Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 30.04.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 956-krat

Kolesarji KK Gorenje Ponikve na kolesarskem maratonu v pobrateni Veliki Gorici

Na povabilo pobratene občine Velika Gorica, s katero so pred letom dni po več kot 25-tih letih “spanja” stike spet navezali v NK Trebnje, so se člani Kolesarskega društva Gorenje Ponikve odpravili na Hrvaško. Z veseljem so se odzvali povabilu na kolesarski maraton Tour de Tur 2014, katerega so organizirali ob dnevu zemlje. Pobuda NK Trebnje, da se zopet navežejo kontakti med športniki pobratenih občin, več kot očitno že daje prve sadove.

KK Dolenje Ponikve v Veliki Gorici

Kolesarke KK Gorenje Ponikve so se odlično odrezale v kolesarskem maratonu, moški pa so bili, kot so povedali, boljši za tem v druženju in navezovanju stikov.

Naši kolesarji so se najprej že do Velike Gorice želeli odpraviti kar s kolesi, a so se zadnji čas premislili in na Hrvaško odpotovali z avtobusom. In prav so se odločili. Vreme v nedeljo, 27. aprila 2014, namreč ni bilo ravno najlepše, pred njimi pa je bil, kar so nato uvideli šele na licu mesta, vse prej kot enostaven maraton. Gostoljubje je bilo, kot je za ljudstvo iz nekdanje skupne države tudi značilno, enkratno.

“Gre za prireditev, za katero živi vse mesto, javne ustanove ter prostovoljna društva, zato je bila organizacija res vrhunska, gostitelji pa – na čelu s predsednikom organizacijskega odbora, ki nas je tudi pričakal in sprejel, sila prijazni”, so uvodoma povedali v KK Gorenje Ponikve, nato pa priznali, da so se pričakovali nekaj drugega … “Mislili smo, da je pred nami krajši in ravninski maraton z družinsko udeležbo, a smo ob predstavitvi trase videli, da je vrag odnesel šalo. Le kje so tiste opevane ravnice, smo se spraševali, ko smo videli traso …”.

Popolno nasprotje torej od pričakovanega? “Ja, seveda, zbralo se je kar 1.000 kolesarjev iz treh držav. Pa to ne kar eni … Spoznali smo gospoda, 7-kratnega etapnega prvaka na dirki po Jugoslaviji in številne druge kolesarske navdušence. Videli smo, da smo prišli na veliko prireditev in da gre presneto zares”, so še dejali v KK Gorenje Ponikve.

A povratka ni bilo. Dirka se je začela in … “… dirkalo se je na polno. Domačina spredaj, vsi mi pa za njima. Kot na pravem Touru. Pričeli so se klanci in to strmi, recimo kot na Grmado. Ni nam bilo ravno do smeha. Po 60-tih kilometrih smo prevozili cilj, potem pa je sledila razglasitev rezultatov”, so pot na hitro, bilo pa je seveda mnogo naporneje, opisali naši kolesarji, pohvalili pa le lepši del ekipe. “Žal moški rezultatsko nismo bili uspešni, smo pa svoje vrline izkazali po maratonu, v druženju z domačimi kolesarji in potem v navezovanju stikov. Moramo pa pohvaliti naše lepše polovice, ki so osvojila prva tri mesta”.

Našim kolesarjem je srečanje nedvomno ostalo v zelo lepem spominu, gostitelji pa so obljubili, da se bodo tudi oni udeležili naše prireditve. “Upamo, da jim vrnemo z enako mero gostoljubnosti”, so končali v KK Gorenje Ponikve.

(JK)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4