Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 27.02.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,208-krat

Končana zimska liga v OLMN Trebnje

Za nogometaši in ekipami, ki so v sezoni 2013/2014 sodelovali v OLMN Trebnje, je tudi zadnji krog. V nedeljo, 23. februarja 2014, so odigrali tekme 9. kroga, med njimi pa je bila tudi tekma za prvaka med KMN Rem in Snoopy team. Z visokih 4:1 so zmagali Removci, tekma pa je bila dosti bolj napeta, kot kaže rezultat.

KMN Rem Snoopy team 2014

KMN Rem (rdeči) so prvaki za sezono 2013/2014, v zadnji (in odločilni) tekmi pa so s 4:1 premagali Snoopy team (rumeni). (Foto: Cajtng.com)

Ekipi KMN Rem in Snoopy team sta redni del tekmovanja končali popolnoma izenačeni, oboji so premagali vse svoje nasprotnike, medsebojna tekma pa se je končala neodločeno, 2:2. Tudi zadnje tri tekme končnice (lige za prvaka) so se za obe ekipi začele briljantno, saj sta v prvem krogu končnice obe ekipi zmagali. Ekipa Snoopy teama je drugo tekmo le remizirala, Removci pa so jo dobili, zato so imeli pred zadnjo, odločilno, medsebojno tekmo slednji malenkostno prednost. Za prvaka jim je namreč zadostoval že neodločen izid.

“Ne bomo igrali na neodločen izid, pa četudi izgubimo. Če ne dobimo tekme proti neposrednemu tekmecu in postanemo prvaki na račun njihovega enega kiksa, potem tudi nam ta naslov ne pomeni nič”, je bil že pred tekmo odločen vodja KMN Rem Drago Perpar.

KMN Rem 23. 2. 2014

KMN Rem, prvaki OLMN Trebnje 2013/2014 (Foto: Cajtng.com)

Tekma se je pričela, začuda je bilo nervoze manj, kot bi bilo v tekmi s tako visokim (za nogometne privržence) vložkom pričakovati. Nenazadnje je potrebno vedeti, da gre za odlični ekipi, ki igrata lep nogomet, le majhna napaka ali dober dan posameznika pa lahko odloči zmagovalca. Kmalu na začetku so po gneči v kazenskem prostoru Snoopy teama povedli Removci (avtogol). Ekipa Snoopy teama je bila primorana igrati še bolj odprto, saj so za naslov prvaka, kot smo že zapisali, potrebovali – zmago. Iz ene od številnih priložnosti (le te pa so, roko na srce, imeli tudi Removci, denimo vratnico kmalu po vodstvu z 1:0) jim je uspelo izenačiti, s tem izidom pa sta šli ekipi tudi na premor.

Tudi v drugem delu so imeli priložnosti tako nogometaši ene, kot tudi druge ekipe. Ko je eden izmed strelov Removcev, slabih 10 minut pred koncem tekme, končal na hrbtom vratarja Snoopy teama, so Removci povedli za 2:1 (Žan Kramar), ekipi Snoopy team pa ni preostalo drugo, kot zaigrati z vratarjem. Pričakovati je bilo silno ofenzivo Snoopy-ja, težko obleganje vrat, predvsem nevarne strele Nika Jefima, ki je tudi prevzel vlogo petega igralca, a tokrat “rumenim” ni in ni šlo in Removcem se je uspelo ubraniti. Še več, v enem izmed napadov je nogometaš Snoopy teama izgubil žogo, kar so Removci izkoristili in povedli s 3:1 (Borut Metelko) ter odločili tekmo.

Snoopy team 23. 2. 2014

Snoopy team, vice prvaki OLMN Trebnje 2013/2014 (Foto: Cajtng.com)

Tudi v zadnjih nekaj minutah so Snoopy team igrali brez vratarja (torej s petim igralcem), a jim gola vseeno ni uspelo doseči, so pa še enega več dosegli Removci. Tudi tokrat je bil uspešen Žan Kramar, ki je tako z golom v zadnjih sekundah tekme, na prazen gol, postal tudi najboljši strelec lige (prehitel je nogometaša ekipe Bar pri livarni Janeza Permeta).

Drago Perpar 150 x 150Drago Perpar, vodja ekipe KMN Rem: “Mislim, da smo tekmo zasluženo dobili. Nasprotniki so krenili v tekmo z majhnim bremenom, saj so tekmo morali dobiti, kar se jim je tudi poznalo. Pri prvem golu smo morda imeli tudi nekaj sreče, a še vedno je bilo potrebno priti do gola, izdelati priložnost in tako dalje. Nenazadnje smo pri 1:0 zadeli tudi vratnico, po tem, ko je bil njihov vratar že premagan, ustvarili pa smo si še številne priložnosti. Nenazadnje smo se tudi branili nevarnih napadov z igralcem več in tekmo rutinirano, kot to delajo mnogo bolj izkušene ekipe, pripeljali do konca. Kljub temu, da imamo na koncu na lestvici kar 5 točk prednosti pred Snoopy-jem, in 12 točk pred Barom pri livarni, ta lestvica ne kaže realnega stanja, saj so bili praktično tudi Barovci povsem enakovreden tekmec nam in Snoopy-jem. Tudi Dolenja Nemška vas na 4. mestu je bila vedno neugodna in je znala prenesetiti. Kljub vsemu mislim, da je 1. mesto povsem zasluženo, saj imamo nenazadnje tudi najboljšega strelca lige (Žan Kramar, op. a.), pa tudi najboljšega vratarja lige (Marko Pravne, op. a.), ki je prejel le 8 zadetkov, drugi na tej lestvici pa že 18. Čestitam najprej svojim fantom, potem pa tudi vsem nasprotnikom za korektne boje. Naslov smo, kar je že tradicionalno, proslavili v Galaksiji, kjer smo se sprostili ob bowlingu, za sponzorstvo pa se ob tej priložnosti zahvaljujem Galaksiji in TKZ Zvone Kramar s.p.”

Blaž Zidar 150x150Blaž Zidar, igralec Snoopy team: “V tekmo smo šli na zmago, žal se nam na koncu ni izšlo, vendar razočaranje ni bilo preveliko, saj smo prikazali dober nogomet, fantom nimam kaj zameriti, borili s(m)o se po najboljših močeh. Na igrišču smo stali zelo dobro, v primerjavi s prvo tekmo, ko je nasprotnik zadel v zadnji sekundi, smo bili tokrat boljši od Rema, si priigrali veliko priložnosti in na koncu nam je lahko žal, da je večina njih ostala neizkoriščenih. Ampak to je nogomet, zmaga tisti, ki doseže več zadetkov, ki zbere več točk in tokrat je bila to ekipa Rema, mi pa smo več kot zasluženo osvojili 2. mesto. V prihodnje smo si v ekipi enotni, da bi bilo v ligi potrebno več konkurenčnih ekip, kot le prve tri, predvsem pa apeliram vodji lige, da bi imeli več tekem.”

KONČNA LESTVICA: 1. KMN Rem, 2. Snoopy team, 3. Bar pri livarni, 4. ŠD Dolenja Nemška vas, 5. ŠD Šahovec, 6. TEM Čatež, 7. VIP Športni studio

(GS)

 VIDEO: Amaterski posnetek dela tekme

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4