklon kozolcu« predsedniku PZS Bojanu Rotovniku, predsedniku PD Kočevje Francu Janežu in predsedniku MDO PD Rudolfu Skobetu, vsakemu s posebnim osebnim posvetilom.

Vsem skupaj in vsakemu posebej se je ob koncu srečanja zahvalil tudi predsednik MDO PD, še posebej Bojanu Brezovarju, predsedniku PD Polet Šentrupert za odlično organizacijo srečanja in priložnostna spominska darila, predsedniku PZS Bojanu Rotovniku za prihod na srečanje, prispevek v razpravi ter izrečene pohvale in županu Občine Šentrupert g. Rupertu Goletu, ki je počastil srečanje s svojo prisotnostjo in osebno predstavitev Dežele kozolcev.

Rudolf Skobe, predsednik MDO PD Dolenjske in Bele krajine; (Foto: PD Polet)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4