Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 11.01.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 269-krat

VAŠA POŠTA: Ko meni delavec potoži, da ima prenizko plačo, mu preprosto pokažem, kdo vse se je obesil na njegov prigaran osebni dohodek!

VAŠA POŠTA … (odgovor na zapis g. Žnidaršiča, spodaj)

Franc Žnidaršič FB

Spoštovani gospod Žnidaršič,

pozorno sem prebral vaše razmišljanje – kaj je potrebno narediti za rešitev Slovenije. Tudi sam se večkrat vprašam, kam naj zapluje ta potapljajoča se barka, ki nosi lepo ime Slovenija.

Moram vam brez dlake na jeziku povedati, da se z vašim predlogom ne strinjam. Vaš poslanec g. Mesec je pred volitvami obljubil, hvala Bogu, samo obljubil, da boste uvedli 36-urni delovni teden za ENAKO plačo. Na ta način boste zmanjšali brezposelnost. Za božjo voljo! Vsi gospodarstveniki govorijo v gluhe parlamentarce, da je gospodarstvo preveč obremenjeno. Vsak normalen volivec lahko ve, da to preprosto ni mogoče. Ko meni delavec potoži, da ima prenizko plačo, mu preprosto pokažem, kdo vse se je obesil na njegov prigaran osebni dohodek.

To, da se je treba upreti diktatu EU-ja … pa lepo vas prosim. Šli smo v ta ocean, potrebno je popiti čim več vode, da bomo obstali inu ostali, kot je zapisal Trubar. Sami smo si krivi. Koliko sredstev ne znamo pridobiti iz novega Beograda, ki se imenuje Bruselj. Še tisto, kar dobimo, moramo vrniti. Okrog nas pa kopica strokovnjakov, ki nam solijo pamet. Tudi sam se strinjam, kar imate v mislih v zvezi z ZDA, čeprav je bil sirček, ki sem ga dobil po vojni na Gabrovski šoli, zelo okusen. Na konzervi pa je bila oznaka ZDA. Izstopiti iz NATA? Ja, mogoče imate tudi to prav. Kdo pa še ima apetite po zapufani Sloveniji?

Vaša stranka zelo zagovarja socialo. Jasno, tu so volilne točke, ki si jih vsaka stranka želi. Konec koncev je tudi to denar. Preveč jo je. Da sem točen – v socialni malhi se danes pase že prav vsak, ki mu ni do dela. Dovolj ga je, delavcev ni! Poglejte naše gozdove, ki so bili zibelka partizanstva. Kar kličejo po očiščenju. Kdo vozi naše kamione po svetu? Tujci. Kar slišim, kako je nekdo skočil in dejal: »Dajte nam evropske plače, pa bomo delali«. A veste, kakšne odgovore dobivajo delodajalci? »Bom raje na borzi, mi bo več ostalo«.

Sedaj se pa malo zamislite, vi, v Ljubljani, kaj je potrebno postoriti. Čas je za spremembe. Delu je potrebno dati čast in denar. Oblast pa naj imajo dobri gospodarji in ne politiki. Takšen je moj pogled na rešitev tistega, kar se še rešiti da. Ne želim si, da bi toliko dolgo nasedali politikom, da pride res do prelivanja krvi. Dokler bo v Sloveniji veljal pregovor, da vrana vrani ni še nikoli izkljuvala očesa, ne bo tako želenih sprememb na BOLJE. Čas se izteka!!

Moj oče je želel biti podjetnik. Povojna oblast mu ni dovolila. Ugotavljam, da se vračamo pol stoletja nazaj. Potrebno je naprej, naprej in še enkrat – naprej. Spominjam se očetovih besed, večkrat jih je ponavljal – vesel sem, da sem star! Sedaj ponavljam njegove besede jaz. Ali jih bosta moja otroka sploh lahko ????

Mirko Gliha

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4