Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 27.05.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 746-krat

Jure Smole osvojil odlično 3. mesto na WAKO svetovnem pokalu v madžarskem Szegedu

Jure Smole, 17-letni član Yaksha Combat Teama, je z bratom Grego Smoletom v četrtek, 15. 5. 2014, odpotoval v madžarski Szeged, kjer je konec tedna potekalo izredno pomembno tekmovanje v vseh disciplinah kickboksa. WAKO svetovni pokal v Szegedu je potekal že 10-tič zapored in velja za izjemno močnega predvsem v ring disciplinah, saj se vsako leto tukaj prijavijo vse velesile borilnih športov, kot so reprezentanca Rusije, Srbije in Poljske. Reprezentančne ekipe imajo vedno zelo močno zaledje tako v trenerski, kot tudi sodniški ekipi.

Slika 3 - FOTO Simon Chang-

Jure Smole je kljub le 17-tim letom že odličen borec. (Foto: Simon Chang)

Jure Smole se je moral še enkrat več sprijazniti z najneugodnejšim žrebom, saj je moral kot edini v svoji kategoriji opraviti z nasprotnikom v pred borbi. A našega borca tudi to ni ustavilo na njegovem pohodu proti najboljšim. V borbi za medaljo je po soglasni sodniški odločitvi s 3:0 premagal člana domače reprezentance, Madžara Jozso Laurentija.

Po začetnem spoznavanju je Jure prevzel vajeti borbe v svoje roke. Do konca dvoboja je v vseh elementih prevladoval. Madžara je ustavil predvsem z močnimi udarci s koleni, s katerimi je bil kar nekajkrat blizu, da bi sicer odličnega in dobro pripravljenega nasprotnika premagal predčasno. Pokazal je tudi velik napredek v tehniki boksa, zadel pa je tudi veliko število nizkih nožnih udarcev. Madžar je pokazal veliko srce in se upiral do zadnjega gonga, vendar sodniki z odločitvijo vsekakor niso imeli težav.

Zaradi številnih blokov si je Jure močno poškodoval noge, spremljevalec Grega Smole pa se je pri tem odločil, da ne bo tvegal hujše poškodbe brata in je odstopil od nadaljnjega tekmovanja. Jure se je zato moral zadovoljiti s 3. mestom, kar pa je vseeno zelo odmeven uspeh na tekmovanju svetovnega nivoja.

Slika 1 (osebni arhiv)-

Jureta Smoleta (levo) je od borbe za zlato odvrnila poškodba. (Foto: arhiv Jureta Smoleta)

Grega Smole: »Jure je še mlad, a kljub temu že izredno pomemben člen slovenskega borilnega športa. Z mojo pomočjo in predvsem z delom trenerja Daria Grilanca napreduje iz treninga v trening. Vsako borbo pokaže nekaj novega in vedno znova navdušuje. Povsem je predan športu. Najpomembneje pa je, da na vsakem treningu in predvsem v borbi prikaže srčnost, borbenost in veliko željo po zmagi. Jure je tudi tokrat na vsak način, kljub temu, da je komaj hodil, želel nadaljevati s tekmovanjem. Vendar sem se tokrat jaz odločil, da nima smisla tvegati še težje poškodbe. Na njegovo kariero v ekipi gledamo kot na maraton in ne sprint. Ravno zato bi bilo, glede na njegova leta, v tem primeru nespametno nadaljevati z borbami proti svežemu nasprotniku. Medalja na tako velikem tekmovanju, kot je WAKO svetovni pokal, je izrednega pomena in verjamem, da nas bo Jure v kratkem spet navdušil s še večjimi uspehi.«

(BZ)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4