Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 19.05.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,699-krat

KLIC V SILI: V Trebnjem stekla akcija zbiranja sredstev za Obrenovac

Danes ob 7. uri so se odprla vrata nekdanje diskoteke Africa, a s povsem drugim namenom, kot se je to dogajalo pred leti. Lastnik diskoteke Tomaž Gorec je vrata prijazno odprl, da bi vsem, ki to želijo, omogočil, da v njegove prostore prinašajo humanitarno pomoč za občane Obrenovca, ki je v poplavah, ki so prizadejale Srbijo in Bosno in Hercegovino, pa tudi Hrvaško, utrpel verjetno celo največjo škodo na celotnem poplavljenem področju.

Trebnje za Obrenovac TISK web

Ob 9.30 uri, ko smo Africo obiskali iz uredništva Cajtnga, se je že nabralo nekaj humanitarne pomoči. Dejan Smuk, koordinator s strani veleposlaništva Republike Srbije v Sloveniji, je z odzivom v nekaj urah zelo zadovoljen, najbolj pa ga ta hip skrbi transport.

“V navezi sem s koordinatorji iz cele Slovenije in bolj ali manj vsi imajo težave s transportom. Ta hip sem že v navezi z nekaterimi slovenskimi podjetji, ki imajo opravka s transporti in upam, da nam čimprej uspe humanitarno pomoč prepeljati na cilj. Ravnokar (10:05) pa sem bil v kontaktu tudi z Ministrstvom za obrambo Republike Srbije, ki koordinira reševanje in zbiranje pomoči. Obvestil sem jih o problematiki prevozov v Srbijo, saj je zbrane robe že kar nekaj in še danes bodo dali poziv vsem srbskim prevoznikom, ki vozijo dnevno robo v Slovenijo in se prazni vračajo nazaj, da se javijo posameznim koordinatorjem po Sloveniji in tako prevzamejo zbrano robo, ki se bo odpeljala v Srbijo na zbirna mesta”, je pred nekaj trenutki za Cajtng.com povedal Dejan Smuk.

Akcija zbiranja sredstev je sicer, kot smo seznanjeni, že stekla tudi v trebanjskem Trimu, organizirala pa so se že tudi številna druga podjetja in ustanove ter posamezniki. Africa (glavni vhod) bo odprta vsak delovni dan med 7. in 17. uro, med tem časom pa lahko vsi, ki želite pomagati, prinesete svoj prispevek za pomoč ljudem na poplavljenem območju.

Zadnja (sinoči ob 23.00) novica s poplavljenega območja pravi, da najbolj primanjkuje zdravil in hrane za živali, seveda pa bodo, v kolikor ne bo novih pošiljk, hitro pošle tudi zaloge tistega, česar je ta hip dovolj. Če bodo v Obrenovcu imeli preveč nečesa, smo prepričani, da bodo sredstva preposlali na druga območja (ta hip, 11:00, sta v nevarnosti Šid (kot poročata Radio Beograd 1) in Šabac (Blic), zato je že odrejena takojšnja evakuacija ljudi), zato boste s svojim humanitarnim dejanjem pomagali ne le nam pobratenim Obrenovčanom, temveč vsem, ki bodo pomoč potrebovali.

V kolikor imate kakršnokoli vprašanje (ali pa možnost pomoči pri transportu), se obrnite na Dejana Smuka (041 495 222). Pomembno je vedeti tudi to, da bo transport s humanitarno pomočjo in urejeno dokumentacijo (ki se pridobi načeloma v manj kot eni uri) mejo prečkal brez posebnih zadržkov. Seveda ne bo škodilo tudi, če o možnosti oddaje humanitarne pomoči v Trebnjem obvestite tudi svojce in prijatelje, ki z akcijo še niso seznanjeni, pa tudi starejše, ki so sicer manj aktivni uporabniki spleta.

Miralem Burkić, športni novinar iz Trebnjega, nas je obvestil, da bodo pred zadnjo rokometno tekmo našega rokometnega kluba v tej sezoni, ki bo potekala to sredo, 21. 5. 2014 ob 20. uri v telovadnici OŠ Trebnje, tudi zbirali prispevke za pomoč ljudem po katastrofalnih poplavah v Bosni in Hercegovini ter Srbiji. V RK Trimo so se tudi že odzvali in donirali oblačila.

(GS)


ODZIVI …

DOBROTE DOLENJSKE (FB): “Pozivu za pomoč smo se pridružili tudi z DOBROTAMI DOLENJSKE. V Obrenovac pošiljamo kaše, moke, zrnja, kosmiče, marmelade, med, sokove, čaje… Zavedamo se, da je to le kaplja v morje, saj je stiska ljudi velika. Pridružite se in pomagajmo skupaj! “Dveh reči ne odlagaj na jutri: poboljšanja in dobrega dejanja. Za današnji dan vemo, da ga imamo; ali še jutri doživimo, ne vemo.” Anton Martin Slomšek

Vaš odziv pričakujemo na Cajtng.com!

KAJ POTREBUJEJO PO POSAMEZNIH ZBIRNIH CENTRIH?

Srbija - kaj rabijo

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4