Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 17.01.2013 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Špela Smuk
Prispevek ogledan: 676-krat

Kje smo in kam gremo? V pričakovanju predloga proračuna za leto 2013, I. del

Piše: Špela Smuk

Piše: Špela Smuk

»Kje smo in kam gremo? Nehali smo biti vladavina prava, namenjeni pa nismo nikamor,« je v intervjuju prejšnji teden povedal dr. France Bučar, spoštovan razumnik, eden od očetov slovenske ustave in starosta slovenske politike.

Odgovorne občine imajo v skladu z zakonom že sprejete proračune, veliko njih celo dvoletne. Čeprav ni prav nobenih razlogov za nepripravo ali nesprejem proračuna, pristojni na Občini Trebnje le-tega niso pripravili pravočasno. Kljub lanskoletnim obljubam, vse do danes, ni niti predloga. Odgovorni smo za vse kar naredimo, kakor tudi za tisto, česar ne naredimo. (Voltaire)

Zato smo v velikem pričakovanju predloga Proračuna Občine Trebnje za leto 2013, morda tudi za leto 2014. Proračun je namreč dokument, iz katerega je (v primeru, da je realno sestavljen) moč razbrati KJE SMO in KAM GREMO. Srčno upam, da bodo v duhu razumevanja realnega stanja v družbi sredstva za stroške občinske uprave bistveno bolj racionalna kot pretekla leta, da bodo sredstva v največji možni meri namenjena ljudem, našim ustanovam in trajnostnemu razvoju. Upam, da se sredstva društvom ne bodo več nižala kot v preteklih letih, da bo iz proračuna sevala empatija do občanov in okolja ter da bo iz njega razbrati, katere nujno potrebne, inovativne in razvojne projekte lahko pričakujemo, s katerimi se bomo v prihodnosti prijavljali na razne razpise za nepovratna sredstva in s katerimi bomo dvigali svojo prepoznavnost ter izkoriščali speče potenciale.

Po rešitvah za vsesplošno krizo v družbi so novinarji spraševali direktorje najhitreje rastočih podjetij. Kot skupne imenovalce za uspešen preboj so našteli : odličen odnos do strank, državljanov, odličen odnos do zaposlenih, vključevanje obojih v proces odločanja in proces ustvarjanja novih idej. Ter kot slednje, da se med ljudmi ustvari velika stopnja spoštovanja in zaupanja. Te nasvete bi veljalo upoštevati.

Upam, da bomo s predlogom proračuna kmalu dobili odgovor na vprašanje KJE SMO in KAM GREMO in iskreno si želim, da nas odgovori ne bodo razočarali, temveč razveselili.

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4