Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 12.02.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 681-krat

IZJ: NSI Trebnje ne podpira rebalansa proračuna za leto 2014

S sprejetjem rebalansa proračuna pridobi občina dodatna finančna sredstva. Načrti in obrazložitev programov, ki jim občina namenja dodaten denar, morajo biti zato še bolj skrbno in odgovorno pripravljeni.

krscanski demokrati_CMYK V OO NSi ugotavljamo, da rebalans letošnjega proračuna ne vsebuje potrebnih analiz programov na posameznih področjih, predvsem na področju komunale. Iz predlogov ne moremo jasno razbrati, kaj je že narejenega, katere programe je potrebno reševati prednostno. Skratka, ni celovitih rešitev. Zdi se, da je župan tokrat pripravil rebalans proračuna za potrebe bližajočih se lokalnih volitev. V OO NSi trdimo, da je potrebno najprej realizirati projekte, za katere je zagotovljen denar že v proračunu. Ne moremo privoliti na to, da bi v teh kriznih časih s sredstvi iz rebalansa kupili zemljišče (bivše smetišče) za izgradnjo nogometnega igrišča, čeprav vseskozi podpiramo razvoj športnih in kulturnih dejavnosti v občini. Po okoljevarstvenih zakonih tega prostora 15 let ni mogoče uporabljati. Povsem upravičeno nas skrbi usoda županovih prenagljenih odločitev. Spomnimo se samo nepremišljenega nakupa stavbe Dolenjke za potrebe Knjižnice Pavla Golie ali izdelave DIP-a za nogometno igrišče pred zadnjimi lokalnimi volitvami.

Prepričani smo, da bi morala Občina Trebnje v teh kriznih časih bolj, kot kdajkoli prej, SKRBNO NAČRTOVATI, VARČEVATI in DOKONČATI ZAČETE PROJEKTE, za katere je denar zagotovljen v proračunu 2013, 2014. Menimo, da imajo prednost naslednji projekti: izgradnja pločnika v Dolenji Nemški vasi, ki bi zagotavljal varnost udeležencem v prometu, predvsem otrok, razširitev in posodobitev ceste Bič-Veliki Gaber in ureditev križišča pri Osnovni šoli Veliki Gaber, izgradnja pločnikov v Dobrniču in ob cesti Mali Gaber- Medvedjek, obnova ceste Trebnje-Repče-Dobrnič, izgradnja mrliške vežice v Sela Šumberku. Moti nas, da se ne realizira izgradnja komunalnih odcepov pri kanalizaciji v Velikem Gabru, saj so tudi za to zagotovljena sredstva v proračunu 2012-2013.

Poudarjamo, da so v rebalansu letošnjega proračuna predlogi za nekatere nepremišljene in nedorečene projekte, obljube, ki jih ne bo mogoče realizirati.

V teh, gospodarsko neugodnih časih, se moramo zavedati, da je potrebno varčevati in se pravilno odločati, v kakšne projekte bomo vlagali proračunska sredstva, davkoplačevalski denar.


Marjan Pavlin, predsednik OO NSi Trebnje

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4