Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 10.01.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: ,
V kategoriji: Cajtng | Jože Povšič | Kolumnisti
Prispevek ogledan: 905-krat

Kam gremo?

Piše: Jože Povšič

Piše: Jože Povšič

Za nami je burno leto 2013, polno nekih pretresov v državi, novih davkov, dajatev, izropanih bank, praznih državnih in občinskih blagajn. Vse to so posledice korupcije v državi in občinah (berite: kraja našega denarja), klientelizma (berite: ni važno, če je sposoben, važno je, da je “naš”), nepotizma (berite: moj sorodnik ali tesen prijatelj). Na vse to nas opozarjajo evropske institucije, državni organi pregona korupcije in gospodarskega kriminala in celo ameriški veleposlanik v Sloveniji Mussomeli, ki kot ključni problem nerazvoja Slovenije izpostavlja korupcijo in nepotizem. Vse to je očitno v občini Trebnje, kjer politični vrh s pravnomočno obsojenim in koruptivnim županom enostavno ne prenese, da bi bil kdo od drugih bolj sposobnih na funkciji. Svoje plačane in nezaslužene položaje varujejo kot petelini na vrhu gnoja! Nesposoben politik se običajno umakne in prepusti funkcijo bolj sposobnim!

Sedaj smo v volilnem letu 2014. Najprej bodo evropske volitve poslancev v evropski parlament, jeseni pa lokalne volitve županov in občinskih svetnikov. Alojzij Kastelic je svojo župansko funkcijo zaznamoval mnogo bolj v negativnem kot pozitivnem smislu. Na začetku mandata nismo pričakovali tega. Nekateri podporniki in društva so/smo bili naivni in dopustili, da je Kastelic “sadil rožice” v prazno! V svojih obljubah in dejanjih je računal na to, da povprečen občan hitro pozabi na neko politično obljubo, prej kot v tednu dni. Če bi Kastelic, ki se stalno sprehaja po sodiščih, deloval sam, bi ga njegova dokazana kazniva dejanja na funkciji župana že zdavnaj odnesla. Problem je v politični podpori s strani politikantov iz političnih strank, ki v tej podpori vidijo predvsem osebne in materialne interese (berite: plače, zaposlitev, sejnine). Politikanti političnih strank bodo pred letošnjimi lokalnimi volitvami spet govorili in pisali o etiki, morali, o svojih (ne)sposobnostih in drugih zvijačah, za politično neuke ljudi, da bi tako na svojo stran pridobili čimveč naivnih volivcev.

V Trebnjem politikanti okoli Kastelica že načrtujejo, kako se izvleči iz Kasteličeve godlje, s katero je občino Trebnje pahnil v sramoto in ob ugled. Občina Trebnje je edina občina v Sloveniji, ki ima na funkciji pravnomočno obsojenega župana za več kaznivih dejanj, ki jih je storil z našim davkoplačevalskim denarjem. Trebanjci kot občani pa čakajo! A bi čakali tudi, če bi šlo za vaš osebni denar in vašo osebno denarnico?

Občina Trebnje je bila pred leti druga najmočnejša občina v naši regiji, na Dolenjskem, takoj za Mestno občino Novo mesto. Danes nič več ne igra druge violine na Dolenjskem. Številne druge, celo manjše občine, so jo že prehitele. K temu so prav gotovo poleg Kastelica doprinesli tudi nesposobneži iz političnih strank, ki Kastelica neodgovorno in politikantsko podpirajo.

Tudi v prihodnje ne bodo naši lokalni skupnosti prinesli nič dobrega. Razen prazne občinske blagajne, 5 milijonov evrov dolga in stroške za plače in sejnine. V javnem komunalnem podjetju pa zaradi politikantskih interesov (propadle LDS, nadzornega sveta in Kastelica) ne bo nikoli jasno, kam je šlo več kot 5 milijonov evrov denarja. Celo Računsko sodišče ga ni našlo! Nihče pa ne bo odgovarjal! Normalnemu človeku ni jasno, da sicer razumni, podjetni in marljivi Trebanjci enostavno ne znajo izbrati sposobnega župana in s funkcij nagnati nesposobneže. Obsojen in koruptiven župan nima kaj iskati na funkciji župana in upravljati z našim denarjem! Prav tako ne politikanti okoli njega, ki ga pri teh rabotah podpirajo! Pika!

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4