Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 15.11.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Jože Povšič | Kolumnisti | Lokalno
Prispevek ogledan: 406-krat

Kdo je ustanovitelj Butal?

Piše: Jože Povšič

Piše: Jože Povšič

V prejšnji kolumni sem zapisal, da so zadnje lokalne volitve v občini Trebnje (v prvem krogu) jasno pokazale in dokazale, da si občani želijo sprememb. To delno drži, ne pa povsem! Bil sem prepričan, da pri razumnih občanih občine Trebnje Alojzij Kastelic ne more dobiti dovolj glasov za izvolitev na javno župansko funkcijo, ki naj bi bila ogledalo občine. Res je, da so občani in volivci zasluženo in pošteno izločili večino tistih svetnikov in oba prejšnja nesposobna podžupana Silvestra Prparja in Nado Pepelnak, kateri so v prejšnjem mandatu podpirali pravnomočno obsojenega in skorumpiranega Kastelica. Toda, predvsem z glasovi Romov iz Hudej (po novem iz Vejarja) in peščice naivnih občanov, je Kastelic skozi šivankino uho 287 glasov razlike, prišel nezasluženo na županski stolček. Toda, zakaj bi se zaradi pičle razlike sekiral, postal je župan občine Butale, katere ustanovitelj je sam. Še pokojni pisatelj in satirik Fran Milčinski bi bil zadovoljen, saj so se njegovi Butalci spremenili v še bolj smešno realnost.

Pravijo, da imajo občani takšnega župana, kakršnega si zaslužijo! To v tej občini drži kot pribito! Res je, pravilno, da ste ga izvolili! Želim vam, da ga izvolite še v naslednjih dveh mandatih. Kajti, občina Trebnje bo tako počasi in vztrajno postala ena od najbolj nepomembnih in neprepoznavnih občin na Dolenjskem. Pa tudi nihče od sposobnih in poštenih kandidatov ne bo v tej občini hotel več kandidirati. Nekaj jih je zaradi tega butalstva že vrglo puško v koruzo. Zakaj pa bi se izpostavljali in mazali svoje dobro ime? Seveda, vse to na mlin, veselje in zadovoljstvo Butalcev.

Nekateri ste se jezili in pridušali, zakaj so občani takoj po drugem krogu volitev prelepili trebanjske cestne table z imenom Butale. Nekdo je celo v nekem komentarju zapisal, da on »že ni Butalec, ampak je Trebanjec«. Takoj sem opazil kratkovidnost nekaterih in zelo kratek spomin, ki je krajši od enega dneva. Butale v občini Trebnje niso nastale pri teh zadnjih volitvah ampak že več let nazaj. O Butalcih in butalski demokraciji v Trebnjem so pisno, v svojih uradnih dokumentih, pisali predstavniki Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). O butalski demokraciji v Trebnjem so predstavniki KPK napisali tudi strokovni članek v strokovni reviji Pravna praksa, katero ima naročeno tudi občina Trebnje, pardon, oprostite, občina Butale!

Butale so nastale zaradi norosti in neumnosti, katere je Kastelic kot župan počenjal na sejah občinskega sveta. Tem neumnostim in norostim so se smejali po celotni Sloveniji, prenašali pa so jih največji slovenski mediji, tako televizija kot časopisi. Torej, ustanovitelj Butal v teh naših krajih ni nihče drug kot Alojzij Kastelic. Čar butalstva je prav v tem, da nikakor ne priznaš, da si Butalec! Zato si ta človek »zasluži« še nekaj mandatov županstva, da zadeva ne bi šla v pozabo!

Večkrat sem omenil, da bo Kastelic takoj po volitvah razbil občinski svet na dva dela, čeprav je večina svetnikov in svetnic razumnih in sposobnih osebnosti. To bo naredil zaradi tega, ker drugače kot v kaosu, ne zna županovati. To bo storil tudi zaradi osebnega sovraštva do tistih, kateri so mu pomagali v prvem mandatu priti na županski stolček, torej DROT. Takoj po zadnjih volitvah se je Alojzij Kastelic volivcem pisno »zahvalil za podporo« na spletni strani Občine Trebnje. Zahvalil se je tudi meni in gospe Staričevi, čeprav, kot je meni znano, mu nisem v ničemer pomagal k izvolitvi, povedal in napisal sem le dejstva in resnico. Tega pa v Butalah ne marajo! Nobenega mojega dejstva in napisane resnice Kastelic ni demantiral ali zahteval popravek! Kastelic je med drugim tudi takoj napadel zmagovalce volitev v občinski svet, DROT, s temi besedami: »Tisto Drotovci niste naredili lepo, če mi ne zmagamo so vsi, ki drugače mislijo Butalci.« Ko je Alojzij Kastelic dobil nekaj mojih »sočnih« in resničnih pisnih odgovorov, je vse skupaj v nekaj minutah zbrisal. Še sreča, da sem pravi čas vse skupaj skopiral in arhiviral v mojem osebnem arhivu. Napisal sem mu tudi o prepovedanem črnem fondu, ki ga je imel pred volitvami 2011. Seveda se je takoj podelal v hlače in vse skupaj zbrisal, saj v arhivu obstajajo neizpodbitni dokazi za to! Toda, v Butalah je dovoljen tudi črni fond in druga kazniva dejanja na javni funkciji!

Da vam še pojasnim! Nisem član DROT-a, toda nisem slep in vidim, kaj delajo in vidim tudi, da jih hoče Alojzij Kastelic uničiti. Seveda mu to ne uspeva, saj DROT iz leta v leto dobiva vse več glasov na volitvah, kar pri Kastelicu povzroča svojevrstno frustracijo in zavist. Samo primer: DROT ima šest občinskih svetnikov, Kasteličeva lista pa dva, kar pomeni, da je DROT prejel trikrat več glasov na volitvah kot njegova lista. Še bolj zanimivo je, da Kastelica volivci sploh niso izvolili niti v občinski svet, čeprav je bil kandidat na svoji listi. Kastelic ima srečo, da imamo romsko skupnost v občini in peščico naivnežev! Torej, butalstvo v tej občini se bo nadaljevalo, Kastelic pa bo hodil na radio v Novo mesto in tam plačeval oddaje z našim javnim denarjem, ter sadil rožice in si lastil vse tiste zasluge, za katere bodo zaslužni drugi! Na internetu poglejte v KPK Supervizor, tam poiščite Občino Trebnje in poglejte denarne izdatke, pa vam bo vse jasno! Srečno, Butale!


  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4