Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 17.10.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Kolumnisti | Lokalno
Prispevek ogledan: 974-krat

Iz evropskega parlamenta … v trebanjski občinski svet!

Piše: Nino Zajc

Piše: Nino Zajc

Hvala za priložnost, spoštovani volivci …

Če načrtuješ za eno leto, posej žito. Če načrtuješ za deset let, posadi drevo. Če načrtuješ za prihodnost, vlagaj v mladino! (Kitajski pregovor)

Prvi krog lokalnih volitev je mimo, znan je nov občinski svet, katerega enaindvajsetina sem tudi sam. Zahvaljujem se vam, drage sokrajanke in spoštovani soobčani, da ste mi zaupali mandat. Kljub temu, da sem najmlajši svetnik v zgodovini občine Trebnje, bodite prepričani, da bom deloval in razmišljal zrelo, da bom hodil na seje pripravljen in da bom z vsem srcem delal v korist naše občine, v dobro katere sem, tudi s konstruktivnimi kritikami, deloval tudi do sedaj.

V svojem mandatu bom aktiven predvsem na področjih družbene dejavnosti, mladine, prometne infrastrukture ter gospodarstva. Ker pa želim moje delovanje v občinskem svetu približati vsem občanom, bom oblikoval stran na družbenem omrežju, kjer bom sprejemal tudi vaše pobude, kritike ter predloge, jih preučil in nato tudi zagovarjal na sejah občinskega sveta.

Za Trebnje se je v zadnjih 15 letih (torej ne le zadnjih osmih) definitivno naredilo premalo! S tem seveda ne mislim, da se ni naredilo ničesar. A zaskrbljujoče je to, da bi se lahko naredilo veliko, veliko več, predvsem pa tudi to, da se je delalo bistveno premalo racionalno. Naj omenim zgolj en primer. Vrtec v Trebnjem je čez noč postal vreča brez dna, saj se je podražil za več kot za 800.000€. To je ogrooooomno denarja. Si predstavljate, da bi lahko samo s tem denarjem uredili kar 9 (devet) vaških središč, denimo takih, kot je tisto v Selcah (88.000€)? A jokati za zapravljenim denarjem nima smisla, potrebno je gledati naprej. Potrebno je iskati nove priložnosti, katerih sploh ni malo. Potrebno je začeti delati drugače. Ni dovolj zamenjati le obrazov v OS, potrebno je zamenjati predvsem način dela. Potrebno je združevati, ne razdruževati. Potrebno je stopiti skupaj!

Dovolite, da se predstavim …

Sem Nino Zajc, imam 27 let in živim v Peklu pri Trebnjem. Verjetno bo večina bralcev bolj poznala moja starša, mamo Matejo in očeta Boštjana, ki sta zaposlena v v ZD Trebnje, kjer skrbno, odgovorno in predvsem srčno opravljata svoje poslanstvo. Ravno njun odnos do zdravstva je prepričal tudi mene, da sem končal srednjo zdravstveno šolo. Od nekdaj sem v sebi vzgajal analitičen um, zato sem se vpisal na program družboslovne informatike, kjer sem leta 2011 tudi uspešno diplomiral. Vpisal sem se še na magistrski program omenjene smeri, kjer sem leta 2013 tudi magistriral.

Tekom študija sem bil ves čas aktiven na področjih mladinskega organiziranja. Leta 2010 sem bil eden izmed pobudnikov ustanovitve mladinskega sveta občine Trebnje (TREMS), kjer smo organizirali kar nekaj projektov, najbolj poznan in logistično zahteven projekt pa je bil Big screen v Trebnjem. Aktivno sem sodeloval pri oblikovanju odloka o mladini občine Trebnje ter postal predsednik komisije za mladinska vprašanja občine Trebnje.

Poleg delovanja na lokalni ravni, sem aktiven tudi na nacionalni ravni. Dve leti sem bil član komisije za razvoj mladinskih politik na področjih mladinske participacije, organiziranja ter prostovoljstva. Bil sem tudi vodja razpisnega dela na Zvezi Škis, kjer smo različne projekte prijavljali na nacionalne in mednarodne razpise ter tako pridobivali finančna sredstva za te projekte. Aktiven sem tudi v skupini za oblikovanje predloga nove zdravstvene zakonodaje, ker sem najmlajši član te skupine. Delovne izkušnje pa sem pridobil tudi v tujini. Delal sem v Evropskem parlamentu v Bruslju, kjer sem opravil pripravništvo v pisarne takratne evropske poslanke mag. Mojce Kleva. Delal sem tudi na Islandski univerzi v Reykjaviku, kjer sem vodil predavanja ter predstavil svojo diplomsko delo na Islandskem statističnem uradu. Trenutno sem zaposlen na Statističnem uradu RS.

Za konec …

To nedeljo, 19.10., bomo volivci zopet odšli na volišča, kjer bomo odločali, kdo nas bo zastopal v naslednjih štirih letih. Ljudje smo sicer naravnani tako, da se bojimo sprememb, tudi če so le-te boljše za nas … Čez čas, ko pa se navadimo na njih in jih sprejmemo za svoje, šele vidimo, da bi do njih moralo priti veliko prej. Trebanjci smo z izvolitvijo novih (13) članov občinskega sveta dokazali, da smo zreli in predvsem, da si želimo sprememb. Zato se v čim večjem številu udeležimo nedeljskih volitev, kajti naslednjo priložnost bomo imeli šele čez štiri leta.


  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4