Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 19.09.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 820-krat

Jure Smole na svetovnem prvenstvu v kickboksu do zgodovinskega uspeha v disciplini K-1 rules

Jure Smole, 18-letni borec kluba Yaksha Combat Team Vogrsko, je od 6. do 14. septembra nastopil na svetovnem mladinskem prvenstvu najmočnejše kickboks organizacije WAKO. Kot član slovenske reprezentance se je boril v disciplini K-1 rules, v kategoriji do 75 kg. Letošnje prvenstvo je bilo največje v zgodovini, saj je skupaj nastopilo kar 2.075 tekmovalcev iz kar 63 držav iz vseh celin.

SONY DSC

Jure Smole (levo) je premagal Kanadčana Anthony-ja Romera …

V najpomembnejši borbi njegove dosedanje kariere je za odličje premagal izredno nevarnega nasprotnika Anthonyja Romera iz Kanade. Jure je v ring vstopil odločen, da tokrat medalje ne izpusti iz rok. Od samega začetka je prevzel pobudo in nasprotniku vsilil svoj stil borbe, za katerega sicer znani Kanadčan ni našel pravega odgovora. Kar nekajkrat je bil z udarci s koleni tudi blizu predčasnega zaključka. Vse tri runde je prevladoval in borbo zmagal z veliko točkovno prednostjo. Bronasta medalja je bila tako že zagotovljena in slovenska reprezentanca je za Juretovo predstavo prejemala čestitke številnih tujih selektorjev.

Jure Smole - podelitev

… in priboril prvo medaljo na svetovnih prvenstvih v disciplini K-1 rules.

V borbi za finale je žreb Juretu dodelil aktualnega evropskega prvaka, Poljaka Filipa Adamioka. Reprezentanca Poljske je v zadnjih letih poleg Rusov najmočnejša in tehnično najbolj dovršena ekipa na svetu v disciplini K-1 rules. Naš borec je imel po koncu prve runde točkovno prednost in vse je kazalo, da bo padel tudi ta nasprotnik. V drugi pa se je tudi zaradi malo čudnega sodniškega štetja borba obrnila na drugo stran. Jure je v tretji rundi pokazal svoje borbeno srce, do zadnjega atoma moči je proti Poljaku lovil predčasni zaključek, ampak tokrat žal ni šlo. Poljak je po atraktivnih potezah iz obeh strani borbo dobil z majhno točkovno razliko. Ne glede na ta rezultat je Jure za Kickboxing zvezo Slovenije dosegel zgodovinski uspeh, saj gre za prvo medaljo na svetovnih prvenstvih v disciplini K-1 rules.

Jure Smole 150x150Jure Smole: “Medalja na svetovnem prvenstvu je bila moj cilj že od samega začetka športne poti. Treniral sem sicer brez večjega premora že od začetka januarja, vmes pa sem nastopil na kar nekaj velikih tekmovanjih in se domov redno vračal z uspehi. Za svetovno prvenstvo pa sem začel intenzivno trenirati takoj po končanem šolskem letu. Poletne počitnice so mi koristile, da sem lahko dva meseca pred začetkom tekmovanja ves svoj čas posvetil le treningu in pripravam. Za uspešne priprave se moram zahvaliti predvsem bratu Gregi, ki me je vodil skozi celotne priprave in me pripravil po svojih najboljših močeh. Veliko zaslug za moj uspeh gre tudi trenerju Dariju Grilancu in celotnemu klubu Yaksha Combat Team. Na treningih so se mi vedno popolnoma posvetili ter tudi pomagali pri izdelavi taktike. Za svetovno prvenstvo sem se odločil hoditi tudi na treninge boksa k trenerju Daliborju Grbiču v Boksarski klub Knockout Ljubljana. Kasneje se je to izkazalo kot popolna kombinacija in vse delo na treningu sem lahko koristno prenesel v ring. Na svetovno prvenstvo sem se tako odpravil v življenjski formi in sem se kljub temu, da sem se zavedal, da tam ni lahkih nasprotnikov in da so vsi vrhunski športniki z ogromno uspehi in izkušnjami, odpravil samozavestno. Cilj mi je bila seveda medalja. Kljub temu da nisem osvojil zlate, sem vseeno zadovoljen, ker vem da so to borci, ki bodo čez leta krojili sam svetovni vrh in jaz sem eden izmed njih. V ogromno čast mi je bilo že samo to, da sem lahko nastopil na tako velikem tekmovanju in zastopal svojo državo.

Grega Smole 150x150Grega Smole, Juretov brat in spremljevalec: “Že od samega začetka Juretove športne poti sem verjel in trdil, da ga nekoč čaka velik uspeh v svetovnem merilu. Na svojega brata sem izredno ponosen. Dokazal je, da se trdo delo tako na treningih kot v šoli vedno povrne. Za tekmovanje je žrtvoval ogromno svojega časa in denarja. Na treningu je bilo veliko znoja, krvi in tudi solz, a Jure je to in vse poškodbe, ki pri tem nastanejo premagal in zame je bila že to zelo pomembna zmaga. Na vseh tekmovanjih organizacije WAKO se borijo najboljši svetovni borci v kickboksu. Z osvojeno prvo medaljo na svetovnih prvenstvih za reprezentanco Slovenije pa sem dobil potrditev tudi jaz, da greva z bratom po pravi športni poti in da največji uspehi šele prihajajo. Vesel sem, da je Jure prvenstvo končal brez večjih poškodb in da sva takoj naslednji dan po vrnitvi domov že trenirala. Še enkrat iskrene čestitke Juretu za sam pristop in vrhunski rezultat. Čestitke pa tudi celotni mladinski reprezentanci Slovenije.”

(BZ)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4