Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 13.02.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 999-krat

Je bolj pomembna “smreka” ali trava?

Center Trebnjega je pod vodstvom predsednika KS Trebnje Davida Klariča doživel prav lep razcvet, saj je urejen, kot že dolga leta ni bil. Pisali smo že o številnih stvareh (urejanje parka, zasaditev trave ob cesti, obrezovanje drevja, popravilo razbitih stopnic, prebarvani cvetlični lončki, …), za piko na i pa so – to je treba priznati – poskrbeli DARS-ovci, ki so nam preplastili glavno cesto in pa krajani Trebnjega, ki so blokom ob glavni cesti dali nove fasade.

smreka pri SKB 1

Zaradi smreke pri SKB banki, ki nenazadnje ovira tudi hojo po pločniku, se uničuje zelenica. (Foto: Cajtng.com)

Prej, ko je bilo za postoriti veliko stvari, niti niso bodle v oči malenkosti, sedaj pa postajajo moteče že tudi najmanjše stvari. Ena izmed teh je tudi smreka pri SKB banki, katere se mora vozilo komunalnega podjetja (pri čiščenju snega in posipavanju s peskom) izogibati, pri tem pa uniči travo. Sprašujemo se, če je bolj pomembna “smreka” (okrasni grm), ki nenazadnje ovira hojo po pločniku, ali trava, katero so lani – po naročilu Klariča – komaj na novo posejali, pred tem pa skrbno odpeljali odvečno zemljo?

Pa tudi to ni vse. Moteče postajajo tudi oglasne table, tu so mišljene izključno tiste, ki kažejo na podjetja, katera ne obstajajo več (ali so preseljena na druge lokacije), pa nenazadnje tudi prodajalci take in drugačne robe. Če se da kaj urediti glede slednjega, smo povprašali predsednika KS Davida Klariča

“Pravi naslovnik za te stvari je občina. Glede prodajalcev take in drugačne robe manjka odlok o tržni dejavnosti, v katerem bi bilo potrebno to področje urediti. Kot mi je znano, se te stvari dogajajo na privatnem zemljišču, pa kljub temu menim, da bi se to verjetno dalo urediti s kakšnim predpisom, saj brez nekih dovoljenj tudi ne moreš vsega delati na privatnem zemljišču, kar si želiš. Glede reklamnih in usmerjevalnih tabel, jumbo plakatov ipd. pa je bil v 2012 sprejet Odlok o plakatiranju in obveščanju na območju Občine Trebnje (Uradni list Republike Slovenije, št. 27/2012, 13.4.2012), ki pa se v praksi žal ne izvaja.”

Še ena mrtva črka na papirju, torej! A Bognedaj, da bi pomislili, da ima kdo kaj proti prodajalcem. Vsak se bori na svoj način za vsakdanji kruh in nič ni narobe, če prodajajo svojo robo, le prestaviti bi jih bilo potrebno na za to točno določeno mesto (morda park, morda tržnica, morda popolnoma tretja lokacija).

Končajmo še enkrat z istimi besedami, kot smo jih zapisali že neštetokrat: “Če ne bomo sami skrbeli za lep izgled naših krajev, ne bo nihče drug!” Zato ste občani še vedno vabljeni, da nas obveščate o črnih točkah, pa nenazadnje tudi, da se priključite raznim delovnim akcijam, ki občasno potekajo (recimo vseslovenska čistilna akcija, pa čiščenje reke Temenice, …). Upajmo le, da jih bo čim več.

(TK)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4