Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 16.12.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , , , ,
V kategoriji: Lokalno
Prispevek ogledan: 910-krat

Kje in s kom bodo novo leto dočakali trebanjski rokometni »legionarji«?

Trebanjski rokometni klub je – sedaj že kar nekaj let – znan po tem, da ima odlično rokometno šolo. Plod le-te so tudi odlični rokometaši, katerim se je uspelo preko našega kluba prebiti v večje, praviloma tudi bogatejše sredine.

anže staš miha seba klemen

Nekaj njih smo prosili za par besed, vsem pa smo zastavili ista vprašanja: Kako ste zadovoljni s statusom v klubu in zakaj; katera je največja pozitivna sprememba glede na prejšnji klub; kaj pričakujete od nadaljevanja prvenstva; kaj v minulem letu vas je najbolj razveselilo; kolikšen je kraj, kjer igrate in kaj je v njem najbolj kul; kje boste preživeli novo leto in v čigavi družbi. Odgovore objavljamo v vrstem redu, kot smo jih prejemali.

Anže Ratajec 150x150Anže Ratajec, Csurgo, Madžarska: »S statusom v klubu sem več kot zadovoljen. Igram praktično vsako tekmo 30 min. Trener mi zaupa in je to najbolj pomembno. Prva sprememba je, da se tukaj trenira dvakrat na dan. Drugače pa se sam klub Csurgo in Trimo ne moreta primerjati. Že sam proračun kluba je veliko višji. Organizacija in vse okoli kluba je na zelo visoki ravni. Sistem lige je tak, da se v rednem delu praktično igra samo za to, kdo se bo uvrstil na prvih 5 mest, ki vodijo v končnico. To smo si mi že zagotovili. Redni del bomo, če ne bo kakšnega velikega presenečenja, končali na 2. mestu. (Veszprem se priključi v končnici). Za nas se vse skupaj praktično začne v končnici, kjer želimo doseči 3. mesto in na domačem terenu vzeti piko ali dve Szegedu. V minulem letu se mi je zgodilo veliko lepega. Lahko rečem, da so praktično vse stvari povezane z rokometom. S Trimom smo še enkrat več dokazali, da spadamo med najboljše klube v Sloveniji. Če že moram izbrati, potem je bil klic iz tujine in ponudba Csurga za mene tisti trenutek, ki je najbolj zaznamoval leto 2014. Kraj, v katerem igram, je vedno najbolj zanimivo vprašanje, ki mi ga postavljajo ljudje. Tukaj praktično ni ničesar, kar »normalna« mesta imajo. V mestu živi približno 6.000 ljudi, ki imajo eno trgovino (Lidl) in eno restavracijo. Vse ostale stvari pa se dogajajo v 30 minut oddaljenem mestu Nagykanizsa, ki je primerljivo z našim Novim mestom. Zaradi tega tudi tukajšnjim ljudem toliko pomeni naš klub. Na domačih tekmah je prisotnih od 1.000 do 1.500 gledalcev. Naša navijaška skupina pa nas spremlja tudi na gostujočih tekmah. Že tretje leto zapored bom novo leto preživel v družbi dveh prijateljev – z Maticem in Miho se bomo od letošnjega leta poslovili v Budimpešti. Za konec bi vsem bralcem in bralkam Cajtnga, ter vsem Trebanjcem, zaželel vesele praznike in srečno novo leto!

Staš Skube 150x150Staš Skube, Gorenje, Velenje: »S svojim statusom v klubu sem zelo zadovoljen, igram veliko, trener mi zaupa, tako da se glede tega nimam kaj pritoževati. Sprememba je zagotovo velika, klub je profesionalno organiziran, igralci so kakovostnejši, s tem pa prihaja tudi določen pritisk, ki pa ga kot igralec rad sprejmem! Ogromna razlika je tudi, da z Gorenjem igramo v evropskih pokalih. Od prvenstva pričakujem, da se bomo v maju s Celjani pomerili za končni naslov, ne bi pa bil presenečen, če bi bilo za naslov odigranih 5 tekem. V tem letu me je najbolj razveselilo rojstvo sina Eneja, ki nama je s partnerko polepšal življenje. Novo leto bom preživel doma, v ožjem krogu družine, ob dobri večerji in kozarcu vina.

Miha Zarabec 150x150 CPLMiha Zarabec, Celje PL, Celje: »V Celju se počutim odlično, poskrbljeno je za vse, tako da se lahko osredotočim samo na igranje. Prav tako se super razumemo s soigralci, zato tudi večino prostega časa preživimo skupaj. Največja sprememba je zagotovo to, da so soigralci kvalitetnejši. Povečalo pa se je tudi število treningov. Moram reči, da mi je všeč, saj rad treniram. Nadaljevanje prvenstva ne bo, po mojem mnenju, nič posebnega, zaradi spremembe sistema tekmovanja se vse odloča v maju. Kdor bo bolj v formi meseca maja, bo osvojil prvenstvo. V minulem letu sem se najbolj razveselil dogovora s Celjem, saj mi je to prineslo igranje v ligi prvakov. Za novo leto še nimam načrtov, po vsej verjetnosti ga bom dočakal v krogu prijateljev. Vsako leto se namreč zadnji trenutek dogovorimo in nekaj takega pričakujem tudi letos. Se pa že zelo veselim tega novoletnega dopusta, da bom imel malo časa zase, saj letos zaradi natrpanega urnika nisem veliko doma.

Skube Sebastian 150x150Sebastian Skube, Bjerringbro – Silkeborg, Danska: »S svojim statusom v novem klubu sem zelo zadovoljen, igram po 60 minut in imam veliko zaupanja s strani trenerja! Pozitivna sprememba je predvsem filozofija rokometa na Danskem, ki se precej razlikuje z balkansko. Tako sem se naučil novih pogledov na rokomet. Veliko večji poudarek v Skandinaviji dajejo na fizično pripravo, predvsem na moč, tako da veliko časa preživimo v fitnesu. Po prvem delu prvenstva smo bili na 2. mestu, kar je bil tudi naš cilj. Upam, da bomo tudi redni del prvenstva končali na tem mestu, saj imamo potem dobre možnosti v play-off-u, kjer lahko pridemo do finala in si tako zagotovimo nastop v Ligi prvakov naslednjo sezono. V minulem letu me je s športnega vidika najbolj razveselila uvrstitev na Svetovno prvenstvo v Katar. Opravili smo izredno težko delo, ko smo premagali reprezentanco Madžarske. Tako da sem tega uspeha bolj vesel, kot naslova državnega in pokalnega prvaka, ki sem ga osvojil z ekipo Celja Pivovarne Laško. Za novo leto nimam nobenih posebnih načrtov, saj bodo v tem času potekale priprave za Svetovno prvenstvo. Verjetno ga bom preživel zelo umirjeno. Poleg družine pa zelo pogrešam tudi stare prijatelje iz domačega Trebnjega, saj se z njimi lahko pogovarjam tudi o drugih stvareh in ne samo o rokometu. To mi zelo odgovarja, saj se lahko malo odklopim od vsega, pa tudi če se pogovori zavlečejo dolgo v noč ali jutro v kakšni izmed zidanic.

Ferlin Klemen 150x150Klemen Ferlin, Gorenje, Velenje: »S statusom v klubu sem zelo zadovoljen. Sem prvi vratar, kakor smo se tudi dogovorili. Branim pomembne tekme, kar mi je važno za mojo prihodnost ter nadaljnji razvoj. Težko izberem samo eno največjo pozitivno spremembo, ker jih je zame kar nekaj. Vendar je to čisto razumljivo, saj gre za večji klub, z večjim prilivom od prejšnjega. Vendar, če bi izbiral, bi verjetno izbral trenerja vratarjev. Morten Seier larsen mi zelo pomaga, kar se tiče vratarskih zadev, saj vidi, kaj meni manjka in delava na teh stvareh. Mislim, da mi je to najbolj manjkalo v prejšnjem klubu. Od nadaljevanja pričakujem še bolj izenačene tekme, kajti igramo v skupinskem delu EHF. Tu, mislim, da imamo realne možnosti za uvrstitev na Final four. Kar se tiče slovenske lige, mislim, da bo na koncu tudi zelo napeto, ko se bomo najverjetneje borili za prvo mesto s Celjem. Najbolj me je razveselil podpis pogodbe z Gorenjem ter pozivi v reprezentanco. Novo leto bom preživel s punco. Kje in koliko časa pa ne vem, ker je zelo odvisno, koliko časa nam bo dal na voljo selektor reprezentance. Najbolj pogrešam seveda bivše soigralce ter naša druženja po tekmah.«

Odgovorov Jerneja Papeža (Gorenje, Velenje) do zaključka redakcije žal nismo prejeli.

(GS)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4