Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 20.04.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Jože Povšič | Kolumnisti | Lokalno
Prispevek ogledan: 109-krat

KOLUMNA: Farsa Kastelica se nadaljuje!

Piše: Jože Povšič

Piše: Jože Povšič

Decembra lani sem v kolumni zapisal, da ker na občini »ni nobene energije in zagona izvoljenega župana, bodo minili december, januar, februar, marec … On in vsi ostali okoli njega bodo dobili plače (iz naših žepov občanov), narejenega pa v teh mesecih ne bo praktično nič. Če bi tako delali podjetniki in gospodarske družbe, bi takoj propadli. Občina pa ne bo, saj se denar iz vaše dohodnine in drugih dajatev sproti nabira na računu občine. In prav tu je vzrok za takšno ležernost. O nepovratnih evropskih in državnih sredstvih bomo bolj malo govorili, o najetih kreditih in zapufani občini pa veliko! Spet bodo minila štiri leta, vsi bomo za toliko tudi starejši, občina pa bo stala in ostala skoraj na mestu.«

Zadnja seja občinskega sveta občine Trebnje je spet pokazala in dokazala totalno nesposobnost župana Alojzija Kastelica, da bi v interesu občanov odgovorno vodil občino. Daleč od tega! Večina svetnikov mu je zavrnila predlog proračuna za leto 2015 in 2016. Celotno zimo je imel čas, sedaj je tu že april, občina pa je brez proračuna, brez najvažnejšega dokumenta občine. Kimajo mu samo še tisti kimavci, ki pričakujejo od njega podelitev kakšne funkcije.

Odbori občinskega sveta so Kastelicu podali številne pametne in utemeljene sklepe in predloge, ki pa jih gospod v proračunu sploh ni upošteval. Občinski svet je ostro nastopil proti zmanjševanju sredstev za krajevne skupnosti. Prav Kastelic je v zadnjih letih »farbal« javnost, kako se zavzema za povečanje sredstev krajevnim skupnostim. Bi pa gospod rad na novo zaposloval v občinski upravi, ne boste verjeli, izmislil si je kar novo delovno mesto: svetovalec župana za »politične in protokolarne zadeve«. Po domače bi rekli: svetovalec župana za »požrtije« (na račun denarja nas občanov). Tudi meni je pred leti ponujal kar neko novo delovno mesto, ki sploh ni bilo nikjer evidentirano: »svetovalca župana«. Seveda sem to njegovo neumnost zavrnil.

Svetnik David Klarič (DROT) je povedal: »Proračun sprejemajo svetniki in ti so v odborih povedali, da želijo proračun spremeniti. V predlogu pa ti sklepi niso bili upoštevani, denimo za faktor glavarine G 90, urejanje pločnikov in železniških prehodov ter nasprotovanje dodatni zaposlitvi. Ker tega župan ni upošteval, mora zdaj pripraviti novi predlog in predlagane spremembe tudi upoštevati.« Tudi SDS in NSI sta mu zavrnili proračun, saj Kastelic ni upošteval sklepov odborov (faktor glavarine G 90, pločnik na Ponikvah in Čatežu, prepoved zaposlovanja na občini, druge manjše investicije.)

O črpanju številnih evropskih sredstev, ki so namenjene razvoju občin, na občini Trebnje ni ne duha ne sluha, da o ekološkem kmetijstvu in zaščiti reke Temenice (kar je poudaril svetnik Gregor Kaplan) sploh ne govorimo.

Kastelic je moral že drugič umakniti tudi predlog odloka o nadomestilu za uporabo stavbnih zemljišč, saj je z njim hotel podražiti oziroma povečati ta občinski davek. Kot vidite, se pred mikrofoni in kamerami prav lažno spreneveda.

Kdaj vremena bodo Trebanjcem se zjasnila? Če sem malo ciničen, predlagam, da Kastelica izvolite za župana še naslednjič! Da bo razvoj občine tekel še tako »uspešno naprej!« Velja namreč pravilo, da občani izvolijo takega župana, kakršnega si zaslužijo!


  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4