Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 27.01.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 2,666-krat

Konec rednega dela v OLMN Mokronog-Trebelno: Paradiž v prvi, Tem pa v drugi ligi skočila s 6. mesta v play off

Tekme zadnjega kroga v rednem delu letošnje sezone OLMN Mokronog-Trebelno niso postregle s presenečenji. Višje uvrščene ekipe so vse premagale nižje uvrščene, najbolj pa so profitirali nogometaši Paradiža v 1. in Tem Čateža v 2. ligi, ki so oboji kot šestouvrščeni premagali zadnjega na lestvici in se – tudi zaradi ugodnih izidov na drugih tekmah – uvrstili direktno v play off. Eni v ligo na prvaka, drugi v boj za elitno ligo.

1. LIGA:

V 1. ligi so tri prvouvrščene ekipe, ŠD Šentjanž, Skite.si in Trščina zanesljivo premagale svoje nasprotnike in jih zadržale na istem številu točk, kot so bili pred tem krogom, kar je izkoristila ekipa Paradiž, ki je premagala zadnjeuvrščeni DŠKT Partizan in se z zlata vrednimi tremi točkami prebila v gornji del lestvice oz. ligo za prvaka. Nogometaši Paradiža verjetno ne računajo na osvojitev lige, ravno tako verjetno ne nogometaši ŠD Trščina, lahko pa sedaj oboji mirno in sproščeno nadaljujejo z igranjem v play offu, saj so se zelo elegantno, predvsem Paradiž, ognili ligi za izpad.

Boj za prvaka se bo zelo verjetno bil med ekipama ŠD Šentjanž in Skite.si, v veliki prednosti pa so nogometaši Šentjanža, ki imajo tri točke naskoka, hkrati pa tudi boljšo gol razliko. Ekipi sta se sicer že pomerili v 5. krogu in se razšli z 1:1. Boj za obstanek v ligi zna biti precej bolj zanimiv, saj se bodo za obstanek borile tri točkovno dokaj izenačene ekipe, pa tudi zadnjeuvrščeni DŠKT Partizan Mirna bi znal z zmago nad Dualovci in Šentrupertom še ujeti vlak, ki bo tudi drugo leto vozil po elitnih tirnicah.

REZULTATI 7. KROGA: Skite.si : ŠD Šentrupert 6:1, NK Dual Ekspres Bela cerkev : ŠD Trščina 1:3, ŠD Trebelno Okrepčevalnica Vinkl : ŠD Šentjanž 1:5, Paradiž : DŠKT Partizan 4:2.

LESTVICA:

1. liga 7 krog

PARI NASLEDNJEGA KROGA, NEDELJA, 1. 2. 2015: Skite.si : Paradiž (8.00), ŠD Trščina : ŠD Šentjanž (8.45), DŠKT Partizan : ŠD Trebelno Okrepčevalnica Vinkl (9.30) in ŠD Šentrupert : NK Dual Ekspres Bela cerkev (10.15)

No oneIgor Kašič, DŠKT Mirna: “Po lanski sezoni so ekipo zapustili nekateri ključni igralci, ki so odšli v druge ekipe. Tako smo v letošnji sezoni pomladili ekipo, posledično so slabši tudi rezultati. Vendar se ne bomo dali kar tako in v boju za obstanek bomo trd oreh preostalim trem ekipam. Ob tej priložnosti bi pohvalil organizacijo lige, z g. Miranom Kočanom na čelu.”


Franci Jurečič 150x150Franci Jurečič, Paradiž: “Po katastrofalnem začetku, saj smo v prvih treh krogih zbrali 0 točk, smo se nekoliko pobrali in izbrali cilj, da pridemo v skupino “štiri – za prvaka”. Zdaj, ko nam je to uspelo, bomo probali izpolniti cilj, ki smo si ga zadali pred zacetkom, to pa je uvrstitev med prve tri ekipe. Pohvale organizatorju za odlično organizacijo.”


2. LIGA

Natanko isto, kot se je zgodilo v 1. ligi, se je zgodilo tudi v drugi. Prva tri moštva so premagala svoje nižjeuvrščene nasprotnike in jih zadržale na številu osvojenih točk do tega kroga, to pa je izkoritil Tem Čatež in se s 6. prebil na 4. mesto, takorekoč z repa lestvice v skupino, ki se bori za napredovanje med elito. Tekme med ekipami od 5. do 8. mesta bodo bolj revijalnega značaja, saj razen prestiža oz. točk ne odločajo prav o ničemer, bo pa v 2. ligi zagotovo zanimiv boj za najboljši dve mesti, ki vodita v 1. ligo.

V najboljšem položaju so seveda Removci, ki so še edini brez poraza, tesno za petami pa jim sledijo nogometaši ŠD Šahovec, ki imajo vstopnico za 1. ligo tudi že skoraj zagotovljeno. Če Tem Čatež na 4. mestu nima več možnosti za napredovanje, se s tem zagotovo ne bodo sprijaznili veterani Rema na 3. mestu. Slednji imajo seveda še možnost za napredovanje v 1. ligo, a le v primeru, da premagajo ŠD Šahovec, hkrati pa tudi vodilne Removce, katerim so v rednem delu edini do sedaj odvzeli točki. Veliki obračun s Šahovčani – in tekma za biti ali ne biti za veterane Rema – bo že to nedeljo …

REZULTATI 7. KROGA: Ocrana : KMN Rem 0:16, KMN Rem veterani : Sinovi cvička 6:1, Klopca Team : Tem Čatež 2:5, ŠD Dolenja Nemška vas : ŠD Šahovec 1:2

LESTVICA:

2. liga 7 krog

PARI NASLEDNJEGA KROGA, NEDELJA, 1. 2. 2015: KMN Rem : Tem Čatež (11.00), ŠD Šahovec : KMN Rem veterani (11.45), ŠD Dolenja Nemška vas : Klopca Team (12.30), Sinovi cvička : Ocrana (13.15).

No oneJernej Pekolj, ŠD Šahovec: “Že pred tekmo smo vedeli, da nas čaka zelo težka tekma, saj je nasprotnik potreboval vsaj točko za uvrstitev v ligo za prvaka. Vendar mi smo šli seveda na zmago, kot vsako tekmo doslej, in na srečo tudi prvi povedli, kar mislim, da je bilo ključnega pomena. Ob odlični obrambi, z razpoloženim vratarjem na čelu, smo naš niz zmag še povečali. Čestitke vsem soigralcem! V nadaljevanju od ŠD Šahovec pričakujem, da zadržimo 2. mesto in se tako uvrstimo med elito.”

Grandovec Timo 100x100Timo Grandovec, Sinovi cvička: “Včeraj smo imeli priložnost uprizoriti čudež v športu, primerljiv z znamenitim “čudežem na ledu” in leta 1980 iz ZOI v Lake Placidu. Žal nismo bili niti blizu, saj smo izgubili s 6:1. Čeprav sem pred vikendom napovedal profesionalnost naših fantov, da bomo tokratno soboto ostali doma, ter prišli čili in sveži, je bila skušnjava spet premočna. Zjutraj je bil zadah nekaterih naših fantov res prehud in že to je zmotilo samo pripravo na tekmo. Škoda, kajti zamudili smo življensko priložnost – meriti se z najboljšimi v drugi ligi. Rad bi se opravičil tudi našim navijačem za to razočaranje. Moram omeniti, da ob tem hudem porazu žal ne moremo povrniti stroškov za kupljene artikle Sinov cvička. Ob tej priložnosti bi rad še čestital ekipam, ki so se uvrstile naprej. Seveda ostaja grenak priokus, saj se je naprej kvalificiral TEM Čatež, katerega smo Sinovi res nadigrali, a tudi prijateljem s hriba iskreno čestitamo. V nadaljevanju lige pričakujem preobrat naših fantov in tri zmage. Čeprav se gre za ligo za “obstanek” motivacija sploh ne sme biti vprašanje.”

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4