Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 16.10.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 544-krat

Kako lahko P.L.I.N. zagotovi topel obrok za otroke

Združila jih je ljubezen do igranja, skupaj so ostali zaradi prijateljstva. Njihov cilj ni zaslužiti, ampak pomagati. Skupina P.L.I.N. s svojo igro spreminja tudi življenja. Nihče iz skupine ni profesionalni igralec in igra je kot nalašč, da se umaknejo iz vsakdana in zaživijo drugo življenje.

PLIN Foto Siol.net

Od zgoraj navzdol: Ina, Aljaž, Petra in Luka. Manjka novopečena mamica Nika. (Foto: Barbara Oprčkal)

Začeli so z recitacijami, danes pa so s svojimi predstavami (predvsem komedijami) postali priljubljena gledališka skupina na Dolenjskem. Obiskovalcem predstav so polepšali in popestrili kakšen popoldan ali dva, nekaterim pa so z dobrodelnimi predstavami polepšali in spremenili tudi življenje.

Gledališka skupina P.L.I.N. je na odru skupaj že desetletje, sestavljajo pa jo Petra Petročnik, Luka Bregar, Ina Meserko, Nika Benedičič in Aljaž Mlakar, ki se je skupini pridružil pred tremi leti.


Od mladih talentov …

Vse skupaj se je začelo, ko so se v Kulturno umetniškem društvu Popotovanje Frana Levstika Čatež odločili, da začnejo delati z mladimi. V iskanju mladih talentov so naleteli tudi na Petro, Luko, Ino in Niko, ki so skupaj s preostalimi talenti nastopali na različnih prireditvah, ki jih je organiziralo društvo.

Pozneje so ostali samo še štirje in poleg ljubezni do igre jih je kmalu začelo povezovati tudi prijateljstvo.

V veliko pomoč pri razvijanju njihovega talenta jim je bil njihov mentor in eden izmed pobudnikov kulturnega društva Matej Mlakar, ki jih je poimenoval na podlagi njihovih začetnic imen in tako je nastal P.L.I.N.


… do simpatične igralske zasedbe

Predvsem v lokalnem okolju so postajali vedno bolj prepoznavni, osredotočili pa so se predvsem na komedijo in kmalu začeli delati tudi svoje predstave. Pred šestimi leti so tako odigrali svojo prvo z naslovom Eksplozija smeha.

Glavni scenarist je Luka, ki okvirni scenarij napiše na podlagi idej vseh, vsi preostali pa nato pomagajo pri piljenju končne oblike. “Naše predstave ne bi bile tako dobre, če se ne bi tako dobro poznali, saj smo delno improvizacijski,” je pojasnil Luka. “Glavno generalko imamo, ko je že predstava,” pa je povedala Ina.


“Vedno eden drži vse skupaj gor”

Za vse vaje, načrtovanje in predstave gre zelo veliko prostega časa, njihov glavni motiv, da ostajajo skupaj, pa sta predvsem igra in prijateljstvo …


Avtor: Barbara Oprčkal (Več na Siol.net)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4